Bios Ekranı Gitmiyor

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Pc yi dün kullandıktan sonra kapattım hiçbir sorun yoktu bugün açtım bi 5 dakika geçirdim ardından mavi ekran yedim pc kendine reset attı ve bios ayarında kaldı f10 yaptım yine reset attı bende klavye takılmış gibi düşünüp klavyeyi çıkarıp tekrar reset attıktan sonra tekrar bios ayarı geldi bu konu hakkında yardım istiyorum. Bios ayarı gitmiyor

Bi yardımcı olur musunuz

Son düzenleme:

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Pc yi dün kullandıktan sonra kapattım hiçbir sorun yoktu bugün açtım bi 5 dakika geçirdim ardından mavi ekran yedim pc kendine reset attı ve bios ayarında kaldı f10 yaptım yine reset attı bende klavye takılmış gibi düşünüp klavyeyi çıkarıp tekrar reset attıktan sonra tekrar bios ayarı geldi bu konu hakkında yardım istiyorum. Bios ayarı gitmiyor

Bi yardımcı olur musunuz
Bios pilini çıkarıp biraz bekleyip bios sıfırlayıp denediniz mi?

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Anakartin üstünde attığım resim gibi.

Ekli dosyalar

• indir (2).jpeg
    indir (2).jpeg
    15.7 KB · Görüntüleme: 4

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Öyle bişe gözüküyor ama onu yapıcak gibi bir bilgim yok nasıl bi yöntem deneriz
Genel anakart üstünde göstereyim. Çok bilmenizi gerektirecek teknik bişi değil pil söküp takacaksiniz basit. Turuncu yuvarlağın içinde bulunan pildir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-26-23-01-04-393-edit_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-11-26-23-01-04-393-edit_com.android.chrome.jpg
    643.7 KB · Görüntüleme: 9
KS

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Genel anakart üstünde göstereyim. Çok bilmenizi gerektirecek teknik bişi değil pil söküp takacaksiniz basit. Turuncu yuvarlağın içinde bulunan pildir.
Dediğin piş şu alttaki olan herhalde benim anakart bu ve bu senin dediğin pil ekran kartının altında kalıyor

Ekli dosyalar

• IMG_0532.jpeg
    IMG_0532.jpeg
    304.3 KB · Görüntüleme: 9

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Ekran kartını söküp pili çıkarıp 10 15 saniye bekleyip pili takip ekran kartını takip çalıştırıp devam edeceksiniz başka bı durum yok. Bebek oyuncağı.

KS

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Birde şöyle bişe var ben bilgisayarı alalı 1.5 ay oldu

Ekran kartını söküp pili çıkarıp 10 15 saniye bekleyip pili takip ekran kartını takip çalıştırıp devam edeceksiniz başka bı durum yok. Bebek oyuncağı.
Bunu yapıcak işleve sahip değilim yani bi araç kaputu sökün diyin inanki daha kolay benim için

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Bilgisayar genelde Boot edicek aygıtı bulamadığı ya da tanıyamadığı zaman yani Ssd ve ya Hdd yi okuyamadığı zaman direk Bios menüsüne atar. Anakartınızda Bios sıfırlama düğmesi varsa Bios pilini çıkarmadan sıfırlama yapabilirsiniz. Kasa arkasında Usb girişlerinin bulunduğu kısımda olur genelde bu Bios düğmesi.

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Birde şöyle bişe var ben bilgisayarı alalı 1.5 ay oldu

Bunu yapıcak işleve sahip değilim yani bi araç kaputu sökün diyin inanki daha kolay benim için
O zaman illa gidip biyere göstermeniz gerek yapacağınız birşey yok.

KS

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bilgisayar genelde Boot edicek aygıtı bulamadığı ya da tanıyamadığı zaman yani Ssd ve ya Hdd yi okuyamadığı zaman direk Bios menüsüne atar. Anakartınızda Bios sıfırlama düğmesi varsa Bios pilini çıkarmadan sıfırlama yapabilirsiniz. Kasa arkasında Usb girişlerinin bulunduğu kısımda olur genelde bu Bios düğmesi.

Ekli dosyalar

• IMG_0535.jpeg
    IMG_0535.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_0536.jpeg
    IMG_0536.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 7

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Anakartinizda flash bios yok

Oonurr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
KS

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Bunun dediklerini yaptım olmadı windows kurulumu yapacam en iyisi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
XMP/EXPO Profili Enabled olarak değiştirin, Advanced ya Easy modunun içinden BOOT yazan bölümü bulun, o bölüm içerisinde Boot 1 Boot 2 şeklinde bölüm vardır oradaki Boot 1 kısmına Windowsun kurulu olduğu Ssd yi seçin. Yani Windows WD Blue de kuruluysa onu Samsung da kuruluysa onu seçin sonra F10 tuşuna basıp Ok yapıp çıkın. Bu şekilde deneyin.

KS

Sarmısakcafer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
XMP/EXPO Profili Enabled olarak değiştirin, Advanced ya Easy modunun içinden BOOT yazan bölümü bulun, o bölüm içerisinde Boot 1 Boot 2 şeklinde bölüm vardır oradaki Boot 1 kısmına Windowsun kurulu olduğu Ssd yi seçin. Yani Windows WD Blue de kuruluysa onu Samsung da kuruluysa onu seçin sonra F10 tuşuna basıp Ok yapıp çıkın. Bu şekilde deneyin.

.

Bu şekilde gözüküyor dediklerinizde ekstra bir sekme yok

Ekli dosyalar

• IMG_0538.jpeg
    IMG_0538.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_0539.jpeg
    IMG_0539.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_0539.jpeg
    IMG_0539.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 5

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar