Soru Bileşenleri Nasıl Anlıyorsunuz

oyuncubiradam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhaba ben laptop kullancısıydım 5 yıla kadar laptopum yandı bende pc toplama kararı aldım fakat aşırı bir bilgim yok hani bu ekran kartlarının anakarta uyuşmasını veya işlemcinin anakarta uyuşmasını falan filan nasıl anlıyorsunuz?

Sh4d0w

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
125
Merhaba ben laptop kullancısıydım 5 yıla kadar laptopum yandı bende pc toplama kararı aldım fakat aşırı bir bilgim yok hani bu ekran kartlarının anakarta uyuşmasını veya işlemcinin anakarta uyuşmasını falan filan nasıl anlıyorsunuz?
Hocam genellikle işlemci anakart uyumu soketten anlaşılır. Ekran kartıda ise işlemci ile performansına göre belirlenir ve anakarttaki pci soketine göre

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Dostum öncelikle hangi işlemci markasını tercih edeceksin intel mi amd mi hangi nesil intel 10 11 mi intel 12 13 mu am4 am5 mi hangi hangi işlemciyi alacaksın *model olarak mesela amd ryzen 7 5800x3d* ona göre belirlenir sonra max kaldırabilecegi (çözünürlüğe göre değişir) kart hesaplanır o kart mesela 3080 ve onun altındaki kartlar önerilir böyle devam eder

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri