bios ram overclock sorunu

Ümit Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar eski bir pc var ve onun parçlarını diyer pcde kullanıyordum ekran kartını harddiskini ram ini 2 hafta anca kullandım ve eski pcyi satmaya karar verdim eski pcnin parçalarını söktüm eski kasasına taktım ama 8 olan ram ini 4 yaptım taktım çalıştırdım ekrana görüntü gelmedi araştırdım nedenini sonra bios pili tak çıakr bios resetledim sonra olanlar oldu pc açıldı ama o klavye maus harddisk kısmı açıldı  işlemci desteklenmiyor hatası çıktı hakkettende işlemci 1600 mhz desteklemiyor ama üstünden çıkardıgım 8 gb ram de 1600 dü baktım araştırdım anakartlar overclockla ramın frenkansını ayarlaya biliyormuşuz anakart biosa girdim ayarlardan ramin frekansını 1600 yaptım kaydedip resetledim ama pc açılmadı aç kapa tekrar ram e baskı uygulayarak başlattım (bunun bi etkisi varmı tam emin deyilim ama üstüne basınca açıldı 3 4 sefer) ama yine o hardisk maus takılı yazan kısım overclok failed hatası yazıyo araştırdım biri böyle bi hata ile karşılaşmış oda işlemciyi deiştirmiş sorunu çözülmüş ama ben bunu ikinci el olarak satın aldım ve işlemci frekansı aynıydı deişiklik yokdu ramın frekansı kaçtı bilmiyorum ama şuanda pc çalışmıyor ram overclocklarından iyi anlayan biri bana yardı medebilir mi acaba ? netten araştırdım ama onlarınki gibi bi menü çıkmıyor benzer biosa sahip anakartların videolarına baktım o menü farklı bana birisi yardımcı olursa sevinirim anakart h61M-k modeli işlemci i5 2300 ram corsair ın 4gb 1600 mhz lik rami kodunu isterseniz veririm extra overclock ayarı yapabilecek birisi varsa acil yardım ederse sevinirim iyi günler.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sorun ramlerde değil,işlemci  anakart ile uyumsuz. Zaten anakartın uyumlu işlemci listesinde, i5 2300 yok. Bu işlemci 95 watt TDP ye sahip. Anakart ,en fazla 77 watt TDP ye kadar destek verdiği için ,bu işlemciyi desteklemiyor.

Makina açıldı bi ara gibi, bi şeyler yazmışsın ,yanlış anlamadıysam .Olduysa da tesadüfi olmuştur.
 Yani ,maalesef hiç uğraşmayın yapacak bi şey yok. :(

https://www.asus.com/Motherboards/H61MK/HelpDesk_CPU/

KS

Ümit Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki bu pcyi aldıgımda bu adamlar nasıl çalışır hale getirdiler aldıgımda çalışıyodum bu pc nasıl bişi yapmışlar acaba bi düşüncen varmı

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ümit Karasu' Alıntı:
peki bu pcyi aldıgımda bu adamlar nasıl çalışır hale getirdiler aldıgımda çalışıyodum bu pc nasıl bişi yapmışlar acaba bi düşüncen varmı
 Çalışıyor derken ,aynı işlemci ve aynı anakart ile mi çalışıyordu.i5 2300 işlemci ve H61M-K  anakart ile yani.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şimdi şöyle bi olayda var. Anakart üreticileri, anakartlarını üretirken ve işlemci desteğini ayarlarken ,bu TDP dediğimiz değere de dikkat ederler.Her anakartın belli bi TDP sınırı vardır yani. Bunun üstünü ,desteksiz olarak gösterirler ve listeleri o şekilde yayınlarlar.

Ancak bazı istisnai durumlarda ,sende olduğu gibi anakartlar zorlansa da ,sende olduğu gibi ,anakartın destek listesinde olmıyan işlemcileri açabiliyor. Seri olarak, aynı seri işlemci olursa.

Ram le ilgili olduğunu sanmıyorum açıkçası.Ama bazı şeyleri de deniyelim o zaman. Çünkü makinanın eskiden açıldığını yazıyorsun.
Biostan ram frekansını 1333 olarak yapıp bi denermisin.

Youtube kanalındaki Asrock anakartın zaten i5 2300 95 watt desteği varmış. O yüzden, çok rahat çalışır zaten.
https://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-VG4/#CPU

KS

Ümit Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
zaten ramın frekasnı 1333 oalrak gözüküyor ama ram 1600 ramın 1333e dönüştürme şansımız varmı

ayarladan normale aldım 1333 e this cpu is not supported! diyor

bişi söleyemmi bu pc kafayı yemiş şuanda açılıo :DDDDD bu nasıl iş yemin ederim kıracakdım pcyi açıldı f1 e basınca saaat 7den beri uğraşıom valllaha :DD kb rahatsız ettim forma atıcam inş başka hatayla karşılaşmam kaşılaşırsam bidaha rahatsız ederim

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
This cpu not supported yazmış. Bu işlemci desteklenmiyor diyor. Yani dediğim olay. Fakat işin ilginç yanı ,çalıştığını söylüyorsun.

Şimdi,yukarda, işlemci frekansı aynıydı diye bi şey yazdığını, gördüm. Başka bi işlemcimiydi,frekansları aynı olan yani.

KS

Ümit Karasu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır bak ben biraz anlatma özürlüsü oldum şu aralar bak üstünde 1600 8bg ram vardı frekansı kaçda çalışıodu bilmiom bnde 1600 4 gb taktım mal oldu pc ayar yapmaya çalışıodum açılmıo die baktım bianda açıldı işlemci uygun deildir yazısında f1 e basın ayarlar bakın yazıodu bastım açıldı pc wtf yani bu

saol bana bişiler kattıgın için bnm kullandıgım pcye takılabilecek işlemciler bakabilirim artık ama performanslarınıda araştırcam bazılarını biliodum da nese kg iyi geceler

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Çalıştıysa mesele yok,dediğim gibi bazen desteklemese bile açılabiliyor.
 Pek sağlıklı değil anakart açısından ama ,kullan gitsin. İlerde daha güçlü bi 3.nesil,direkt uyumlu bi işlemci takarsın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri