Yardım Bi̇lgi̇sayar Açilmiyor

NOAX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba bilgisayarın power tuşuna bastığım zaman açılmıyor ve anakart üzerinde sarı ışık yanıp sönüyor bu bir arıza mı yoksa kısa devre mi var

Ekli dosyalar

• IMG_3311.jpeg
    IMG_3311.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 7

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
204
PC komplemi açılmıyor yoksa açılıyor fanlar çalışıyor monitöre görüntü mü gelmiyor ? Bende b450 m-k anakart vardı sarı ışık yanıp sönüyordu hiç açılmamazlık yapmamıştı.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Arkadaşlar merhaba bilgisayarın power tuşuna bastığım zaman açılmıyor ve anakart üzerinde sarı ışık yanıp sönüyor bu bir arıza mı yoksa kısa devre mi var
yüksek ihtimalle statik elektrik. Bilgisayarın psu kablosunu çekin. Açma kapama tuşuna 5 10 saniye basılı tutun.

KS

NOAX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
PC komplemi açılmıyor yoksa açılıyor fanlar çalışıyor monitöre görüntü mü gelmiyor ? Bende b450 m-k anakart vardı sarı ışık yanıp sönüyordu hiç açılmamazlık yapmamıştı.
Hocam hiç açılmıyor anakart ışığı yanıp sönüyor

yüksek ihtimalle statik elektrik. Bilgisayarın psu kablosunu çekin. Açma kapama tuşuna 5 10 saniye basılı tutun.
Hocam oldu açıldı bilgisayar peki bu statik neyden dolayı oluşur

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954

Örneğin parçaları çıplak elde halının üstünde taktıysanız olur. Dikkat edin sistem güç verseydi parçalara zarar gelebilirdi.

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
204

1-Yakın zaman elektrik gelip gittiyse de olabilir. Akım korumalı priz kullanın.
2-Sürtünmeden dolayı oluşabilir. PC yi temizleyip sildikten sonra mutlaka çalıştırmadan (kabloları takmadan ) power tuşuna 3-5 kere veya 10-15 sn basılı tutup statik elektriği boşaltın.
3-Sahukura 'nın da dediği gibi halının üzerinde parça takımı veya sizdeki statik elektrik parçaları temizlerken yada takarken geçmiş olabilir.
Örneğin parçaları çıplak elde halının üstünde taktıysanız olur. Dikkat edin sistem güç verseydi parçalara zarar gelebilirdi.
4-PC yi akım korumalı topraklamalı prize takın. Hem yüksek gelen elektriğin zararından korursunuz hemde olası statik elektrik birikilerim topraklama yoluyla toprağa aktarılır.

KS

NOAX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Anladım hocam büyük ihtimalle ben temizlerken benden statik geçti bilgisayara yardım ettiğiniz için teşekkür ederim iyi günler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri