- Tepki
- 0
Öncelikle herkese selamın aleyküm arkadaşlar. Konuya direk dalmak gerekirse olay şu şekilde. Bit pazarından anakart + ram + işlemci + hdd + güç kaynağı aldım. Kendi güç kaynağım (aldığımı çalıştırmadım patlar falan. zaten adam zorla sattı
) + işlemci + ram + anakart ile çalıştırayım dedim. İde kablosu olmadığı için hard disk takmadım. Zaten çalışıyormu diye test etmek için hdd ye gerek yok ben direk biosa giricektim. Sadete gelicek olursak vga kablosunu, anakartın güç kablolarını, rami takıyorum kısa devre yaparak çalıştırıyorum ve ekrana hiçbir şey gelmiyor. İşlemci kesinlikle sağlam. Çünkü kendi işlemcimide denedim şans eseri pin sayısı aynı çıktı. Sorun bana göre ya ramde yada anakartta. Kısa devreden sonra sistemin çalıştığını güç kaynağının fanı çalıştığı için anlayabiliyorum. Birde bi detayı daha paylaşmak istiyorum sizin için bi anlam ifade edebilir. Ben vga çıkışında problem olabilir diye düşünüp ekran kartı taktım ve kartın fanı bi saniyeden az çalışıp kendi kendine durdu bende korkup çıkardım. İnşallah çözülür. Cevap vericek arkadaşlardan Allah razı olur inşallah