Bios Xmp Ayarı Yapmama Rağmen Tam Mhz Değerine Ulaşamıyorum

ky2220

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
1 yıldır kullandığım bilgisayarımın ramlerinin düşük mhz'de çalıştığını öğrendim ve bunun üzerine hem bios'u 02.02.2023 tarihli güncelleme ile güncelledim hem de bios üzerinden xmp-1'i aktif ettim. F10 ile değişikliklerimi kaydedip reset attığımda kontrol için girdiğim zaman 2133 olan Mhz'im 2600 Mhz'e yükselmiş. Anakartım Asus Prime H510M-R Ramlerim ise Apacer Panther 8x2 gb 3200mhz CL16. İzlediğim videolar ve forum konularında istenilen mhz'e herkesin problem olmadan çıktığını gözlemledim. Videolarda ve forum üzerindeki konulardaki adımları eksiksiz tamamladım gözden kaçırdığım bir durum veya bir problem mi var bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.
Anakart üzerinde 2 ram slotu var olduğu için yanlış takmam gibi bir durumu da otomatik olarak teyit etmiş oluyorum bu şekilde bilginiz olsun.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,951
1 yıldır kullandığım bilgisayarımın ramlerinin düşük mhz'de çalıştığını öğrendim ve bunun üzerine hem bios'u 02.02.2023 tarihli güncelleme ile güncelledim hem de bios üzerinden xmp-1'i aktif ettim. F10 ile değişikliklerimi kaydedip reset attığımda kontrol için girdiğim zaman 2133 olan Mhz'im 2600 Mhz'e yükselmiş. Anakartım Asus Prime H510M-R Ramlerim ise Apacer Panther 8x2 gb 3200mhz CL16. İzlediğim videolar ve forum konularında istenilen mhz'e herkesin problem olmadan çıktığını gözlemledim. Videolarda ve forum üzerindeki konulardaki adımları eksiksiz tamamladım gözden kaçırdığım bir durum veya bir problem mi var bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.
Anakart üzerinde 2 ram slotu var olduğu için yanlış takmam gibi bir durumu da otomatik olarak teyit etmiş oluyorum bu şekilde bilginiz olsun.
Anakartın max 3200 destekliyor

KS

ky2220

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Evet ama desteklemesine rağmen neden 3200 olarak sonuç alamıyorum bir fikriniz var mı? Teşekkürler

KS

ky2220

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
1 ve 2 var ikisini de denedim sonuç aynı

arafday

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
57
Ramleri kit olarak mı almıştınız?

Edit: Kulağa biraz sacma gelebilir ama denemekte fayda var, ramleri cikartip yerlerini degistirip tekrar dener misiniz?

Edit2: eğer bu olmazsa şunu dener misiniz? Ramin 1 tanesini takın. Xmp acip ayarlari aktiflestirin. Bilgisayari acip mhz değerini kontrol edin. Eğer bir sorun yoksa, bilgisayarı kapatıp elektrik bağlantısını kesin, ardından 2.rami diğer slota takın bilgisayarı açın mhz değerlerini kontrol edin. Lütfen bunları deneyip bilgi verin. İyi forumlar...

Son düzenleme:
KS

ky2220

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Her dediğinizi tek tek ayrı ayrı denedim çok teşekkür ederim fakat malesef hiç birisinde 2666nın üzerine çıkamadım. Ne gibi bir problem var açıkcası çözemedim

Son düzenleme:
KS

ky2220

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İ3 10100f kullanıyorum yani kesin olarak hiç çabalamıyım mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri