Bilgisayar Sıcaklık Verileri Hangi Programdan Bakılır?

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhaba iyi forumlar,
Bilgisayarımın sıcaklık verilerini öğrenmek istiyorum en doğru veriyi veren bildiğiniz bir uygulama varmı? Oyun oynadıktan sonra kaç derece ısınmış bunu öğrenmek istiyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Seçekleriniz var.
Tam oyun sırasındaki sıcaklıklar ile oyunu kapattıktan sonraki sıcaklıklar farklı olacaktır. Oyunu kapattıktan 10-15 saniye sonra bile farkılı olur değerler.
Oyun sırasındaki değerlere bakmak için
En çok kullanılanlardan MSI Afterburner

Oyunu kapattınız, veya oyunlar harici sıcaklık değerlerine bakmak için:
HWiNFO : İlk başta açılınca küçük bir pencere açar. Bu pencereden, ''Yalnızca Sensörler'' seçersiniz.
CPU,GPU vb. program ve windows ayarlarından saatin yanında değerleri göstermesi sağlanabilir. Bu durumda programı sadece siimge durumuna küçült dersiniz.

2026-02-11 09_17_18-Greenshot.png

NZXT'nin kendi geliştirdiği CAM adlı yazılımda var. Biraz fazla sistem kaynağı tüketiyor gibi geldi bana yalnız.

Daha başkaları da var üç aşağı beş yukarı benzerler birbirlerine....

KS

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Seçekleriniz var.
Tam oyun sırasındaki sıcaklıklar ile oyunu kapattıktan sonraki sıcaklıklar farklı olacaktır. Oyunu kapattıktan 10-15 saniye sonra bile farkılı olur değerler.
Oyun sırasındaki değerlere bakmak için
En çok kullanılanlardan MSI Afterburner

Oyunu kapattınız, veya oyunlar harici sıcaklık değerlerine bakmak için:
HWiNFO : İlk başta açılınca küçük bir pencere açar. Bu pencereden, ''Yalnızca Sensörler'' seçersiniz.
CPU,GPU vb. program ve windows ayarlarından saatin yanında değerleri göstermesi sağlanabilir. Bu durumda programı sadece siimge durumuna küçült dersiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 46003

NZXT'nin kendi geliştirdiği CAM adlı yazılımda var. Biraz fazla sistem kaynağı tüketiyor gibi geldi bana yalnız.

Daha başkaları da var üç aşağı beş yukarı benzerler birbirlerine....

MSİ Afterburner yazılımını denerim birara hocam yalnız gigabyte anakartta çalışıyormu yoksa sadece msi markaylamı uyumlu bu program?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Her türlü anakart ve bilgisayarda çalışır. Bağımsızdır. Kurulurken Riva Tuner kurayım mı diye sorar. Bunu da kurarsınız. Yanlış hatırlamıyorsam bu olmadan oyunlardaki değerleri, oyun sırasında göstermiyordu....

KS

forumçatlatan048

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Her türlü anakart ve bilgisayarda çalışır. Bağımsızdır. Kurulurken Riva Tuner kurayım mı diye sorar. Bunu da kurarsınız. Yanlış hatırlamıyorsam bu olmadan oyunlardaki değerleri, oyun sırasında göstermiyordu....

Tamamdır teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri