Yardım Bilgisayarim Kendine Kendine Reset Atiyor

rassvet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar gamegarajdan ryzen 7 7800x3d 4070 ti super li bir sistem topladim ve yaklasik 2 3 gün önce geldi geldikten sonra Windows 10 kurup driverleri kurdum fakat sivi sogutma (360mm) radyatörünü öne takmislar işlemciyi de galiba anladigim kadariyla overclock yapmislar çünkü 4900 5000 MHz de çalışıyor ani sicaklik cikislari oluyor max 80 derece gördüm ve bazen fanlardan hızlı calisma sesi gelip kendini resetliyor nedeni nedir arkadaşlar
Anakart : asus prime b650 m k
İşlemci r7 7800x3d
Ekran karti : palit 4070 ti super jetstream oc
Ramler: 6400 mhz cl32
Guc kaynağı: fsp hydro k pro 750 watt 80+

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
evet genel olarak yüksek mhz de çalışıyor. ya herro ya merro de sıvı soğutucuyu çıkardım koruma jelatini duruyordu. sende de olabilir. sıvı soğutma pompa ve fanları anakartta doğru yere mi takılı kontrol et. 4-5 tane konu var yakın tarihli bulabilirsin aynı sorunda neler yapıldı. en son macun sürülmedi ya da jelatin duruyor :)

KS

rassvet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
evet genel olarak yüksek mhz de çalışıyor. ya herro ya merro de sıvı soğutucuyu çıkardım koruma jelatini duruyordu. sende de olabilir. sıvı soğutma pompa ve fanları anakartta doğru yere mi takılı kontrol et. 4-5 tane konu var yakın tarihli bulabilirsin aynı sorunda neler yapıldı. en son macun sürülmedi ya da jelatin duruyor :)
Eyvallah hocam sağolasın yarin bakicam bakalim soğutucuyu cikartip

KS

rassvet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam pompa çıkartıp baktım macun vardı jelatini de sökülmüştü o konuda bir sokuntu yok işlemci yük altındayken sıcaklıklar aşağıdaki gibi 83 derecenin üstünü hiç görmedim 83 derece sabit bu mhzlerde bu sıcaklıklarda olması normal mı normalse bu kendi kendine reset atma olayı neden oluyordur (boştayken genelde 40-50 arası geziyor)

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    211.1 KB · Görüntüleme: 6

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri