Soru Bavulda Laptop Getisek Dahi Gümrük Vergisi Ödermiyiz?

atakany028

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bayram sonrası kısa bir almanya turuna gideceğim gitmiskende bir laptop almak istiyorum acaba kendimiz dahi getirsek bavulla vergi alınır mı kutusunu vs almasak sadce pc şarj kablosu vs. Bu durumdada ödermiyiz bilgisi olan var mı?

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Bayram sonrası kısa bir almanya turuna gideceğim gitmiskende bir laptop almak istiyorum acaba kendimiz dahi getirsek bavulla vergi alınır mı kutusunu vs almasak sadce pc şarj kablosu vs. Bu durumdada ödermiyiz bilgisi olan var mı?
Dayim 1 tane getirmisti sorun olmadi. Yurtdisindan getirilen urunlerde ki dikkat edilmesi gereken hussus şu. Istediginiz urunu alip getirebilirsiniz elektronik olsun olmasin vergi alinmiyor ama 2-3 adet ve uzerinde bir kisi sifir acilmamis urunleri getirmeye calistigi zaman burada kar elde sdilecegi icin ya vergisi odeniyor ya da gumruk el koyuyor. Telefon tablet laptop vs 1 adet olursa kimse bisey yapmiyor

KS

atakany028

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dayınız getirdiği ürün pc ise klavyede ciddi bir farklılık var mı? Farklı harf ya da sembol

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Dayınız getirdiği ürün pc ise klavyede ciddi bir farklılık var mı? Farklı harf ya da sembol
Hocam noktali harfler yok ve bazi noktalama isaretleri ile bizim normalde kullandigimiz harflerin yerleir vs farkli. Ama klavye takarak halettim. Zaten kullanimini da ezberlemistim.

Hocam noktali harfler yok ve bazi noktalama isaretleri ile bizim normalde kullandigimiz harflerin yerleir vs farkli. Ama klavye takarak halettim. Zaten kullanimini da ezberlemistim.
Her klavye boyle mi olur bilmiyorum bana almadan fotosunu atmisti benlik sıkınti yoktu. Avusturyadan almisti yine almanca dili olan yer. Almanya da klavyeler turkceye gore belki daha da kotu olabilir net bisey diyemem onun icin.

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
222
Hayır hiçbir şey olmaz. Avrupa'da yaşıyorum. Yıllardır Türkiye'ye PS5 dahil olmak üzere, laptoplar ve bilgisayar parçaları gibi bileşenleri götürdüm, getirdim.

Hatta ürünü satın alırken mağazadan "tax refund invoice" (vergi iadesi faturası) talep edin. Türkiye'ye dönmek için havalimanına gittiğinizde "VAT Refund - Tax Refund" (vergi iadesi) gişelerinden ödediğiniz vergiyi (%19) geri alabilirsiniz. Almanya'dan vergisiz bir şekilde ürün satın almış olacaksınız. İadeyi alabilmeniz için vergi iadesi faturası şart, ürünün faturası yeterli değil. Bu makbuzu almayı unutmayın. Gişe sizden hem vergi iadesi faturasını hemde ürünün faturasını isteyecek. Ülkeden çıkış yapmadan önce vergi iadenizi aldığınızdan emin olun. Sonradan bu iadeyi talep edemezsiniz.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri