Bilgisayar kitleniyor.

Can Dokumacı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam taşınmasını arz ederim.

Sorunum ise şu ;
Bilgisayarı açıyorum (bazen siyah ekran veriyor ve açılmıyor), sonrasında ise bilgisayar kitleniyor ve yeniden başlatmam gerekiyor. Ne yapmam gerekiyor acaba bir bilginiz var mı ? 

Şimdiden teşekkürler..

KS

Can Dokumacı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
Merhaba,

Laptop mu kullanıyorsunuz masa üstü bilgisayar mı ?
Masa üstü bilgisayar kullanıyorum.

PCMaster' Alıntı:
bilgisayarınız acılır acılmaz mı kıtlenıyor yoksa bırseyler yaptıktan sonra mı

Bilgisayarı açıyorum herhangi bir işlem yaparken kitleniyor, normal olarak bıraksam işlem yapmasam yine kitleniyor.

HarryHuR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu durumun birden çok sebebi olabilir, ilk olarak bilgisayarında kaç adet RAM takılı?
Eğer RAM sayısı birden fazla ise lütfen RAM'lerin her birini tek başına takarak bilgisayarı açmayı dener misin?
Böylelikle sorunun RAM ile alakalı olup olmadığını, RAM ile alakalı ise hangi RAM'in bozuk olduğunu anlamış olursun :)

KS

Can Dokumacı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HarryHuR' Alıntı:
Bu durumun birden çok sebebi olabilir, ilk olarak bilgisayarında kaç adet RAM takılı?
Eğer RAM sayısı birden fazla ise lütfen RAM'lerin her birini tek başına takarak bilgisayarı açmayı dener misin?
Böylelikle sorunun RAM ile alakalı olup olmadığını, RAM ile alakalı ise hangi RAM'in bozuk olduğunu anlamış olursun :)

Hata RAM ile alakalı değil çözüm olarak yerleri değiştirmeyi denedim ve tek tek RAM kontrolü yaptım.

HarryHuR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Can Dokumacı' Alıntı:
HarryHuR' Alıntı:

Hata RAM ile alakalı değil çözüm olarak yerleri değiştirmeyi denedim ve tek tek RAM kontrolü yaptım.

Başka bir HDD ile deneme yaptınız mı ?

KS

Can Dokumacı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HarryHuR' Alıntı:
Can Dokumacı' Alıntı:

Başka bir HDD ile deneme yapmadım ama şöyle bir çözüm yoluna gittim ve 30-35 dakikadır sıkıntısız çalışıyor. Yaptığım şey ise bios pilini çıkarıp 3 dakika bekledim ardından taktım. Şuan kitlenme olmadı inşallah bir daha böyle bir sorun ile karşılaşmam. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum. İyi forumlar...

WalterHolk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
17
Can Dokumacı' Alıntı:
HarryHuR' Alıntı:

Başka bir HDD ile deneme yapmadım ama şöyle bir çözüm yoluna gittim ve 30-35 dakikadır sıkıntısız çalışıyor. Yaptığım şey ise bios pilini çıkarıp 3 dakika bekledim ardından taktım. Şuan kitlenme olmadı inşallah bir daha böyle bir sorun ile karşılaşmam. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ediyorum. İyi forumlar...

Bios pilinden sonra rahatlama varsa pilinizi değiştirebilirsiniz. Pahalı bir şey değil ucuzudur. Donma takılma kitlenmeler ekran kartı, işlemci, ram fazla OC yapılması sonucu da olabilmektedir. Böyle bir şey varsa tüm sisteminizi standart hale getirebilirsiniz. Donanımlarınızda herhangi bir problem göremiyorsanız windowsunuzu yenilemek de bir çözüm olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri