Bilgisayarım Her Türlü Sorunu Yaşıyor

mongolmonster

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3 Aralık 2024 tarihinde gaming gen tr'den PC HOCASI-GG12 adlı kasa bilgisayarı satın aldım. Ancak bilgisayar ilk günden beri sorun yaşatıyor. Aniden oyun çökmeler, fps droplar, özellikle alt+tab yaparken 5-10saniye takılmalar gibi sorunlarım var. Pcye her türlü güncellemeyi yaptım bios dahil olmak üzere. Sorunlar düzelmedi. Gaming gen tr ye gönderdim işlemcinin değiştirildiğini söyleyip bana geri gönderdiler. Artık sorunlar daha da keskin hale geldi. Droplar daha şiddetli takılmalar daha fazla ve elimden artık hiç bir şey gelmiyor. Pc'nin bütün parçalarını test ettim sıcaklığı 60 dereceyi geçen herhangi bir parça bile yok (elden ring dahil) anca droplar takılmalar çökmeler devam ediyor ve bu 10 yıllık olan lolde bile oluyor. Birisi bana yardımcı olabilirse cidden çok mutlu olurum umarımda yazımı pc hocası görür.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
3 Aralık 2024 tarihinde gaming gen tr'den PC HOCASI-GG12 adlı kasa bilgisayarı satın aldım. Ancak bilgisayar ilk günden beri sorun yaşatıyor. Aniden oyun çökmeler, fps droplar, özellikle alt+tab yaparken 5-10saniye takılmalar gibi sorunlarım var. Pcye her türlü güncellemeyi yaptım bios dahil olmak üzere. Sorunlar düzelmedi. Gaming gen tr ye gönderdim işlemcinin değiştirildiğini söyleyip bana geri gönderdiler. Artık sorunlar daha da keskin hale geldi. Droplar daha şiddetli takılmalar daha fazla ve elimden artık hiç bir şey gelmiyor. Pc'nin bütün parçalarını test ettim sıcaklığı 60 dereceyi geçen herhangi bir parça bile yok (elden ring dahil) anca droplar takılmalar çökmeler devam ediyor ve bu 10 yıllık olan lolde bile oluyor. Birisi bana yardımcı olabilirse cidden çok mutlu olurum umarımda yazımı pc hocası görür.
Ddu ile ekran kartı driverlarini komple kaldırıp tekrar kurun.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Bulabilirseniz NVIDIA muadil bir ekran kartı bulup (muadil: aynı FPS değerlerini veren kart) test etmeniz olur.
Yakın çevrenizde varsa bir kaç saat oyunlarda test edin. Ekran kartını söküp takması kolaydır ama DDU ve sürücü değiştirme azıcık vakit alır sadece.
Eğer NVIDIA kart ile bu sorunlar geçiyorsa AMD sürücüsünden oluşan problemleri hissetmiş olabilirsiniz. Bazıları bu sorunu hissetmeyip öyle kullanıyor, ben yıllar önce AMD ekran kartlarıyla aramı bu sebeple açtım. Sizde de problem kesin budur diyemem. Deneyip problem bu mu diye anca kendiniz anlayabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri