- Tepki
- 12
Merhaba,
Oyuna Girdiğimde (oyun değişmiyor.) yaklaşık 1 dakika içinde bilgisayarım reset yiyor. bu sorun yaklaşık 3-4 aydır var fakat sürekli olmuyordu. artık aşırı fazla şekilde olmaya başladı.
Oynadığım oyunlar: CS2, Battlefield 1 ve çalışma olarakta sadece unreal engine.
Önden Şu İnterleri size sunayım:
1- OCCT ile Sistemimi test ettim (CPU, RAM, Ekran Kartı, PSU). ve hiçbir sorun çıkmadı. bu testleri aşırı yük altına sokacak şekilde ayarlamıştım. yani sorun çıkacak olsa, OCCT Testlerinde çıkardı.
2- Isı değerlerim normal. OCCT ile teste soktuğumda, CPU maksimum 77, GPU ise maksimum 78 derece.
3- BIOS Tarafında D.O.C.P. Kapatıp denediğimde yani ramleri 2666MHz ile denediğimde yine aynı sorunu yaşadım.
Sistemim:
Anakart: ASUS TUF B450M PLUS GAMİNG
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500x
Ekran Kartı: ZOTAC GeForce GTX 1060 6GB
RAM: XPG (modelini bilmiyorum.) 2x8GB 3200MHz
PSU: 650W
Şimdiden teşekkür ederim.
+ eklemeyi unutmuşum; format atmayı denedim, fakat sonuç değişmedi
Oyuna Girdiğimde (oyun değişmiyor.) yaklaşık 1 dakika içinde bilgisayarım reset yiyor. bu sorun yaklaşık 3-4 aydır var fakat sürekli olmuyordu. artık aşırı fazla şekilde olmaya başladı.
Oynadığım oyunlar: CS2, Battlefield 1 ve çalışma olarakta sadece unreal engine.
Önden Şu İnterleri size sunayım:
1- OCCT ile Sistemimi test ettim (CPU, RAM, Ekran Kartı, PSU). ve hiçbir sorun çıkmadı. bu testleri aşırı yük altına sokacak şekilde ayarlamıştım. yani sorun çıkacak olsa, OCCT Testlerinde çıkardı.
2- Isı değerlerim normal. OCCT ile teste soktuğumda, CPU maksimum 77, GPU ise maksimum 78 derece.
3- BIOS Tarafında D.O.C.P. Kapatıp denediğimde yani ramleri 2666MHz ile denediğimde yine aynı sorunu yaşadım.
Sistemim:
Anakart: ASUS TUF B450M PLUS GAMİNG
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500x
Ekran Kartı: ZOTAC GeForce GTX 1060 6GB
RAM: XPG (modelini bilmiyorum.) 2x8GB 3200MHz
PSU: 650W
Şimdiden teşekkür ederim.
+ eklemeyi unutmuşum; format atmayı denedim, fakat sonuç değişmedi