Bilgisayar ilk açılırken manitör görüntü bozukluğu

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
arkadaşlar resimdeki gibi özellikle şuna dikkat ettim bunu havalar soğuk iken yapıyor normalde böyle olmuyor sebebi nedir

MSI Optix MAG241CV 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) Full HD Curved Monitör 2 sene oldu yada geçti alalı

Ekli dosyalar

• 98635109-6e4b-4b01-a599-b0c5d57bc5be.jpg
    98635109-6e4b-4b01-a599-b0c5d57bc5be.jpg
    251.1 KB · Görüntüleme: 15

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ekran kartından bağlantı sağladınız kabloyu değişip deneyebilir misiniz bir de ? Panelde veya kablo da sorun var gibi duruyor.

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Ekran kartından bağlantı sağladınız kabloyu değişip deneyebilir misiniz bir de ? Panelde veya kablo da sorun var gibi duruyor.
kablo da değiştirdim bir şey değişmedi örnek hdm den dp ye dp den hdm değişmiyor sadece soğuk havalarda yapıyor ve en az da 3 ekran kartı değiştim bu sorun hep oldu soğuk havalarda 20 saniye sonra düzeliyor açıldıktan

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Birkaç tane videoya denk gelmiştim. Adamlar saç kurutma makinesiyle ekranı panelini yanlardan içeriye doğru hafifçe ısıtmaya başlıyorlardı ve buna benzer görüntü bozukluğu gidiyordu :D Sen de deneyebilirsin. Ama çok yakınlaştırıp zarar verme kurutma makinesini.

Ekran kartı ve kabloyla değil, monitörle alakalı olduğunu düşünüyorum. Her denemende aynı monitörü kullandın değil mi? 20 saniye içerisinde panel ısınmış olduğundan düzeliyordur kendiliğinden.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Birkaç tane videoya denk gelmiştim. Adamlar saç kurutma makinesiyle ekranı panelini yanlardan içeriye doğru hafifçe ısıtmaya başlıyorlardı ve buna benzer görüntü bozukluğu gidiyordu :D Sen de deneyebilirsin. Ama çok yakınlaştırıp zarar verme kurutma makinesini.

Ekran kartı ve kabloyla değil, monitörle alakalı olduğunu düşünüyorum. Her denemende aynı monitörü kullandın değil mi? 20 saniye içerisinde panel ısınmış olduğundan düzeliyordur kendiliğinden.
Değişiklikler yapılmış sorun ortadan kalkmamis. O zaman geriye panel kaliyor. Kontakin dediği gibi panel geç ısınıyor o yüzden demek ki

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Değişiklikler yapılmış sorun ortadan kalkmamis. O zaman geriye panel kaliyor. Kontakin dediği gibi panel geç ısınıyor o yüzden demek ki
garantimi kontrol ettim 2019 10 cu ayında almışım ve hala 3 4 ayı var servise mi göndermemi önerir misiniz ?

KS

fre993

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

evet manitör hep aynı sizce servise göndermelimiyim sorun cıkartırmı ileride daha çok

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Soğuk ortamlarda normal bir şey olduğunu düşünüyorum ama tabii ki servise bunu bildirebilirsiniz. Yanıtlarına göre içinize sinmezse servis hizmeti talep edin. Bir arıza değil ama soğuk nedeniyle gerçekleşebilen bir durum.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
@KafadanKontak gayet güzel açıklamış. Muhtemelen soğuktan kaynaklı. Ama servisle görüşüp durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Videoyu çekip gönderin kendilerine. Değişim veya para iadesi verilebilir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri