Yardım Bilgisayarım Power Tuşuna Basınca Açılmıyor

thaer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son zamanlarda bilgisayarımda bir sorun yaşadım. Power tuşuna bastığımda bilgisayar açılmıyor. İlk başta, sorunun power tuşundan kaynaklandığını düşündüm, bu yüzden güç kablosunu çıkarıp, anakarta güç pinini bağladım ama yine işe yaramadı. Sonrasında, PSU'nun doğrudan açma/kapama düğmesinden gücü kesip, bilgisayarı sıfırladım ancak sonuç yine aynıydı.

Birçok çözüm denedim; RAM'ı çıkarıp başka bir yere taktım, işlemciyi ve ekran kartını kontrol ettim, kabloları inceledim, kesik veya yanmış kablo olmadığını fark ettim. Ayrıca tüm kabloları çıkarıp PSU'nun çalışıp çalışmadığını test ettim, 24-pin kablosundaki yeşil ve siyah kabloları kısa devre yaparak PSU'nun çalışıp çalışmadığını kontrol ettim ve PSU'nun düzgün çalıştığını gördüm.

Sonrasında anakartın CMOS'unu sıfırlamayı denedim, BIOS ayarlarında bir sorun olabileceğini düşündüm ama yine aynı sonuçla karşılaştım. Anakartta herhangi bir sorun olmadığını fark ettim. Ardından, tüm kabloları tekrar bağladım, sadece gerekli olanları bırakıp bilgisayarı çalıştırmaya çalıştım. İlginç bir şekilde, eğer anakartta hiçbir şey bağlı değilse, power ve reset pinlerine jumper bağlayarak bilgisayar açılıyor. Fakat bazen bu yöntem de işe yaramıyor.

Bu yöntemi uyguladığımda bilgisayar normal şekilde çalışıyor, ancak bilgisayarı kapattığımda aynı işlemleri tekrar yapmam gerekiyor. Ayrıca bilgisayar çalıştığında, yeniden başlatmaya çalıştığımda PSU çalışıyor ama işlemci, ekran kartı gibi bileşenler çalışmıyor. Bu durumda, bilgisayarın geri kalan bileşenlerinin çalışması için kasadaki reset düğmesine basmam gerekiyor.

Bu sorun gerçekten sinir bozucu oldu ve ne olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Bu tür bir sorunla daha önce karşılaşan biri var mı, ya da çözüm önerisi olan var mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri