SATA SSD biosta gözükmüyor. Bütün portlara taktım denedim kabloları değiştirdim yinede gözükmedi. SSD başka bilgisayara taktım orada gözüktü. Anakart bozulmuş olabilir mi?
Anakart MSİ B450M-A PRO MAX kabloları değiştirdim olmadı. Güncelledim olmadı. Biosta CSM olarak gözüküyor.Anakart sürümünü kontrol ettin mi? Ayrıca İntel'in bi programı vardı format atarken benim m2yi de görmemişti onu kurup halletmiştim sende onu dene.
Birde sata kablolarını değiştirip denedin mi?
Son olarak biosta CSM'i de kontrol etmen gerekiyor f7den.
Evet UEFİ olarak kurulu şuan işlemci amd ryzen 5 1600 AFUEFI olarak mı kurulu şuan?
İşlemci ne bu arada?
Ya açıkçası tek sorun o değil. Pazar günü ekran kartımı ilana koymak için ekran kartımı söktüm, sürekli yaptığım bir işlem. Fotoğrafları çekip ekran kartını taktıktan sonra bilgisayar SATA SSD'mi görmemeye başladı. Kabloları kontrol ettim değiştirdim düzelmedi, dedim belki SSD bozulmuş olabilir başka pc'de denedim çalıştı. M.2 SSD'ye Windows kurdum bu sefer Ethernet kablosunun ve kasanın önündeki USB girişlerinin çalışmadığını fark ettim. Kasa arkasındaki her şey çalışıyor sadece Ethernet kısmı çalışmıyor, ne yapsam etsem, sistemi sıfırdan söküp kabloları da taksam, driverları da yüklesem sonuç yine hüsran oldu. Anakart bozulmuş olabilir mi?Vmd yi kapat diyecektim ama işlemcin amd. Şuan aklıma başka birşey gelmiyor am sana tavsiyem insanız sonuçta belki çok ufak birşey gözünden kaçıyordur. Sağlam kafa ile tüm bu yazdıklarımızı tekrar dene.
denemeniz lazım hocam hata nereden geliyor farklı ssd veya hdd varsa takın aynı sonucumu vericek veya farklı anakart bulabilirseniz deneyinYa açıkçası tek sorun o değil. Pazar günü ekran kartımı ilana koymak için ekran kartımı söktüm, sürekli yaptığım bir işlem. Fotoğrafları çekip ekran kartını taktıktan sonra bilgisayar SATA SSD'mi görmemeye başladı. Kabloları kontrol ettim değiştirdim düzelmedi, dedim belki SSD bozulmuş olabilir başka pc'de denedim çalıştı. M.2 SSD'ye Windows kurdum bu sefer Ethernet kablosunun ve kasanın önündeki USB girişlerinin çalışmadığını fark ettim. Kasa arkasındaki her şey çalışıyor sadece Ethernet kısmı çalışmıyor, ne yapsam etsem, sistemi sıfırdan söküp kabloları da taksam, driverları da yüklesem sonuç yine hüsran oldu. Anakart bozulmuş olabilir mi?
Farklı anakart da denenebilir birde aklıma şey geldi. Bazen sistemi sıfırdan kurarken bu driverlar çakışıyor falan hiçbirşey doğru düzgün çalışmıyor. Tamamen sıfırdan temiz sağlam kurulum da sorunu çözebilir.denemeniz lazım hocam hata nereden geliyor farklı ssd veya hdd varsa takın aynı sonucumu vericek veya farklı anakart bulabilirseniz deneyin
Farklı anakart da denenebilir birde aklıma şey geldi. Bazen sistemi sıfırdan kurarken bu driverlar çakışıyor falan hiçbirşey doğru düzgün çalışmıyor. Tamamen sıfırdan temiz sağlam kurulum da sorunu çözebilir.
Cevaplarınız için teşekkürler. 3 defa sıfır kurulum yaptım. Dün HDD disk taktım ama onu görmedi windows ve bios. Durduk yere nasıl böle bir şey olabiliyor anlamıyorum.olmazsa şöyle düzelebilir belki flasha windwos yükleyin ve tekrardan kurulum yapmayı deneyin belki oradan gözükebilir
hocam kurulum nasıl yaptınız ssd gözüküyormuyduCevaplarınız için teşekkürler. 3 defa sıfır kurulum yaptım. Dün HDD disk taktım ama onu görmedi windows ve bios. Durduk yere nasıl böle bir şey olabiliyor anlamıyorum.
Hocam şöyle 2 ssd var sistemde birisi SATA diğeri m2 ssd nvmeyani en mantıklısı ssd ye tekrardan windwos yüklemeyi deneyin sorun çözülebilir
hocam kurulum nasıl yaptınız ssd gözüküyormuydu
hocam gerçekten anlamadım sizin windwos m.2 yüklü demi sata sadece depolama ama sata ssd gözükmüyor sorun bumuHocam şöyle 2 ssd var sistemde birisi SATA diğeri m2 ssd nvme
Hocam windows SATA'da kuruluydu ama sistem onu görmeyince ben mecbur olarak m.2 ssd'ye yükleme yapmak durumunda kaldım. Şuan hali hazırda SATA'yı hala görmüyor.hocam gerçekten anlamadım sizin windwos m.2 yüklü demi sata sadece depolama ama sata ssd gözükmüyor sorun bumu
başlat kısmınaHocam windows SATA'da kuruluydu ama sistem onu görmeyince ben mecbur olarak m.2 ssd'ye yükleme yapmak durumunda kaldım. Şuan hali hazırda SATA'yı hala görmüyor.
Hocam orada da gözükmüyor dün baktım oradan.başlat kısmına
sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendire girip ss atabilirimisniz
ozaman hocam 3seçenek varHocam orada da gözükmüyor dün baktım oradan.