Yardım Bilgisayar Stres Testleri Neler?

xtilex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
dostlar merhaba pcyi bios güncellemesi yaptim ramleri mhz yukselttim msi otomatik driverleri kurdu ve geforce experiance indirildi otomatik simdi ne gibi stres testleri yapmam lazim nasil test edebilirim ve alacağım değerler ne olmalı? (Testler Kac dk sürüyor kac dk yapmam lazim?)

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Şu uygulamalar sistemi sağlam şekilde test eder;

1-) Ekran kartı için Furmark (Ortalama 15 dakika testte tutmanız yeterlidir.)
2-) OCCT (Hem GPU hem de CPU için test yapılabiliyor. Tavsiye ederim. Ortalama 15 dakika tutmanız yeterlidir.)
3-) 3DMark uygulamaları ile ekran kartı, işlemci ve sistemin testi yapılarak puanlama sonucu alınır. Bu sonuç diğer rakip sistemler ile karşılaştırılır.
4-) PassMark tüm sistemi test eder. RAM, SSD, HDD, CPU ve GPU dahil. Tavsiye ederim.

Hepsini yapmanıza gerek yok. OCCT ve PassMark'da yeterlidir.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
dostlar merhaba pcyi bios güncellemesi yaptim ramleri mhz yukselttim msi otomatik driverleri kurdu ve geforce experiance indirildi otomatik simdi ne gibi stres testleri yapmam lazim nasil test edebilirim ve alacağım değerler ne olmalı? (Testler Kac dk sürüyor kac dk yapmam lazim?)
AİDA 64 ile de stres testi yapabilirsin.

KS

xtilex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
AİDA 64 ile de stres testi yapabilirsin.
hocam nasıl yapıcam onu

Şu uygulamalar sistemi sağlam şekilde test eder;

1-) Ekran kartı için Furmark (Ortalama 15 dakika testte tutmanız yeterlidir.)
2-) OCCT (Hem GPU hem de CPU için test yapılabiliyor. Tavsiye ederim. Ortalama 15 dakika tutmanız yeterlidir.)
3-) 3DMark uygulamaları ile ekran kartı, işlemci ve sistemin testi yapılarak puanlama sonucu alınır. Bu sonuç diğer rakip sistemler ile karşılaştırılır.
4-) PassMark tüm sistemi test eder. RAM, SSD, HDD, CPU ve GPU dahil. Tavsiye ederim.

Hepsini yapmanıza gerek yok. OCCT ve PassMark'da yeterlidir.
hocam bu testler sorucu gpu cpu fln derecesi kac olması gerekiyor 15dk sonucunda bilmiyorum. Nasıl bilgi edinebilirim garanti olsun diye bütün testleri yapmayı düşünüyorum.

iefe6060

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
10
Bios güncellemesini nasıl yaptın anakart driverlarını mı güncelledin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri