Başka Bir Bilgisayardaki HDD'yi Diğer Bilgisayar'da Nasıl Kullanırım?

BrawE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Selam Dostlar,

Bir tane masaüstü bilgisayar var ama kullanmıyorum onda takılı olan bir hdd var bu hdd yi yeni bilgisayarıma taşımak istiyorum.

Nasıl yapabilirim

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Bir tane masaüstü bilgisayar var ama kullanmıyorum onda takılı olan bir hdd var bu hdd yi yeni bilgisayarıma taşımak istiyorum nasıl yapabilirim
Hocam 2 tane kablosu var zaten biri anakarttan diğeri PSUdan takılıyor, o bağlantıları sökün yeni kasaniza diski yerleştirip tekrar takın. Yeni bir anakart bağlantı kablosu anakart kutunuzdan çıkmadiysa eski kasanizdaki kablo da işinizi görür.

KS

BrawE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ama takacağım hdd önceki bilgisayarda kullanıyordum yani içinde windows ve bazı dosyalar var bu dosyaları nasıl temizleyip diski temiz ve boş bir hale getirebilirim teşekkürler

MAO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Hdd yi biçimlendirseniz bile içinde Windows kuruluğu olduğu için ayrılmış mbr yada msr kısmı kalıyor normal biçimlendirme ile silinmiyor. hatta sisteme taktığınızda pc niz açılırken ondada Windows yüklü gibi kabul edip başlangıç onarmaya da girebilir. Windows dosyaları eksik olduğu için.. Ben pc yi formatlar gibi yapıyorum usb den boot edip sonrasında format atılacak disklerin seçim menüsü geldiğinde o diske ait msr yada mbr kısmını silip diski biçimlendiriyorum, o şekilde sorunsuz kullanıyorum.
2. Bir yol ise bios boot ayarlarından 1. Boot seçeneğine kendi sisteminizin yüklü olduğu diski tanımlayıp 2. varsa 3. Boot seçeneklerini de disabled yapıyorum o şekilde de sorunsuz kullanılıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri