- Tepki
- 0
selamlar eski bir pc var ve onun parçlarını diyer pcde kullanıyordum ekran kartını harddiskini ram ini 2 hafta anca kullandım ve eski pcyi satmaya karar verdim eski pcnin parçalarını söktüm eski kasasına taktım ama 8 olan ram ini 4 yaptım taktım çalıştırdım ekrana görüntü gelmedi araştırdım nedenini sonra bios pili tak çıakr bios resetledim sonra olanlar oldu pc açıldı ama o klavye maus harddisk kısmı açıldı işlemci desteklenmiyor hatası çıktı hakkettende işlemci 1600 mhz desteklemiyor ama üstünden çıkardıgım 8 gb ram de 1600 dü baktım araştırdım anakartlar overclockla ramın frenkansını ayarlaya biliyormuşuz anakart biosa girdim ayarlardan ramin frekansını 1600 yaptım kaydedip resetledim ama pc açılmadı aç kapa tekrar ram e baskı uygulayarak başlattım (bunun bi etkisi varmı tam emin deyilim ama üstüne basınca açıldı 3 4 sefer) ama yine o hardisk maus takılı yazan kısım overclok failed hatası yazıyo araştırdım biri böyle bi hata ile karşılaşmış oda işlemciyi deiştirmiş sorunu çözülmüş ama ben bunu ikinci el olarak satın aldım ve işlemci frekansı aynıydı deişiklik yokdu ramın frekansı kaçtı bilmiyorum ama şuanda pc çalışmıyor ram overclocklarından iyi anlayan biri bana yardı medebilir mi acaba ? netten araştırdım ama onlarınki gibi bi menü çıkmıyor benzer biosa sahip anakartların videolarına baktım o menü farklı bana birisi yardımcı olursa sevinirim anakart h61M-k modeli işlemci i5 2300 ram corsair ın 4gb 1600 mhz lik rami kodunu isterseniz veririm extra overclock ayarı yapabilecek birisi varsa acil yardım ederse sevinirim iyi günler.