Yardım Bilgisayarım Açıldığı Gibi Kapanıyor

ORHAN-BALOTA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

Bilgisayarımı iki gün önce kapatıp şalterini indirmiştim. Üçüncü gün sabah saatlerinde her zamanki gibi bilgisayarı açtım. Bilgisayarda internete girerken bir anda kapandı. Kapandıktan yaklaşık iki dakika sonra tekrar açtım, ancak bu sefer görüntü gelmedi.
image.jpg

Bir süre sonra görüntü gelmeye başladı fakat ekran yanıp sönüyordu. DisplayPort kablosunu değiştirdim, olmadı. HDMI kablo taktım, yine olmadı. Her açılıştan sonra kendini kapatmaya başladı. Bunun üzerine anakart yanmıştır diye düşündüm.

MSI marka yeni bir anakart aldım. Eski anakart üzerindeki tüm bileşenleri söküp yenisine taktım, tüm bağlantıları yaptım.

Anakartı değiştirdikten sonraki ilk açılışta bilgisayar açıldı. Ardından sıvı soğutmanın fanları devreye girdi ve yüksek devirde dönerken bilgisayar tekrar kapandı. Kasaya yaklaşıp baktığımda, daha önce hiç hissetmediğim bir yanık kokusu aldım. Bu yüzden bir daha açmak istemedim. Bu soruna tam olarak ne yol açmış olabilir?

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 5800X3D
  • Anakart: MSI MAG B550 Tomahawk (AM4, DDR4, ATX)
  • Ekran Kartı (GPU): Gigabyte GeForce RTX 3070 – 8 GB – 256-bit (EAGLE / GIGABYTE modeli)
  • RAM: Apacer 32 GB (2×16 GB) DDR4, CL30
  • Depolama: Samsung 1 TB NVMe SSD (yaklaşık 7400 MB/s okuma – 6400 MB/s yazma)
  • Güç Kaynağı (PSU): Asus ROG Strix 850P – 850W – 80+ Platinum, tam modüler
  • Soğutma: NZXT Kraken X53 240 mm sıvı soğutma
  • Kasa: Vento VG07F Gaming PC kasası
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro (SSD üzerinde kurulu, lisanslı)

Bilgisayarcı da çevrede yok ne yapmam lazım ?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 9
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 8

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Şu aşamada en son aşama:
Kasa güç düğmesine bastığınızda sisteme güç gidip;
Kasa fanları+soğutucu fanları+ ekran kartı fanları çalışıpta sadece görüntü mü yok?
Yoksa kasa güç düomsi tepki vermiyor mu?

Uzaktan kesin birşey söylemek zor.
Şu yanık kokusu bu düşündürücü, tam olarak nereden geliyor bulmaya çalışın kapağı açarak, ekran kartını da çıkarıp kontrol edin. Bağlantı güç kabloları da konrol etmek lazım
PSU kaliteli sanmıyorum herhangi bir sorun çıkaracağını ama yine de kontrol edin.

Tüm parçaları çıkarıp tek rek kontrol ve uzay kasa sitemi kurmak zorunda da kalabilirsiniz sorunun hangi parçadan geldiğini anlamak için.

KS

ORHAN-BALOTA

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında her şey çalışıyor.Sadece CPU fanı (Sıvı soğutma) Sıcak olması nedeniyle hızlı çalışıyor ve bir zaman sonra otomatik kapanıyor.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Görüntü durumu, görüntü var mı?
İşlemci sıcaklığını bir kontrol edin çalışırken kaç derecelere yükseliyor..:

Yoksa araç HWinfo olabilir

Sıvı soğutucuyu da kontrol edin işlemci yuvasına oturan bölüm ve bağlantılar gevşeme vb açısından.

O yanık kokusunun üzerine gitmenizi tavsiye ederim. Nereden geldiğini bulmaya çalışın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri