Bilgisayar Reset Atıyor.

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Olay çok ilginç geçen yaz bilgisayar reset atmaya başladı. açıldıktan sonra belirsiz zamanlarda (1-2-3-4 dk civarları) reset atıyordu. Ram'i farklı slota taktım yine düzelmedi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam ilk başta windows gelmeden reset atıyordu ram'i farklı slota takınca windows'a kadar gelmeye başladı fakat burası yanlış olabilir nede olsa aradan 1 sene geçti yanlış hatırlıyo olabilirim. Ne yaptıysam düzeltemedim işlemci ısındığından olabilir diye işlemci soğutucuyu bile değiştirdim yine düzelmedi. En son bilgisayarcıya götürdüm oda birşeyler yapmış düzeldiğini söyledi eve gittim 3-4 saat kullandıktan sonra ekran yeşil oldu çizgiler falan vardı ekran kartı yanmış. Ekran kartını söktüm onboard kullandım aynı eskisi gibi oldu. Ondan sonra yeni pc aldım 6 ay falan kullandım. 6. ayda  falan (Kış gelmişti ve hava soğuktu) aklıma bozulan pc geldi acaba düzeldimi falan diye açtım, galiba yine reset atmıştı sonra bütün parçaları söktüm halı üzerinde uzay montaj yaptım ve ram'i diğer slota taktım sorunsuz çalıştı ondan sonrada normal montajı yaptım ve yaklaşık 4-5 aydır sorunsuz kullanıyordum ki geçen gün oyun oynarken reset atana kadar. Şimdide oyun oynayınca reset atıyor. Büyük ihtimal havalardan havalar yine ısınmaya başladı ve pc tam yükteyken reset attı. havalar biraz daha ısınınca büyük ihtimal eskisi gibi olucak ve ben önlem almak için buraya yazdım. NOT: yaşım 14 ve herşeyi bilmemi beklemeyin :) anlayabileceğim şekilde yazarsanız sevinirim birde biraz uzun yazmışım kusura bakmayın :)

SİSTEM ÖZELLİKLERİM;

ANAKART: asus p5g41t-m lx
RAM: 4GB Kingston
İŞLEMCİ: İntel Pentium E6600
HDD: 500GB (Modeli bilmiyorum)
ESKİ EKRAN KARTI: AMD Readon hd5450 (lazım olursa diye yazdım)
GÜÇ KAYNAĞI: 300 Watt yada 250 Watt (ikisinden biri tam hatırlamıyorum)

KS

Efe Karatepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aklıma gelmişti fakat hep yaz aylarında olduğu için işlemciden şüphelenmiştim. İleride toplayacağım pc'nin güç kaynağını şimdi alayım :)  En azından ufak bir upgrade ile yazı kurtarayım :)

Peki hangi güç kaynağını önerirsiniz . Benim aklımda bir güç kaynağı var fakat dayanıklımı diye tereddüt ediyorum. Çünkü 1 sene falan bu sisteme, 4-5 senede yeni sisteme takıcam kısaca baya bi kullanıcam dayanıklı olması benim için önemli :)

Ürün linki: http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-watt-80plus-600w-aktif-pfc-120mm-fanli-guc-kaynagi.html

Masaki Kaku

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa üzerinde kişi ve yetkilinin donanım bilgisi olmadığından boşuna uğraşlar verilmiş. Yukarıda üyeler yazmışlar, bu tür durumlarda mutlaka sorun güç kaynağında aranmalıdır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri