Soru Bilgisayarcı Olmak Gereknler Neler?

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Selamlar,

Beyler sa dünkü açtığım internet kafe konusunda biraz araştırma yaptım ve vebali olması mümkün olduğu için bu işe girişmek istemedim az önce aklıma geldi peki bilgisayarcı olabilir miyim hani böyle bilgisayar mühendisliği vs değil normal mahalle bilgisayarcısı bunun için ne yapmam gerekir?

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Selamlar,

Beyler sa dünkü açtığım internet kafe konusunda biraz araştırma yaptım ve vebali olması mümkün olduğu için bu işe girişmek istemedim az önce aklıma geldi peki bilgisayarcı olabilir miyim hani böyle bilgisayar mühendisliği vs değil normal mahalle bilgisayarcısı bunun için ne yapmam gerekir?
Teknik bilginin iyi olması gerekiyor, birisi sana bilgisayarımın şu sorunu var dediğinde neyden kaynaklandığını bilmen gerekiyor.

KS

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Teknik bilginin iyi olması gerekiyor, birisi sana bilgisayarımın şu sorunu var dediğinde neyden kaynaklandığını bilmen gerekiyor.
hayır işte alman gereken zorunlu bir eğitim var mı?bilgisayarcılık için dükkan açmak için ayrı bir belge zorunluluk vs var mı

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
hayır işte alman gereken zorunlu bir eğitim var mı?bilgisayarcılık için dükkan açmak için ayrı bir belge zorunluluk vs var mı
öyle bir şey duymadım, kendi yeteneğin var ise açabilirsin. Sadece tamir yapmayıp satış yapacaksan ürün temin edecek yer lazım.

Detayına girince daha çok çok şeyler lazımdır ama yani eğitim açısından bir şey yok diye biliyorum. Berber açar gibi bir belge var mı emin değilim, Mesleki Teknik Okullarda bu işi öğretiyorlar belki vardır bir zorunluluğu araştırmak lazım.

KS

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
öyle bir şey duymadım, kendi yeteneğin var ise açabilirsin. Sadece tamir yapmayıp satış yapacaksan ürün temin edecek yer lazım.
hayır hem toplama yapacam hem tamir yapacaktım peki adımı nasıl duyurabilirim FPPRO gibi sosyal medya kullanılabilir mi?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,052
Selamlar,

Bilgisayarcilik daha büyük vebal alırsın

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,052
amacım ram hdd ekran kartı çalmak olsa direk internet kafeye karar verirdim
İnt kafe açıp çalıştırmak çok daha iyi çünkü adam sana mesela fırınlamis ekran kartını verir al hocam tamir et der görünüşte fark yok tamire başlarsın bozulur sonra sana ödetir kart parasını

KS

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
İnt kafe açıp çalıştırmak çok daha iyi çünkü adam sana mesela fırınlamis ekran kartını verir al hocam tamir et der görünüşte fark yok tamire başlarsın bozulur sonra sana ödetir kart parasını
hocam işte o yüklediğim oyunların içerikleri ile de alakalı p*rno olmuyo zaten kanunlar gereği onu biliyorum veya işte orada birisi siber suç işlese gene benim başım yanar

"Eğer bu "insanları yoldan çıkaracak şeyler yapayım" düşüncesi varsa, elbette haramdır. Ancak bu bir ticarettir. Bu vesile ile "internetin güzelliklerinden insanları faydalandırayım ve ben de ticaret yapayım" fikriyle olursa, buna haram diyemeyiz."

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,052
hocam işte o yüklediğim oyunların içerikleri ile de alakalı p*rno olmuyo zaten kanunlar gereği onu biliyorum veya işte orada birisi siber suç işlese gene benim başım yanar

"Eğer bu "insanları yoldan çıkaracak şeyler yapayım" düşüncesi varsa, elbette haramdır. Ancak bu bir ticarettir. Bu vesile ile "internetin güzelliklerinden insanları faydalandırayım ve ben de ticaret yapayım" fikriyle olursa, buna haram diyemeyiz."
Kanka o şeyleri kisitlayabiliyorsun aynı MEB (milli eğitim bakanligindaki) akıllı tahta gibi

KS

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Kanka o şeyleri kisitlayabiliyorsun aynı MEB (milli eğitim bakanligindaki) akıllı tahta gibi
Hocam sorun orada işte millet lol valo oynamaya geliyor içerikleri uygunsuz LGBT vs. İşte onları oynatmasam kimse gelmez

beromenx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Selamlar,

Aleyküm selam sermaye gerekiyor hocam al sat yapabilirsiniz öğrenip tamir de yapabilirsiniz

Hocam sorun orada işte millet lol valo oynamaya geliyor içerikleri uygunsuz LGBT vs. İşte onları oynatmasam kimse gelmez
Allah gönlünüze göre versin böyle düşünen insanları görünce seviniyorum

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,052
Lol valoda lgbt karakteri var ama yapabilecek birsey yok o zaman sadece Minecraft oynamanız lazım ki çok saçma oyun iceriklerinden siz sorumlu değilsiniz

tükenişler

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Mahalle bilgisayarcısı eğer oturduğunuz yerde varsa ve trend durumundaysa pek müşteri gelmeme ihtimali olabilir. Tabii ki ne olacağı belli değil, ama önemli durumlar haricinde millet gitmek istemiyor günümüzde. İnternet kafe daha uygun gibi geliyor şahsen, elbet çocukların oynadığı bakmaya çalıştığı +18 içerikler olacak bunları engelleyip güzel sistem oturtursanız sorun yaşamazsınız, siber suç olayında sadece zorluk çekme ihtimali fazla onun dışında gayet iyi.

Lol valoda lgbt karakteri var ama yapabilecek birsey yok o zaman sadece Minecraft oynamanız lazım ki çok saçma oyun iceriklerinden siz sorumlu değilsiniz
Aynen öyle bazı şeylere ister istemez göz yumulması lazım, ki zaten bu "lpgt+qwre" neyse daha fazla yaygın olacağı için eskisi kadar takan olmayacak.

B.D

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
55
Selamlar,

nasıl bir vebali var

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Dostum sizin tayfa nasıl bi kafa yaşıyor bilemiyorum maklube yemeye devam edin :D

Valorantla lgbtnin ne alakası var oyun savaş oyunu 2 tane renkli karakterle oyun oynayınca din elden gitmiyor :D

İrticacıları anlamak çok zor cidden görünce sinirden gözlerimden ateş çıkıyor :D

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,052
Dostum sizin tayfa nasıl bi kafa yaşıyor bilemiyorum maklube yemeye devam edin :D

Valorantla lgbtnin ne alakası var oyun savaş oyunu 2 tane renkli karakterle oyun oynayınca din elden gitmiyor :D

İrticacıları anlamak çok zor cidden görünce sinirden gözlerimden ateş çıkıyor :D
Deadlock trans ya glb o yüzden

Loldede ezreal taric fln

KS

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Screenshot_2023-07-28-10-20-21-84.jpg
@XXL dediğim olay bu

QuickEK

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
144
Heralde bu oyunlar için kimse dinden çıkmaz. Çok saçma bence böyle düşünmeniz. Bazı sitelere kısıtlama getirirsin olur biter. Valo, loldeki bir kaç karakter LGBT karakteri diye kimse dinden çıkmaz çünkü oraya gelene kadar diziler falan da var. Ayrıca böyle düşüncesi olan bireyin ben valoda şöyle birşey gördüm o yüzden öyle oldum demez istediği için dinden çıkar vs. Ayrıca internet kafe oyun oynamak, cinsel içerikli sahneler, ödevler herşey için kullanılabilir ama siz isterseniz kısıtlamaya getirebilirsiniz. Bence saçma olmuş bu valo, lol konusu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri