Bazen Çıkan Çizgi

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar bi kaç gündür chrome da gezerken masaüstünde dolaşırken ekranda saliselik çizgi çıkıp kayboluyor mönitörüm 75 hz oldugu içinmi bu sorunu yaşıyorum yoksa donanımsal bir sorun mu var ?
ekran kartım Asus 6700xt

Astron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Merhabalar bi kaç gündür chrome da gezerken masaüstünde dolaşırken ekranda saliselik çizgi çıkıp kayboluyor mönitörüm 75 hz oldugu içinmi bu sorunu yaşıyorum yoksa donanımsal bir sorun mu var ?
ekran kartım Asus 6700xt
Monitörün yenileme hızı ile alakası asla olmaz ama panelsel bir sorun veya ekran ekran kartından kaynaklanır.
En doğru seçenek farklı bir monitör üzerinde denemek yine oluyorsa ekran kartını bakıma göndermek en doğrusu olacaktır.

Halil 16

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
24
Ekran kartı driver kurma sorunları yaşıyor musunuz acaba ?

KS

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ekran kartı driver kurma sorunları yaşıyor musunuz acaba ?
yok hocam ne oyunlarda performans kaybı yaşıyorum ne driver sorunu sadece bahsettiğim sorun var ama bu sorun ekran kaydı alınca gözükmüyor monitörde olabilirmi sıkıntı?

Halil 16

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
24
Kablolarda veya bağlantılardan olabilir

KS

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Monitörün yenileme hızı ile alakası asla olmaz ama panelsel bir sorun veya ekran ekran kartından kaynaklanır.
En doğru seçenek farklı bir monitör üzerinde denemek yine oluyorsa ekran kartını bakıma göndermek en doğrusu olacaktır.
Hocam farklı bir monitör ile deneme şansım yok ama ekran kaydı aldım ekran kaydında gözükmüyor monitörde mi bir problem var sizce ?

Kablolarda veya bağlantılardan olabilir
kablo değiştirdim hocam ilk işim o oldu ama ben monitörden şüpheleniyorum çünkü ekran kaydında çıkmıyor o çizgiler.

Halil 16

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
24
Peki farklı çıkışlarla deneme şansınız var mı ?

(hdmi ise dvi, dvi ise display port gibi)

Son düzenleme:

Astron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Hocam farklı bir monitör ile deneme şansım yok ama ekran kaydı aldım ekran kaydında gözükmüyor monitörde mi bir problem var sizce ?

kablo değiştirdim hocam ilk işim o oldu ama ben monitörden şüpheleniyorum çünkü ekran kaydında çıkmıyor o çizgiler.
Hayır hocam ekran kaydı ile alakası yok saçmalamayın.
Benim de monitörümde koca koca yeşil çizgiler var. Ama ne ekran kaydı nede SS alınca çıkmıyor resmi atmak isterdimde resimde kız arkadaşım ile konuşmam var :D

Halil 16

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
24
Benim de monitörümde koca koca yeşil çizgiler var. Ama ne ekran kaydı nede SS alınca çıkmıyor resmi atmak isterdimde resimde kız arkadaşım ile konuşmam var :D
Hocam seninki çipset arızası olabilir. Ama buradaki sorun çok daha küçük yani umarım öyledir.

Kart peki bir darbe aldı mı hocam sert bir darbe

Astron

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Hocam seninki çipset arızası olabilir. Ama buradaki sorun çok daha küçük yani umarım öyledir.

Hocam kasa değil dizüstü.
Ama bende chipset arızası olduğunu düşünüyorum.

Halil 16

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
24
Ha seninki bunun gibi o zaman

Ya flex ya ekran

Halil 16

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
24
O zaman ben anlamadım herhalde kusura baknayın

Musa464

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Sadece tarayıcıda dolaşırkenmi oluyor

KS

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Peki farklı çıkışlarladeneme şansınız var mı ?
daha denemedim hocam maalesef dp kablo bulursam denicem ama bu çizgileri denk getirmem çok zor çok çok nadir yapıyor çünkü
Alttaki çizgileri görüyormusun hocam işte dediğim o,bende demek istiyorum ki ekran kartında arıza olsa ekran kaydında gözükür monitörde sıkıntı olduğu için mi gözükmüyor demek istedim

Sadece tarayıcıda dolaşırkenmi oluyor
Masaüstü ve tarayıcada oluyor genelde şu şekilde işte

Yok hocam darbe falan almadı bebek gibi kart oyunlarda falan sorunsuz sadece bir kaç gündür olunca dikkatimi çekti sanki piksel yırtılıyor gibi şu şekilde,alttaki çizgiler gibi,

Ekli dosyalar

• IMG_1733.png
    IMG_1733.png
    3.8 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1733.png
    IMG_1733.png
    3.8 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_1733.png
    IMG_1733.png
    3.8 MB · Görüntüleme: 7

Musa464

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatıp kullanmayı denermisiniz birkaç gün

KS

mehmety20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tarayıcı ayarlarından donanım hızlandırmayı kapatıp kullanmayı denermisiniz birkaç gün
yaptım hocam ama aynı yine çok nadiren yapıyor ama sorun nerde onu bulmaya çalısıyorum mönitörde gibi geliyor çünkü ekran kartında olsa ekran kaydı alırken de gözükmez mi ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri