Bilgisayarım Yeterli Performansı Vermiyor

egegokgor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
5800x3D

MSI RTX 3080

MSI MAG X570s Tomahawk Max Wi-Fi

2x16 3600MHz RAM

980 Pro 1TB M.2 SSD

Arctic 360mm sıvı soğutucu

Corsair 5000D kasa

Yeni format ve eksiksiz driver kurulmasına rağmen sistem CS:GO, Valorant gibi işlemci ağırlıklı oyunlar başta olmak üzere 200 FPS değerlerini görüyor.

Ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
işlemcide bi kısıtlama olabilir güç seçeneklerini falan iyice kontrol ettin mi?

Emirhanbayramf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
108
Yerinde olsam oyundayken parçaların değerini kontrol ederdim. Sonuç olarak ısınan bir işlemci frekans kısacaktır. Doğal olarak fps drop ve düşüşleri yaşayacaksın bu basit bir örnek.
Oyuna girdikten sonra CPU GPU sıcaklık ve kullanım değerlerini kontrol ederek başlayabilirsin.
Onun haricinde arka planda Mining,trojan,truva tarzı programlarda bunlara sebep verebilir.

Belirttiğinden Daha düşük bir işlemci ile Valorant girdiğimde 400-500 arası alıyorum düşük orta ayarlar Nvdia denetim masası ayarları full performans ve düşük gecikme olarak ayarlı.

KS

egegokgor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Yerinde olsam oyundayken parçaların değerini kontrol ederdim. Sonuç olarak ısınan bir işlemci frekans kısacaktır. Doğal olarak fps drop ve düşüşleri yaşayacaksın bu basit bir örnek.
Oyuna girdikten sonra CPU GPU sıcaklık ve kullanım değerlerini kontrol ederek başlayabilirsin.
Onun haricinde arka planda Mining,trojan,truva tarzı programlarda bunlara sebep verebilir.

Belirttiğinden Daha düşük bir işlemci ile Valorant girdiğimde 400-500 arası alıyorum düşük orta ayarlar Nvdia denetim masası ayarları full performans ve düşük gecikme olarak ayarlı.
msi bios içinden amd precision boost overdrive'ı enable mode aldım ve 3.98 temel hızdan 4.20 cıvarlarına çıkıyor sıcaklık ise occt extreme testinde 68 70, oyun içinde de 62 65 civarı değerler nasıl fazla mı?

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
  • CPU.PNG
    CPU.PNG
    14.8 KB · Görüntüleme: 16

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri