Bilgisayarı Sağlıklı Bir Şekilde Kapatıyor Muyuz?

Tulpar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Ben eski laptobumda güç kablosunu hiç çıkarmadan sadece kapatıyordum hatta bazen günlerce açık kalıyordu,
Şimdi masaüstü kullanıyorum hem normal bir şekilde kapatım hem de kasadaki fanlar dönmeyi durdurtuktan sonra arkasında ki düğmeyi kapatıyorum acaba en doğru yöntem bu mu
Bu arada düğmeyi kapatsam bile arkadaki kablolarıdan turuncu ışıklar yanıp sönüyor

m1zuu0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Kanka m2den memnunmusun gg6 da sdd değişti ya sence almalımıyım

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Bilgisayarı kapatmanın en sağlıklı yöntemi masaüstünden kapatman. Psu üzerinden anahtarı kapatmanın bilgisayara bir yararı veya bir zararı olmaz. İnternette bunun üzerine yorumlar var, Bios pilini tüketiyor diye ama alakası yok merak etmeyin.

Ayrıca düğmeyi kapatsanız bile hangi kablolardan turuncu ışık geliyor anlamadım. Kablonun neye ait olduğunu öğrenip belirtebilir misiniz?

KS

Tulpar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Bilgisayarı kapatmanın en sağlıklı yöntemi masaüstünden kapatman. Psu üzerinden anahtarı kapatmanın bilgisayara bir yararı veya bir zararı olmaz. İnternette bunun üzerine yorumlar var, Bios pilini tüketiyor diye ama alakası yok merak etmeyin.

Ayrıca düğmeyi kapatsanız bile hangi kablolardan turuncu ışık geliyor anlamadım. Kablonun neye ait olduğunu öğrenip belirtebilir misiniz?
Hocam anakart ve ekran kartının bitişiğinde olan
İşlemci fanının hemen altında arka kısmında soket yerleri var sanırım monitor ethernet kablosu felan takılı

KS

Tulpar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Kanka m2den memnunmusun gg6 da sdd değişti ya sence almalımıyım
M2 ss den memnun olmamak diye bir şey olabilir mi bilemiyorum neye tıklarsam anında açılıyor hızı oyun yüklemesi vesaire aşırı derecede memnun edici

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri