Yardım Bios Sorunu

zrons

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
COLORFUL BATTLE-AX B760M-K V20 DDR5 marka bir ana kartım var bir kaç gün önce CS2 Faceit girmek için BIOS güncelledim 1015 sürümden 1016 ya geçtim herşey sorunsuzdu fakat taaki oyunlarda çökmeler ara sıra mavi ekranlar gelene kadar xmp profile ini 1 e alıyordum ve pc restart tayken görüntü gelmesi gerekirken gelmiyordu ve birşey değişmiyordu ardından sorunun bıosta olduğunu düşünerek downgrade yaptım ve 1016 tan 1015 e geri döndüm xmp profile ini 1 e aldım az önce aşırı sistem gereksinimi gerektirmeyen Strikers Club oynarken oyundan çıkış yaptım ve obs te bir kaç deneme yapıyordum ardından 1.5-2 saniyeliğine siyah ekran gri yazı ile Cihazınızda bir sorun oluştu dedi ve restart attı pc bunun sorunu nedir anlamadım yardımcı olurmusunuz lütfen ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
896
COLORFUL BATTLE-AX B760M-K V20 DDR5
LGA 1700 Soket İntel işlemcili
Kaçıncı nesil işlemci var şu an takılı tam modleli nedir*
RAM lar marka ve mdeli, frekansı nedir? Ayrıca XMP1 açıkken frekansı kaça çıkıyor?

İlk olarak XMP1 profilindeki RAM hız aşırtma nedeni ile alakalı olması akla geliyor..
XMP disable-kapalı halde iken, RAM ları temele frekensa çekip aoyunlarda bir deneyin. Tek bir aoyuna bağlı kalmayın farklı oyunlarda deneyin...

Intel 700 Serisi Yonga Seti Sürücüsü bu da güncel olsun.

BİOS 1016 microcode güncellemesi bu 13, 14 nesil İntel İişelmcilerde İ7,İ9 serilerin bazılarında çıkan sorunları gidermek için hazırlanan güncelleme.

Siz 1015 e tekrar dönmüşsünüz burada da sorun devam etmiş. Daha önceden durum nasıldı. XMP1 kapalı nı idi?

KS

zrons

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
COLORFUL BATTLE-AX B760M-K V20 DDR5
LGA 1700 Soket İntel işlemcili
Kaçıncı nesil işlemci var şu an takılı tam modleli nedir*
RAM lar marka ve mdeli, frekansı nedir? Ayrıca XMP1 açıkken frekansı kaça çıkıyor?

İlk olarak XMP1 profilindeki RAM hız aşırtma nedeni ile alakalı olması akla geliyor..
XMP disable-kapalı halde iken, RAM ları temele frekensa çekip aoyunlarda bir deneyin. Tek bir aoyuna bağlı kalmayın farklı oyunlarda deneyin...

Intel 700 Serisi Yonga Seti Sürücüsü bu da güncel olsun.

BİOS 1016 microcode güncellemesi bu 13, 14 nesil İntel İişelmcilerde İ7,İ9 serilerin bazılarında çıkan sorunları gidermek için hazırlanan güncelleme.

Siz 1015 e tekrar dönmüşsünüz burada da sorun devam etmiş. Daha önceden durum nasıldı. XMP1 kapalı nı idi?

İşlemci : İ5 14600KF 3500 Mhz 14 çekirdek 20 mantıksal işlemci
Ram : Kingston 16 GB 5600 mhz
Ekran Kartı : Nvidia Geforca 5060 Tİ OC
xmp1 açıkken frekansı 5600 e çıkıyor kapalıyken 4800
1016 ya geçmeden önce 1015 te xmp açıktı ramlerin tam performans vermesi için açmıştım ve sorunsuzdu taaki 1016 ya geçene kadar set sürücüsü hakkında bilgim olduğu söylenemez fotoğraftaki sürücü şuanki aktif olan sürücü. Bilmediğimden dolayı onuda güncelleyebilirim. Xmp kapalıyken 1016 denedim aynı hatayı alıyordum ama 1015 te denemedim eğer gereği varsa onuda hemen deniyebilirim

Ekli dosyalar

• da0559bb-7b6b-4f3d-a260-befba5c9e896.png
    da0559bb-7b6b-4f3d-a260-befba5c9e896.png
    25.2 KB · Görüntüleme: 2

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
896
1016 tan 1015 e bios düşürme başarılı oldu mu. Sistem kabul etti mi bu düşürmeyi.
BİOS TA 1015 yazıyor değil mi?

1015 te ise ve daha önce sorun yaşamadığınızı söylüyorsunuz. XMP1 profili burada kapatıp bir bakın. Oyunlar veya normal kullanımda... veya XMP2 profili de varsa XMP2 profiline alın önce bu şekilde deneyin. XMP3 yoktur sanıyorummm

Sonrası içiğn aşağıdkilere bakarsınız...

------------------------------------------

İ5 14600KF işlemci ile ilgili bir dorun var mı aşırı ısınma, oyunlar dışında sistemin stabil olmaması, mavi ekran ve kapanmalar gibi.
Çünkü İ5 14600KF da İNTEL in sıkıntı çıkarabilecek işlemciler listesinde olan bir işlemci. Bunların garanti süreleri uzatıldı değişim için ve Microcode bios güncellemesi yayınladılar. İşlemcinin voltajını ve güç çekimini İNTELin önerdiği değerler çekiyor bu yama. Sistem stabilitesi açısından. Şu sizdeki 1016 BİOS sürümü bunun için
Mutlaka sıkıntı çıkaracak değil ama bu da göz ardı edilmemeli.

Buradaki İNTEL moderatör tavsiyeleri gibi:

RAM frekansında XMP1 açıkken ki 5600 e çıkıyor

DDR5 için 5600 MT/s'ye kadar,

Bu intel in sınırlamaları bunu karşılıyor gerçi

Böyle olunca kesin sıkıntı nereden geldiğini tahmin etmek güçleşiyor. İşlemci mi yoksa RAM dışından başka bir parça sebebi ile mi diye akla geliyor.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri