Bilgisayar Oyun Oynarken Rastgele Kapanıyor

kamusari

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayar rastgele neden kapanır arkadaşlar. OCCT testi ile 75 dakika boyunca bilgisayarı zorlama testi yaptım kapanma yok. Oyuna giriyorum bazen 1 saat sonra bazen 30 dakika sonra çıt diye elektrik kesilirmiş gibi kapanıyor. Anakartın ışığı yanmaya devam ediyor o yüzden statiği atmak için pc düğmesine 10 15 saniye basılı tutuyorum öyle ışık söndükten sonra tekrar açabiliyorum sistemi. Boştayken hiç kapanma olmuyor bilgisayarda.

Sistem:
rtx 3070
asus b550m-k anakart
ryzen 7 5700x işlemci
16gb ram
750 w gold psu coolermaster

PSU sorunlu olabilir mi OCCT testinde kapanmamasına rağmen? bilgisayarcıya götürsem PSU da sorun olup olmadığını anlayabilir mi?
Bios güncel, sistem zorlama testinde ekran kartı 75 dereceyi, işlemci ise 55 dereceyi geçmiyor. Yazılımsal bir problem olduğunu zannetmiyorum.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
psu stres testi yapar mısın yine kapanma olursa yaz

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
fanlar çalışmaya devam edip görüntü mü gidiyor yoksa güç tamamen mi kesiliyor dikkat ettin mi?

KS

kamusari

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fanlar çalışmaya devam edip görüntü mü gidiyor yoksa güç tamamen mi kesiliyor dikkat ettin mi?
Yok güç tamamen kesiliyor. fanlar falan çalışmıyor. anakartın ışığı yanmaya devam ediyor sadece. ama fanlar falan kapalı oluyor. ana kartın ışığının sönmesi için de güç düğmesine 10 15 saniye basılı tutuyorum. oradaki elektriği attıktan sonra tekrar açılıyor.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
işletim sistemini yeni mi yükledin ya da değişim yaptın mı bazen dosyalar eksik yüklenip kapanmaya sebebiyet verebilir çünkü tüm testleri yapmışsın aklıma başka birşey gelmiyor

KS

kamusari

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işletim sistemini yeni mi yükledin ya da değişim yaptın mı bazen dosyalar eksik yüklenip kapanmaya sebebiyet verebilir çünkü tüm testleri yapmışsın aklıma başka birşey gelmiyor
İşletim sistemini bilgisayar aldığımdaki şekilde duruyor windows. Baştan kurmalı mıyım sizce? Kurarsam içindekileri silmeden sadece windowsu yeniden yüklesem olur mu acaba? Bulamadık gerçekten o da olmuyorsa donanımsal problem olacak heralde. Bilgisayarcıyla konuştuğumda statik elektrik birikmesinden kaynaklanıyor olabilir dedi uzay kasa yapıp deneyecekmiş. Ya sorun anakartta ya da kasada dedi bana ama bakmak gerekiyor tabi.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
önceden beri kullandığın işletim sistemi ise baştan kurmaya gerek yok en mantıklısı garanti devam ediyorsa servise göndermen

KS

kamusari

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
önceden beri kullandığın işletim sistemi ise baştan kurmaya gerek yok en mantıklısı garanti devam ediyorsa servise göndermen
ben sistemi 3-4 ay önce aldım. aldığımdan beri kapanıyor. ilk önce ilk aldığım dandik bir psum vardı gamepower markası o bozuldu aldıktan 5 gün sonra. sonra yeni psu aldım bir bilgisayarcıdan. işlemcidendir diye servise gönderdim işlemci geldi yine kapanmaya devam ediyor. Çözemedim bir türlü sorunu

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
keşke psu almadan önce servise gönderseydiniz sistemi servise gönderdiğinizde çözmek zorundalar arayın söyleyin sorunu bulup sorunlu parçayı değiştirmek zorundalar komple pcyi toplayıp gönderin ilk 6 ay hakkınız var buna çözmezlerse şikayet edeceğinizi belirtin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri