Bilgisayarımda Akıcılık Sorunu

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar bir kaç gün önce post açmıştım belki hatırlayanlar olur direkt konuya gireceğim 165hz monitöre sahibim ama akıcı gibi değil sanki düşük fps alıyormuşumda ekranda yırtılmalar oluyormuş gibi delirmek üzereyim lütfen yardımcı olun oyun oynayasım bile gelmiyor ghosting kasma hissiyatı verir mi veya bu sorun sistemden mi monitörden mi kaynaklı displayport kablosundan olabilir mi gittim 350 lira verip yeni displayport aldım onunla deneyeceğim birde ama lütfen yardımcı olun farklı bir monitörümde yok deneyebileceğim sizce ekran kartında vs problem mi var
1.jpg

Ekli dosyalar

• 376355262_314758417707153_6236201180400916729_n.jpg
    376355262_314758417707153_6236201180400916729_n.jpg
    381 KB · Görüntüleme: 58
  • 375017575_843970876974838_6441587840239375264_n.jpg
    375017575_843970876974838_6441587840239375264_n.jpg
    279.8 KB · Görüntüleme: 60
  • 4.jpg
    4.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 48
  • 3.jpg
    3.jpg
    157.3 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.jpg
    2.jpg
    157.2 KB · Görüntüleme: 57
KS

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Keskinleştirmeyi kapatıp, gelişmiş senkronu açabilirsiniz. Faydası olabilir.
denedim hocam hiç bir faydasını göremedim acaba sorun monitör'de mi kablo'da mı yoksa dp girişlerinde mi çözemedim yada bilgisayarda mı bir problem var :(

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Arkadaşlar bir kaç gün önce post açmıştım belki hatırlayanlar olur direkt konuya gireceğim 165hz monitöre sahibim ama akıcı gibi değil sanki düşük fps alıyormuşumda ekranda yırtılmalar oluyormuş gibi delirmek üzereyim lütfen yardımcı olun oyun oynayasım bile gelmiyor ghosting kasma hissiyatı verir mi veya bu sorun sistemden mi monitörden mi kaynaklı displayport kablosundan olabilir mi gittim 350 lira verip yeni displayport aldım onunla deneyeceğim birde ama lütfen yardımcı olun farklı bir monitörümde yok deneyebileceğim sizce ekran kartında vs problem mi varEkli dosyayı görüntüle 26915
Bu akıcılik sorunu bilgisayarın komple stabil çalışmamasından oluyordur
Arkadaşlar bir kaç gün önce post açmıştım belki hatırlayanlar olur direkt konuya gireceğim 165hz monitöre sahibim ama akıcı gibi değil sanki düşük fps alıyormuşumda ekranda yırtılmalar oluyormuş gibi delirmek üzereyim lütfen yardımcı olun oyun oynayasım bile gelmiyor ghosting kasma hissiyatı verir mi veya bu sorun sistemden mi monitörden mi kaynaklı displayport kablosundan olabilir mi gittim 350 lira verip yeni displayport aldım onunla deneyeceğim birde ama lütfen yardımcı olun farklı bir monitörümde yok deneyebileceğim sizce ekran kartında vs problem mi varEkli dosyayı görüntüle 26915
Fsr açık ise kapatıp dene oyun performans için yaptığın yapay zeka özellikleri kapatıp tekrar denermisin. Ayni soruna benzer bende yaşadım 2 gün önce normal ssd kullanıyordum çok fazla gereksiz seyler yükluydü Windows'da bilgisayarım hiç stabil calişmiyordu bende gidip m2 ssd ye geçip en baştan windows u kurup açtığimda herşey çok iyiydi rdr2 de eski ssd ile ultrada fsr açık 60-70 fps aliyordum yenisinde ise fsr kapalı direk ultrafa 80-90 alıyorum. Eski ssd ile ve yeni ssd ile kurduğum windows un banchmark testi var orda bile dağlar fark var.

KS

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Fsr açık ise kapatıp dene oyun performans için yaptığın yapay zeka özellikleri kapatıp tekrar denermisin. Ayni soruna benzer bende yaşadım 2 gün önce normal ssd kullanıyordum çok fazla gereksiz seyler yükluydü Windows'da bilgisayarım hiç stabil calişmiyordu bende gidip m2 ssd ye geçip en baştan windows u kurup açtığimda herşey çok iyiydi rdr2 de eski ssd ile ultrada fsr açık 60-70 fps aliyordum yenisinde ise fsr kapalı direk ultrafa 80-90 alıyorum. Eski ssd ile ve yeni ssd ile kurduğum windows un banchmark testi var orda bile dağlar fark var.
hocam sistem zaten yeni 3 4 aylık bir şey ben sanmıyorum sistemin stabil çalışmamasından kaynaklandığını ama şöyle bir şey var valorant ve pes gibi oyunlarda aşırı rahatsız ediyor fps drop yiyormuşsun gibi

peki display kablosundan kaynaklı olabilir mi ?

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
hocam sistem zaten yeni 3 4 aylık bir şey ben sanmıyorum sistemin stabil çalışmamasından kaynaklandığını ama şöyle bir şey var valorant ve pes gibi oyunlarda aşırı rahatsız ediyor fps drop yiyormuşsun gibi

Sanmıyorum. Benimde bilgisayarım 2 günlük. Bu gece 3 gününe girdi itopyadan yeni alıp kendim kurdum. Banchmark testi yapıp atabilirmisin.

Stabil çalışmamasının sebebi bana kalırsa donanım olarak deil yüklü driverler olabilir kurulmuş olan windows felan sıkıntılı olabilir.

Eski kurulu windows lu ssd ile yeni kurulu windows ssd nin arasındaki fark anlatmak istediğim buydu bir yöntem olarak deneyebilirsin. En azından tüm driverlari tekrar kurmuş olursun.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230912_014302_Chrome.jpg
    Screenshot_20230912_014302_Chrome.jpg
    551.6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_20230912_014332_Chrome.jpg
    Screenshot_20230912_014332_Chrome.jpg
    544.3 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
KS

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sanmıyorum. Benimde bilgisayarım 2 günlük. Bu gece 3 gününe girdi itopyadan yeni alıp kendim kurdum. Banchmark testi yapıp atabilirmisin.

Stabil çalışmamasının sebebi bana kalırsa donanım olarak deil yüklü driverler olabilir kurulmuş olan windows felan sıkıntılı olabilir.

Eski kurulu windows lu ssd ile yeni kurulu windows ssd nin arasındaki fark anlatmak istediğim buydu bir yöntem olarak deneyebilirsin. En azından tüm driverlari tekrar kurmuş olursun.
Banchmark testi yapmadım daha önce yapabilirim istersen buraya video mu atacağım pek bir bilgim yok şöyle bir şey var ben hazır sistem olarak almıştım direkt oyunları vs kurdum windows update güncelleştirmelerini yaptım bir kaç gün önce de bios güncelledim düzelmeyince format attım sürücülerimi nasıl güncellerim hocam?

monitörümde ghosting var gibi zamanla artma gibi bir durum olabilir mi veya ghosting yüzünden böyle hissediyor olabilir miyim fps'i 165'e sabitleyince daha akıcı oluyor bir tık yırtılmalar azalıyor bir nebze

oldu mu hocam doğru mudur

Ekli dosyalar

• resim_2023-09-12_020210931.png
    resim_2023-09-12_020210931.png
    233.2 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
KS

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Performing below potential (47th percentile) şu dikkatimi çekti bu nedir?

Ekli dosyalar

• 13.png
    13.png
    60.6 KB · Görüntüleme: 14
KS

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
beklentilerin altında performans diyor. Url yi kopyalayıp seni sekmeye yapıştırarak türkçeye çevirebilirin.
hocam peki ne yapmam gerekiyor sistemde bir problem yokmuş değil mi monitör kaynaklı mı porblemim çözebildiniz mi ?

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Banchmark testi yapmadım daha önce yapabilirim istersen buraya video mu atacağım pek bir bilgim yok şöyle bir şey var ben hazır sistem olarak almıştım direkt oyunları vs kurdum windows update güncelleştirmelerini yaptım bir kaç gün önce de bios güncelledim düzelmeyince format attım sürücülerimi nasıl güncellerim hocam?

monitörümde ghosting var gibi zamanla artma gibi bir durum olabilir mi veya ghosting yüzünden böyle hissediyor olabilir miyim fps'i 165'e sabitleyince daha akıcı oluyor bir tık yırtılmalar azalıyor bir nebze

oldu mu hocam doğru mudur
Valla aga galiba benden bu kadar kusura bakma yardımcı olamadım sadece benzer sorunla karşılaştiğim için belirtmek istedim ki zaten sende formatlamışsın daha bilgili biri daha güzel yardımcı olabilir. Şuan aklıma gelen tek şey dikey senkronizasyon ile oynamayı dene istersen.

KS

selambennrp

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Valla aga galiba benden bu kadar kusura bakma yardımcı olamadım sadece benzer sorunla karşılaştiğim için belirtmek istedim ki zaten sende formatlamışsın daha bilgili biri daha güzel yardımcı olabilir. Şuan aklıma gelen tek şey dikey senkronizasyon ile oynamayı dene istersen.
teşekkür ederim kral sen benden daha iyi anlıyorsun testlerde bir problem var mı sanırım problem sistemde dğeil

Pomak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
teşekkür ederim kral sen benden daha iyi anlıyorsun testlerde bir problem var mı sanırım problem sistemde dğeil
Driverların ekran kartı ayarlarını kontrol et nvdia ayarlarından performans felan yapmayı dene. 3d ayarlarını değiştır youtubeden bulabilirsin nvida ayarlarını. Bios un son sürümde olduğundan emin ol. Cpu sıcaklığını sürekli bi kontrol et. Pc yi 60hz bi televizyona bağlayarak dene. Elimden bu kadar geliyor dostum. İnşallah en kısa zamanda çözebilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri