60.000 TL ve üstü Bilgisayar Toplama Konusunda Desteğe Ihtiyacım Var !

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İşlemci
AMD
Ekran Kartı
RTX 4070 SUPER
ANAKART : MSI veya ASUS B650 AM5, DDR5
* İŞLEMCİ : 7700X - 7600X - 7600 (7800X3D için bütçemi çok zorlamam gerekiyor sanırım)
* EKRAN KARTI : ASUS / MSI RTX 4070Super
* RAM : CL34 veya daha düşük CORSAIR, KINGSTON, GSKILL 5000mHz'den yüksek 2x16 RAM
* SSD : 1 veya 2 TB SAMSUNG, CORSAIR, GSKILL, KINGSTON 6000 ve üzeri okuma-yazma hızı olan ssd
* SOĞUTUCU : 240mm MSI, DEEPCOOL, COOLER MASTER sogutucu
* KASA FAN : COOLER MASTER RGB KASA FAN
* KASA : ORTA BOY MID TOWER MESH KASA
* POWERSUPPLY : Min 750W ASUS, MSI powersupply

Yukarıdaki sistemi veya neredeyse bu özelliklerde bir sistem toplamak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla sistemi bu şekle getirdim ancak bu konuda uzman olduğumu veya bu konulardan müthiş anladığımı söyleyemem. İsteğim 2K çözünürlükte rahat performans alabileceğim, kaliteli parçalardan oluşan, soğutmasıyla alakalı sorun yaşamayacağım bir sistem toplamak. İşimin bir parçası olarak RAM'leri ve SSD'yi ne yazıkki fazla kısamam. Pek bilmediğim için genelde bilindik markalardan ilerledim. Açıkçası marka kurbanı da çok olmak istemiyorum ancak soru işaretli bir markaya da gitmek benim içime sinmez. Bu konuda ne yapabilirim bilemiyorum. pcHocasını uzun yıllardır takip ederim. Ancak forumuna ilk kez üye olmak şimdi nasip oldu.
Kafamda kurguladığım rakam 60 - 65 bin lira idi. Ancak hiçbir şekilde daha uyguna bu sistemi denk getiremedim. Hazır sistem olarak araştırdığımda da diğer beklentilerimi sisteme ekleyince bütçenin çok üzerine çıktığını gördüm. açıkçası bu bütçelere çıkınca hazır sistem yerine tek tek toplamak istedim. görerek, test ederek almak istediğimden ise vatan ve itopya dışında bir alternatif bulamadım.

solaris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
356
Zaten siz toplamışsınız sistemi, gayet güzel ilerlemişsiniz.

İşlemci+mobo+ekran kartı
önce bu üçlüde, şimdilik kullanım amacınıza göre bir önizleme şeklinde, çünkü biraz da geriye kalacak bütçeye göre diğer parçalar yerine oturur diye düşünüyorum

RAM,SSD, kasa, psu aklımda olanlar, önerebileceklerim var, yalnız işte geriye kalan net bütçe önemli olacak.

Kabaca işlemci 10000
ekran kartı 25.000 kabaca
Anakart wifi özellikli ATX
8500 TL olarak bakalım şimdilik , ki şu gözüme çarptı: İleriye dönük olması açısından:

65.000-43.500 ------- geriye 21.500

RAM 5600 lere fırlamış.
G.Skill 32GB(2x16) Trident TZ5 Neo RGB 6000mhz CL30 DDR5 AMD EXPO Ram (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)

KASA FAN : COOLER MASTER RGB KASA FAN
bunu şimdilik atlarsınız çünkü kasa fan teknik özelliklerine ve havalandırmasına bağlı olacak.

SSD için
Kingston 1TB KC3000 NVMe Okuma 7000MB-Yazma 6000MB M.2 SSD (SKC3000S/1024G) diyelim şimdilik------- 3200 TL lerde

Kasa için tercihiniz ve beğeniniz de önemli olacaktır.
Siz biraz bakınırsınız. Yalnız ANAKART ATX desteğine de sahip olanlar daha avantajlı olacaktır.

Artı PSU VE işlemci soğutucu eklenecek

Biraz kaba taslak, fiyat yönünden nereye ulaşacak düşüncesi amacıyla şimdilik bunları yazabildim.

Diğer arkadaşların da önerileri olacaktır, değerlendirirsiniz.

Son düzenleme:
KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Daha önce sistem toplamamıştım, rehber ile ilerleyerek kendi başıma toplayabilir miyim acaba ? Anakart notuma ATX'i ekliyorum, ona göre düzenleyeceğim.

solaris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
356
Yani, şimdi anakart mutlak-gerek şart ATX form faktörü şeklinde vermedim.

Haliyle düşünürsünüz ki ATX form faktörler çok çok uçuk fiyat farkı göstermedikten sonra, daha avantajlı gelecektie şeklinde düşündüm.

KASA elbette tercihiniz-beğeniniz ana faktör olacaktır. İkinci, üçüncü sistemler toplama ve montajlama açısından.
Birkaç nitelik olarak incelediğim,

akvaryum-showcase olarak tabir edilmeyenler, MESH özelikli olanlardan.
Bunlarda ana faktörlerden biri sıvı soğutu düşünürseniz

Radyatör destekleri
360mm lik hem ön panel hemde üst panel destekliler.
420mm lik destekliler
toz filtre destekleri

Psu larda. Gen5 ATX3 destekleri, GOLD , modüler veya yarı modüler nitelikleri
Gen5 ATX3 bunlarda fiyat biraz daha yüksektir. Daha ileriye dönüktürler.

Parçaları birleştirme- toplama işlemi
Elbette halledebilirsiniz.
belirli bir sistematiğe göre gidersiniz. Bolca kaynak video ve blog yazısı mevcut
.

KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Çok teşekkür ederim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,197
ANAKART : MSI veya ASUS B650 AM5, DDR5
* İŞLEMCİ : 7700X - 7600X - 7600 (7800X3D için bütçemi çok zorlamam gerekiyor sanırım)
* EKRAN KARTI : ASUS / MSI RTX 4070Super
* RAM : CL34 veya daha düşük CORSAIR, KINGSTON, GSKILL 5000mHz'den yüksek 2x16 RAM
* SSD : 1 veya 2 TB SAMSUNG, CORSAIR, GSKILL, KINGSTON 6000 ve üzeri okuma-yazma hızı olan ssd
* SOĞUTUCU : 240mm MSI, DEEPCOOL, COOLER MASTER sogutucu
* KASA FAN : COOLER MASTER RGB KASA FAN
* KASA : ORTA BOY MID TOWER MESH KASA
* POWERSUPPLY : Min 750W ASUS, MSI powersupply

Yukarıdaki sistemi veya neredeyse bu özelliklerde bir sistem toplamak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla sistemi bu şekle getirdim ancak bu konuda uzman olduğumu veya bu konulardan müthiş anladığımı söyleyemem. İsteğim 2K çözünürlükte rahat performans alabileceğim, kaliteli parçalardan oluşan, soğutmasıyla alakalı sorun yaşamayacağım bir sistem toplamak. İşimin bir parçası olarak RAM'leri ve SSD'yi ne yazıkki fazla kısamam. Pek bilmediğim için genelde bilindik markalardan ilerledim. Açıkçası marka kurbanı da çok olmak istemiyorum ancak soru işaretli bir markaya da gitmek benim içime sinmez. Bu konuda ne yapabilirim bilemiyorum. pcHocasını uzun yıllardır takip ederim. Ancak forumuna ilk kez üye olmak şimdi nasip oldu.
Kafamda kurguladığım rakam 60 - 65 bin lira idi. Ancak hiçbir şekilde daha uyguna bu sistemi denk getiremedim. Hazır sistem olarak araştırdığımda da diğer beklentilerimi sisteme ekleyince bütçenin çok üzerine çıktığını gördüm. açıkçası bu bütçelere çıkınca hazır sistem yerine tek tek toplamak istedim. görerek, test ederek almak istediğimden ise vatan ve itopya dışında bir alternatif bulamadım.
Ekran kartı marka olarak Asus , MSI şart mı çünkü diğer markaların daha uyguna daha iyi modelleri mevcut diğer türlü sistemin fiyatını yükseliyor

KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Aslında şart değil. Diğer markaları çeşitli incelemelerde gördüm, bir de sıcaklık teslerine baktığım için bunları yazmıştım. Daha farklı önerileriniz varsa onların da karşılaştırmalarını inceleyebilirim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,197

Toplam 63.9K

1.5K fark ile bu model de alınabilir.

Bir başka seçenek de Ekran kartı ve PSU ikilisini bu şekilde değiştirmek burda fiyat 67K oluyor ama ekran kartı da 4070 Tİ Super oluyor

Son düzenleme:
KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Sanırım bu şekilde toplamak en bütçe dostu. Çünkü hepsini aynı yerden özellikle hazır sistemleri bu ayarlarda özelleştimeye kalkınca fiyat 75-80 bin bandına çıkıyor. Teker teker toplamak en bütçe dostu.

Shiva7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

siz 4070 süper demişsiniz fakat eğer problem değil diyorsanız bu fırsat gayet makul güzel

bi göz atın derim

KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

siz 4070 süper demişsiniz fakat eğer problem değil diyorsanız bu fırsat gayet makul güzel

bi göz atın derim
evet fiyat olarak avantajlı ancak dediğim gibi 4070 S düşünüyorum.

asuramerlin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet fiyat olarak avantajlı ancak dediğim gibi 4070 S düşünüyorum.
Hocam ekran kartı olarak 4070süper alıcaksanız işlemçi olarak 7500f gayet yeterli olucaktır ayrıca ekran kartı konusunda galax 4070süper var herhangi bi çok ısınma gibi duruma denk gelmedim daha ideal sıcaklıklarda psu konusunda 750W gold gayet yeter 850w gerek yok ayrıca 7500f alırsanız 240mm sıvı soğutucu veya kule tipi hava soğutma yeter boşa 360mm almaya gerek yok

KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam ekran kartı olarak 4070süper alıcaksanız işlemçi olarak 7500f gayet yeterli olucaktır ayrıca ekran kartı konusunda galax 4070süper var herhangi bi çok ısınma gibi duruma denk gelmedim daha ideal sıcaklıklarda psu konusunda 750W gold gayet yeter 850w gerek yok ayrıca 7500f alırsanız 240mm sıvı soğutucu veya kule tipi hava soğutma yeter boşa 360mm almaya gerek yok
anladım hocam çok teşekkürler. dediğim gibi pek bilmediğim için soruyorum 6 çekirdek, 8 çekirdek farkı bilgisayarın oyun dışı diğer performanslarında fark yaratmaz mı ? Aslında son ana kadar 7500f düşünüyordum ben de. Ancak sonrasında çekirdek sayısından ötürü diğer işlemcilere kaydım.

Yoksa dediğiniz gibi hem 7500f, hem 240mm soğutucu bütçe olarak rahatlatır. Anladım hocam ben de galax-msi-asus-gigabyte-palit'in bir testini izlemiştim pc hocası YT kanalından ona istinaden öyle söyledim. Sizin kaç yıllık kullanımınız oldu ? Aynı kombinasyon ile mi kullanıyorsunuz, yani 7500 f ve galax 4070 super ?

asuramerlin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım hocam çok teşekkürler. dediğim gibi pek bilmediğim için soruyorum 6 çekirdek, 8 çekirdek farkı bilgisayarın oyun dışı diğer performanslarında fark yaratmaz mı ? Aslında son ana kadar 7500f düşünüyordum ben de. Ancak sonrasında çekirdek sayısından ötürü diğer işlemcilere kaydım.

Yoksa dediğiniz gibi hem 7500f, hem 240mm soğutucu bütçe olarak rahatlatır. Anladım hocam ben de galax-msi-asus-gigabyte-palit'in bir testini izlemiştim pc hocası YT kanalından ona istinaden öyle söyledim. Sizin kaç yıllık kullanımınız oldu ? Aynı kombinasyon ile mi kullanıyorsunuz, yani 7500 f ve galax 4070 super ?
Evet hocam 7500f ve galax4070süper 240mm sıvı soğutucu var hiç bi sorun yok gayet idealler oyunlar açısından bi sorunum da olmuyor en yüksek ayarlarda 2k da çok rahat oynuyorum ama tavsiyem hocam 4070tiSüper alın

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,197

7500F 2K da 4070 SUPER Tİ kartı taşır düşünürsen tekrar tek tek toplama yapalım

KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
anladım hocam, eğer uygunsanız bu yoruma yanıt olarak yazabilirsiniz. amd seçme sebebim ileride yükseltme imkanı veriyor olması idi. 7600x kullanırsan yükseltebilirsin ama 7500f'de yükseltemezsin gibi bir durum yok araştırdığım kadarı ile.

7500f ile yukarıdaki işlemciler arasında fark yoksa tabii ki 7500f + 4070s ti kombinasyon ile de toplayabilrim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,197
TOPLAM 59.9K

İleride yükseltme yapman için anakart ve PSU uygun ama yapmam dersen 750W bu PSU da işini görür.

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
574
M2 SSD işiniz gereği kısmamaktan bahsetmişsiniz, 1TB yetersiz gelecekse 2TB M2 SSD almanızı tavsiye ederim. Sonradan değiştirmek daha pahalıya gelir. 1 TB yeterliyse ona göre tercihinizi yaparsınız.

İleride daha çok M2 slotu lazım olacaksa biraz bütçe artırıp 3x M2 slotu olan ATX anakartlara da bakabilirsiniz:

12+2 faz: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...utm_term=k&wt_pc=akakce.premium.k.pc&v=1.37.3

10+3 faz: https://www.akakce.com/anakart/en-u...k-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,30374310.html

KS

Rhotes

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
M2 SSD işiniz gereği kısmamaktan bahsetmişsiniz, 1TB yetersiz gelecekse 2TB M2 SSD almanızı tavsiye ederim. Sonradan değiştirmek daha pahalıya gelir. 1 TB yeterliyse ona göre tercihinizi yaparsınız.

İleride daha çok M2 slotu lazım olacaksa biraz bütçe artırıp 3x M2 slotu olan ATX anakartlara da bakabilirsiniz:

12+2 faz: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...utm_term=k&wt_pc=akakce.premium.k.pc&v=1.37.3

10+3 faz: https://www.akakce.com/anakart/en-u...k-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,30374310.html
Evet öncelikle 2TB alacağım gibi sonrasında belki depolama problemi yaşarsam 2 TB daha veya HDD düşünüyorum ama en azından birkaç sene 2TB yetecektir.

Artık bulut çözümleri artıyor, muhtemelen gerek bile kalmayabilir. Ama yine de kendi taşınabilir hariicmdeki verileri pc'ye atmayı düşündüğüm oluyor..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri