Yardım Bilgisayarın Kendi Kendini Yeniden Başlatması

qhalart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhabalar, bilgisayarımı yeni topladım bir hafta kadar olacak. Sistemim bazen kendi kendini yeniden başlatıyor ve neden olacak bir şey bulamadım. Bu yeniden başlatmaya hiç bilgisayarın başında denk gelmedim bilgisayarım genelde açık olur zaten. Biraz önce tam güzel güzel uykuya dalacakken bu olayı yaşadım ve hemen sıcağı sıcağına kontrol edeyim dedim. Olay görüntüleyicisinden baktığım kadarıyla Kernel-power 41 görüyorum ama başka herhangi bir şey yok altında veya üstünde bu durumda sanırım mavi ekran gelip sistem yeniden başlatmıyor sanırım kendini. Bilgisayarın içindeki bileşenleri, kabloları, güç kaynağının kablolarını vs kontrol ettim ve her şey olması gerektiği gibi duruyor. PSU olarak NZXT C750 Bronze kullanıyorum ve yeni bir psu buda. Akım korumalı priz kullanımına yeni sistemim ile geçtim s-link prz01 prizhive kullanıyorum. Bunun yaşanma sebebini nerede aramam daha doğru olur sizce? Olaya sistemselmi yaklaşmalıyım yoksa donanımsalmı? Kernel-power'ın öncesi veyahut sonrasında bir uyarı hata olmaması beni donanımsal bir sorun olduğu düşüncesine sokuyor. Bilgisi olan fikri olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler herkese.

LoudyBloody

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Hocam bu durum birkaç sebepten meydana geliyor olabilir;
1. Olarak: aşırı sıcaklık kaynaklı otomatik kapatma bilgisayar parçaları (genelde işlemci) çok ısındığında bileşenler zarar görmesin diye sistemin otomatik olarak yaptığı bir koruma sistemidir. Sıcaklık değerlerini msi afterburner ya da benzeri bir uygulamayla kontrol edin.
2. Olarak: bios ve sistem dosyaları kaynaklı sistem kapanmaları; bazı durumlarda bios ya da işletim sistemi güncel olmadığında sistemsel kararsızlık oluşup bilgisayarımız kapanabiliyor. Cmd yi yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla,
SFC /scannow ve DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu yazıp bu durumu kontrol edebilirsiniz.

KS

qhalart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam bu durum birkaç sebepten meydana geliyor olabilir;
1. Olarak: aşırı sıcaklık kaynaklı otomatik kapatma bilgisayar parçaları (genelde işlemci) çok ısındığında bileşenler zarar görmesin diye sistemin otomatik olarak yaptığı bir koruma sistemidir. Sıcaklık değerlerini msi afterburner ya da benzeri bir uygulamayla kontrol edin.
2. Olarak: bios ve sistem dosyaları kaynaklı sistem kapanmaları; bazı durumlarda bios ya da işletim sistemi güncel olmadığında sistemsel kararsızlık oluşup bilgisayarımız kapanabiliyor. Cmd yi yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla,
SFC /scannow ve DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu yazıp bu durumu kontrol edebilirsiniz.
bilgisayar OCCT testlerinde işlemci 70 derece üstünü gpu ise 65 derece üstünü görmüyor anakartın sıcaklıkları vs ssd sıcaklıklarına kadar takip ettiğimde hiç bir problem yok. Windows 11ide windowsun kendi sitesinden indirdiğim iso dosyası ile yükledim ve tüm güncellemeleri yaptım. biosta aynı şekilde en güncel sürümde şu anda. Verdiğiniz komutlarıda kullandım ve herhangi bir problem bulunmadı sanırım problem gerçekten düşündüğüm gibi PSU veyahut priz kaynaklı. Teşekkürler.

KS

qhalart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
AppCaptureShell, GameDVR ve GameBar gibi şeyleri tamamen kapattım olay görüntüleyicisinden ulaştığım kodlar bana sorunun bunlardan kaynaklanma ihtimali olduğunu düşündürdü şu an son bir test edip eğerki düzelmezse suçu PSU'ya atıp bir şekilde yeni bir PSU ile 24 saatlik test yapacağım. X870 ve X870E anakart kullanan ve bu sorunu yaşayan farklı kişiler olduğunuda gördüm umarım son yaptıklarım soruna çözüm getirir getirmez ise PSU'yu direkt suçlu ilan etmekten başka birşey gelmiyor aklıma. Aynı sorunu yaşayan farklı arkadaşlarada rehber olur edasıyla sorunun çözülmesi halinde nasıl çözüldüğünü konu altına açıklayacağım.

KS

qhalart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
10 saat kadar oldu ve bir kez bile kapanma yaşanmadı henüz sorun çözüldü sanırım. AppCaptureShell, GameDVR ve GameBar'ı tamamen kapattım çözüm olarak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri