Yardım Bilgisayarı Açarken Sorun Yaşıyorum

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Laptobuma yanlış şifre denemediğim halde bu hatayı veriyor daha öncede oldu 2 saat beklettim açıldı ama yine aynı sorunu veriyor bunu nasıl düzeltebilirim.

Ekli dosyalar

• IMG_4033.jpeg
    IMG_4033.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 29

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhabalar öncelikle
Şifrenizi tamamen doğru girdiğinize eminmisiniz? İlk önce emin olmanız gerekenler, klavyeniz farklı bir dile geçmediği ve bütün tuşların çalışıyor olduğuna emin olmalısınız. Bazen klavyeler Q klavyeden F klavyeye geçiş sağlayabiliyorlar kısayollar ile. İlk önce bu 2 konuya açıklık getirelim sonrasında detaylı şekilde ilerleyebiliriz

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar öncelikle
Şifrenizi tamamen doğru girdiğinize eminmisiniz? İlk önce emin olmanız gerekenler, klavyeniz farklı bir dile geçmediği ve bütün tuşların çalışıyor olduğuna emin olmalısınız. Bazen klavyeler Q klavyeden F klavyeye geçiş sağlayabiliyorlar kısayollar ile. İlk önce bu 2 konuya açıklık getirelim sonrasında detaylı şekilde ilerleyebiliriz
evet şifreyi kontrol ediyorum girdikten sonra, klavyede q da harici klavye ilede denedim aynı sorunu veriyor. 2 3 saat bekledikten sonra açıldı yine ama kapatıp açmaya korkuyorum doğrusu çünkü her açtığımda 2 3 saat beklemek işkence oluyor.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Peki hem şifre ekranında sol altta ve ayriyetten denetim masası > kullanıcı hesapları > kullanıcı hesapları aşamalarına gittiğiniz zaman sadece sizin kullanıcınızmı gözüküyor yoksa farklı olarak administrator gibi kullanıcılarda varmı

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki hem şifre ekranında sol altta ve ayriyetten denetim masası > kullanıcı hesapları > kullanıcı hesapları aşamalarına gittiğiniz zaman sadece sizin kullanıcınızmı gözüküyor yoksa farklı olarak administrator gibi kullanıcılarda varmı
evet sadece bir tane hesap ekli zaten

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Şifreni tamamen doğru girdiğine emin ve başka kullanıcı olmadığını görüntülüyorsan maalesefki sistem dosyalarında sorun var demektir en doğru ve kesin çözüm format atmak olucaktır ama format atmak hem zahmetli hemde kişisel verin çok fazla varsa yedeklemesi uzun süreceği için önerim aşşağıda vermiş olduğum linkteki videoda anlatılanı ve yine farklı linkte yer alan windows sistem dosyaları doğrulama işlemini yapman, ama bundan önce hali hazırda bilgisayarın açıkken yedeklemeni almanı windows updatelerini tamamladığına emin olmalı ondan sonrasında windows sitenin linkindeki komutlarla sistem dosyalarını doğrulamanı ve videodaki işlemleri yaptıktan sonra tekrardan aynı sorunla karşılaşırsan formatlamanı öneririm.
İlgili Linkler ;
Windows sistem dosyası doğrulama linki
Youtube linki

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şifreni tamamen doğru girdiğine emin ve başka kullanıcı olmadığını görüntülüyorsan maalesefki sistem dosyalarında sorun var demektir en doğru ve kesin çözüm format atmak olucaktır ama format atmak hem zahmetli hemde kişisel verin çok fazla varsa yedeklemesi uzun süreceği için önerim aşşağıda vermiş olduğum linkteki videoda anlatılanı ve yine farklı linkte yer alan windows sistem dosyaları doğrulama işlemini yapman, ama bundan önce hali hazırda bilgisayarın açıkken yedeklemeni almanı windows updatelerini tamamladığına emin olmalı ondan sonrasında windows sitenin linkindeki komutlarla sistem dosyalarını doğrulamanı ve videodaki işlemleri yaptıktan sonra tekrardan aynı sorunla karşılaşırsan formatlamanı öneririm.
İlgili Linkler ;
Windows sistem dosyası doğrulama linki
Youtube linki
Yeni bir m2 ssd alıcam şuanda hdd takılı ikisini birlikte çalıştırıp önemli dosyaları ssd ye aktarıp hdd ye format atabilir miyim acaba sadece önemli dosyaları ssd de yedeklesem yeter, yoksa yedeklemelerle birlikte bozuk dosyalarda mı geçip aynı sorun devam eder (çok fazla bilgim yok kusura bakmayın). Olurda hdd den önemlileri ssd ye aktarsam windowsu yeniden mi kuracağım yoksa onuda mı ssd ye kopyalamalıyım?

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Her açmada 2-3 saat bekledikten sonra mı sistem açılabiliyor.
Laptop bunun bir kılavuzuna bakmaya çalışın (laptopla gelen işletim sistemi var ise). Kendine özgü sistem sıfırlama, sadece işletim sistemini sıfırlama-işletim sistemi dışındaki depolamaları koruma şeklinde bir sıfırlama.
Bu imkan doğarsa bütün bu baştaki oturum açma hatalarını sıfırlar.

SSD alıp HDD deki önemli dosyaları nakletme işi:
Bu kulağı öbür taraftan göstermek gibi olacaktır.
--Yeni m.2 ssd monte edilecek. Biosta görmesi lazım. Birincil disk olarak algılanıp kullanılması gerekecek.
-m.2 ssd ye windows format-temiz kurulum yapılacak.
-m.2 ssden boot edip, sistem buradan açılacak.
-Sistem buradan açıldıktan sonra, disk yönetiminde, bilgisayarımda hdd deki (sorun çıkartan hdd) bütün bölümler, dosyalar, görülmesi şart.
-En son bu hdd den istenilen klasör-dosyaların sürekle-bırak şeklinde ssd ye taşıma şeklinde ilerleme.

Diğer türlüsü şu anki duruma göre; hiç açılmayan sisteme (hdd deki sistem-sürücü) yeni bir m.2 ssd eklemede dosyaları görmezseniz nakledemezsiniz.
Mutlaka işletim sisteminin bir süre açık, klasör ve dosyaların görülmesi lazım.

Son düzenleme:
KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her açmada 2-3 saat bekledikten sonra mı sistem açılabiliyor.
Laptop bunun bir kılavuzuna bakmaya çalışın (laptopla gelen işletim sistemi var ise). Kendine özgü sistem sıfırlama, sadece işletim sistemini sıfırlama-işletim sistemi dışındaki depolamaları koruma şeklinde bir sıfırlama.
Bu imkan doğarsa bütün bu baştaki oturum açma hatalarını sıfırlar.

SSD alıp HDD deki önemli dosyaları nakletme işi:
Bu kulağı öbür taraftan göstermek gibi olacaktır.
--Yeni m.2 ssd monte edilecek. Biosta görmesi lazım. Birincil disk olarak algılanıp kullanılması gerekecek.
-m.2 ssd ye windows format-temiz kurulum yapılacak.
-m.2 ssden boot edip, sistem buradan açılacak.
-Sistem buradan açıldıktan sonra, disk yönetiminde, bilgisayarımda hdd deki (sorun çıkartan hdd) bütün bölümler, dosyalar, görülmesi şart.
-En son bu hdd den istenilen klasör-dosyaların sürekle-bırak şeklinde ssd ye taşıma şeklinde ilerleme.

Diğer türlüsü şu anki duruma göre; hiç açılmayan sisteme (hdd deki sistem-sürücü) yeni bir m.2 ssd eklemede dosyaları görmezseniz nakledemezsiniz.
Mutlaka işletim sisteminin bir süre açık, klasör ve dosyaların görülmesi lazım.
Evet her açmada 2 3 saat bekledikten sonra açılıyor. Dediğiniz sıfırlama olayını nasıl ulaşacağım bilmiyorum laptopun Hp pavilion 15-cb0xx model numarası bu kendim nasıl bulabileceğimi bilemiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum. Şuanda tekrardan açıldı dosyaları doğruluyorum, flasha win indireceğim tekrar aynı sorun olursa hdd yi söküp ssd yi takıp yeni win kurmayı planlıyorum, hdd ve ssd yi beraber kullanmak istiyorum yeni takacağım için belki sorunuda aradan çıkartmış olurum diye düşündüm. Hem ssd hem hdd ikisini aynı anda kullanıp sorunu ortadan kaldırabilir miyim? Kısacası ssd ye yeni bir win kurup daha sonrasında hdd deki önemli dosyalarımı alıp hdd yi sıfırlamak istiyorum. Aynı soruları dolaylı yoldan sorduğum için kusura bakmayın lütfen çok fazla bir bilgim yok.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
M.2 SSD alıp buna Windows kurup, HDD yi ikincil yapıp buradan kurtarılması gerekli klasörleri SSD ye aktarmak işin dolambaçlı ve uğraştırıcı yolu.
Zaten son yazdıklarınızdan yöntm hakkında bilginiz olduğu görülüyor.

Madem sistem açılıyor zor da olsa veya bize yetecek kadar bir süre ile.
Kurtarılması gereken dosyalar hacim olarak ne büyüklükte olduğuna bağlı olarak;
temiz, sağlam bir USB mevcut olup, dosyalarda önemli ise, hemen usb yi takıp dosyaları taşımak şu aşamada çok daha zahmetsiz ve kesin bir sonuç verir diye düşünüyorum Aciliyet buna yönelik olursa, diğerleri ki yeni m.2ssd ekleme, vb. zamanla çok daha rahat stressiz halledilebilir.

------------------------------------

Hp pavilion 15-cb0xx
işletim sistemi Laptop la birlikte gelen HP tarafından yüklenmiş orj. sistem mi
yoksa
FREE-DOS şeklinde gelip sonradan sizin USB ye yazdırırarak kurduğunuz bir sistem mi olduğu önemli olacaktır.

Buradan,
Kurulum ve Kullanım kılavuzu bölümü: (Bunlar sonrası için. Şu aşamada dosya kurtarma için önce usb ye aktarmaya çalışın.)
Geri yükleme ve kurtarma bölümü var. İnceleyen.

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
M.2 SSD alıp buna Windows kurup, HDD yi ikincil yapıp buradan kurtarılması gerekli klasörleri SSD ye aktarmak işin dolambaçlı ve uğraştırıcı yolu.
Zaten son yazdıklarınızdan yöntm hakkında bilginiz olduğu görülüyor.

Madem sistem açılıyor zor da olsa veya bize yetecek kadar bir süre ile.
Kurtarılması gereken dosyalar hacim olarak ne büyüklükte olduğuna bağlı olarak;
temiz, sağlam bir USB mevcut olup, dosyalarda önemli ise, hemen usb yi takıp dosyaları taşımak şu aşamada çok daha zahmetsiz ve kesin bir sonuç verir diye düşünüyorum Aciliyet buna yönelik olursa, diğerleri ki yeni m.2ssd ekleme, vb. zamanla çok daha rahat stressiz halledilebilir.

------------------------------------

Hp pavilion 15-cb0xx
işletim sistemi Laptop la birlikte gelen HP tarafından yüklenmiş orj. sistem mi
yoksa
FREE-DOS şeklinde gelip sonradan sizin USB ye yazdırırarak kurduğunuz bir sistem mi olduğu önemli olacaktır.

Buradan,
Kurulum ve Kullanım kılavuzu bölümü: (Bunlar sonrası için. Şu aşamada dosya kurtarma için önce usb ye aktarmaya çalışın.)
Geri yükleme ve kurtarma bölümü var. İnceleyen.

çok büyük dosyalar olacağını sanmıyorum usb ye sığabilir diye düşünüyorum, olurda usb ye sığarsa elimde şuanda bir tane var ikinci almam gerekli mi, bildiğim kadarıyla usbye win yüklenirse diğer dosyalar siliniyor. Laptop orjinal sistemiyle geldi ama birkaç sene önce virus bulaştığı için format attırdım. En basitiyle dosyalarımı flashe yedekleyip, başka bir usb ye win yükleyip, hdd ye format atıp daha sonra ssd yi takıp yönetici olarak atyıp wini ssd ye kurmam yeterli midir yoksa atladığım veya yanlış düşündüğüm bir nokta var mı?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Windows usb medyası için en az 8GB lık bir USB.
Aktarmak istediğiniz dosyalar içinse temiz, daha önce enfekte olmamış sağlam bir USB. Ne kapasitede gerekecek artık tahmin edip ona göre edinmeye çalışacaksınız:

Hem Windows kurulum medyası hem de diğer dosyaları aynı USB de bulundurmak için Ventoy dan yararlanıyorlar. Bunun özelliği RUFUS tan farkı bu. RUFUS ile yazdırmada Win. medyası hariç usb yi kullanamıyorsunuz.
Buna hiç gerek yok bence, uğraşıp iyice iş çapraşıklaşmasın. Her zaman için elde yedek USB bulunması daha faydalı olur.

Şu aşamada dosyalarınızı USB ile kurtarın. Usb ye attıktan sonra bir açıp kontrol edin. Herşey yolunda,
HDD ye temiz kurulum format ile sistemi yenileyin.
Sonra
M.2 SSD sisteme eklediniz diyelim
m.2 ssd yi birincil disk yapar buna windows kurarsınız
HDD de sistemde depolama olarak kalır
Sonraki bahsettiklerinizi zamanla halledersiniz.
-------

Hp pavilion 15-cb0xx M.2 SSD upgrade

Şeklinde bir arama-tarama yapın. Özellikle HP destek forumlarında.
Herhangi bir sınırlama -kısıtlama var mı diye bakarsınız.
Laptoplarda, masaüstü sistmlere nazaran seçim biraz daha hassas olabiliyor.

-------------------

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkür ederim yardımlarınız için dediğiniz aşamaları teker teker yapacağım. Bilgisayarım için chatgbt den baktığımda m2 ile uyumlu diyor internette birkaç yerde de uyumlu olduğunu gördüm. Ama tekrardan kontrol edeceğim.

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aktarmak istediğiniz dosyalar içinse temiz, daha önce enfekte olmamış sağlam bir USB. Ne kapasitede gerekecek artık tahmin edip ona göre edinmeye çalışacaksınız:

Hem Windows kurulum medyası hem de diğer dosyaları aynı USB de bulundurmak için Ventoy dan yararlanıyorlar. Bunun özelliği RUFUS tan farkı bu. RUFUS ile yazdırmada Win. medyası hariç usb yi kullanamıyorsunuz.
Buna hiç gerek yok bence, uğraşıp iyice iş çapraşıklaşmasın. Her zaman için elde yedek USB bulunması daha faydalı olur.

Şu aşamada dosyalarınızı USB ile kurtarın. Usb ye attıktan sonra bir açıp kontrol edin. Herşey yolunda,
Sonra
-------

-------------------
win 11 home single yüklü şuan aynı yazılımı usb ye indirmeye çalıştığımda işlemcimin sistem gereksinimlerini karşılamadığını söylüyor

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
win 11 home single yüklü şuan aynı yazılımı usb ye indirmeye çalıştığımda işlemcimin sistem gereksinimlerini karşılamadığını söylüyor
Merhabalar ilk önce 2 disk montajı ile verilerinizi aktarabilirsiniz bu işlem usb ile aktarma işleminde daha hızlı sürücektir formatınızı windows 10 ile atın gerekli windows updateleri tamamladıktan sonra sistem zaten otomatik bir şekilde update ekranında 11 e geçmek istermisiniz diye bildirim vericektir
anakartınızda slot var ise hdd takılı iken m2ssd yide çalıştırabilirsiniz

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ilk önce 2 disk montajı ile verilerinizi aktarabilirsiniz bu işlem usb ile aktarma işleminde daha hızlı sürücektir formatınızı windows 10 ile atın gerekli windows updateleri tamamladıktan sonra sistem zaten otomatik bir şekilde update ekranında 11 e geçmek istermisiniz diye bildirim vericektir
O şekilde saha sağlıklı derseniz öyle yaparım ama aklıma takılan şey hdd de bir win kurulu ssd ye yeniden nasıl kuracağım. (Yukarıda birisi bunun kulağı tersten göstermek olucağını söylemişti). Bi şekilde win 11 usbye yükledim ama win10 atmam daha sağlıklı olursa 10 u yüklerim, ilk. başka orjinal win yüklü olduğunu biliyorum ama daha sonrasından format atıldı orada windows yükseltilmiş olması gerekiyor.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
O şekilde saha sağlıklı derseniz öyle yaparım ama aklıma takılan şey hdd de bir win kurulu ssd ye yeniden nasıl kuracağım. (Yukarıda birisi bunun kulağı tersten göstermek olucağını söylemişti). Bi şekilde win 11 usbye yükledim ama win10 atmam daha sağlıklı olursa 10 u yüklerim, ilk. başka orjinal win yüklü olduğunu biliyorum ama daha sonrasından format atıldı orada windows yükseltilmiş olması gerekiyor.
Şöyleki bilgisayara 2. yeni ssd taktıktığınız zaman zaten içi boş olucaktır ilk önce dosyalarınızı yeni diske yedekliceksiniz sonrasında hala takılı olan eski diskinizin içine windows kurulum aracını yükleyiceksiniz sonrasında o aracı uygulamanın içerisinde size windows iso dosyasının hangi diske kurulmasını istediğinizi sorucak orada yeni diski seçip yeni diskin içine windows iso dosyanızı yani hem format atıcağınız yeri hemde yeni windowsun kurulucağı yeri seçiceğiniz program gelmiş olucak format sırasında da eski diskinizin içindekileri siliceksiniz ama eski diskinizden devam etmiceksiniz sadece içindekileri siliceksiniz sonrasında yeni diskinizi seçip normal format işlemlerinize devam ediceksiniz.
Daha önceki formatta win11 e yükseltmeleri problem değil format attıktan sonra sizin tercihinize göre tekrardan 11 e yükseltebilirsiniz böylesi daha sağlıklı olur şahsen ben yükseltmedim daha önce yükseltmiştim win11 e alışamadım win10 daha stabil ve kullanım açısından daha kolay gibime geliyor
takıldığınız yerde daha detaylı yardımcı olurum cevaplamanız yeterli :)

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
var dite biliyorum teşekkürler

KS

kaantzll

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sonra
-------

-------------------
Şöyleki bilgisayara 2. yeni ssd taktıktığınız zaman zaten içi boş olucaktır ilk önce dosyalarınızı yeni diske yedekliceksiniz sonrasında hala takılı olan eski diskinizin içine windows kurulum aracını yükleyiceksiniz sonrasında o aracı uygulamanın içerisinde size windows iso dosyasının hangi diske kurulmasını istediğinizi sorucak orada yeni diski seçip yeni diskin içine windows iso dosyanızı yani hem format atıcağınız yeri hemde yeni windowsun kurulucağı yeri seçiceğiniz program gelmiş olucak format sırasında da eski diskinizin içindekileri siliceksiniz ama eski diskinizden devam etmiceksiniz sadece içindekileri siliceksiniz sonrasında yeni diskinizi seçip normal format işlemlerinize devam ediceksiniz.
Daha önceki formatta win11 e yükseltmeleri problem değil format attıktan sonra sizin tercihinize göre tekrardan 11 e yükseltebilirsiniz böylesi daha sağlıklı olur şahsen ben yükseltmedim daha önce yükseltmiştim win11 e alışamadım win10 daha stabil ve kullanım açısından daha kolay gibime geliyor
takıldığınız yerde daha detaylı yardımcı olurum cevaplamanız yeterli :)
merhabalar, ssd sorunu yaşıyorum başka bi konu olarak açtım yardımcı olabilir misiniz?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri