Bomba 3 Sayesinde Aldığım Apacer SSD İncelemesi

Uyumsuz50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.
Pc Hocası Forum, Bomba serisi 3. etkinliğinden yararlanıp aldığım Apacer AS2280P4X 1TB SSD'nin kısmen incelemesini paylaşmak istedim. Hali hazırda sistemimde 500gb'lik bir SSD olduğundan bu SSD'yi yedek depolama alanı olarak kullanacağım. Anakartım B450M-K-II. Anakartımda fazladan m2 PCIE 3.0 portu olmadığından bu SSD'yi x1 portuna dönüştürücü ile monte ettim. Ama x1 portu maalesef PCIE 2.0 olduğu için SSD max 500mb/s de çalışıyor.
Ekran görüntüsü 2023-03-26 032848.png

X1 portu PCIE 2.0 destekli olduğundan dolayı Biosda da gözükmüyor. Yani Windows da yüklenemez durumda. Sadece yedek depolama alanı olarak kullanılabilir. Biraz araştırdığımda bu şekilde x1 dönüştürücü ile kullanıp windows kurabilmek için anakartın x1 yuvasının PCIE 3.0 desteklemesi gerekmekte. Maalesef anakart yükseltene kadar bu şekilde yedek depolama alanı olarak kullanacağım. Şimdi sizlere bir soru yönelteceğim;
SSD'yi bu şekilde dönüştürücü ile vereceği performansın altında kullanmak uzun dönemde SSD'ye zarar verir mi? Daha sonra normal olarak m2 slotunda kullandığımda performans düşüklüğü yaşar mıyım?

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
evet hocam biraz talihsiz olmuş sizin için ancak ben olsam 500gb'lık ssd formatlarım ana ssd bunu yaparım. biraz kötü olmuş

KS

Uyumsuz50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
evet hocam biraz talihsiz olmuş sizin için ancak ben olsam 500gb'lık ssd formatlarım ana ssd bunu yaparım. biraz kötü olmuş
Ben de öyle yapmayı planlıyorum ama pc de hali hazırda kurulu çokça oyun ve uygulama var, internetim de bir tık yavaş olduğu için ve iş güç yoğun olduğu için şimdilik bu şekilde kullanacağım. Bir boşluk bulduğumda yapacağım ilk şey bu olacak:)

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Ben de öyle yapmayı planlıyorum ama pc de hali hazırda kurulu çokça oyun ve uygulama var, internetim de bir tık yavaş olduğu için ve iş güç yoğun olduğu için şimdilik bu şekilde kullanacağım. Bir boşluk bulduğumda yapacağım ilk şey bu olacak:)

hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullan :)

KS

Uyumsuz50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Elinize sağlık hocam bend ehep 1x te kaçla çalıştırabilirim diye merak ediyordum.

Hangi dönüştürücüyü kullandınız link var mı?
https://www.hepsiburada.com/alfais-...-donusturucu-p-HBCV000001RTS1?magaza=Evaletim
Bu dönüştürücü ile kullanıyorum hocam.

AOMEİ Backuper kullanarak eski SSD'yi yeni SSD ye klonlayabilirsiniz, çok kolay bir işlem YouTube da yığınla video var.
Bir bakayım hocam teşekkür ederim

Elinize sağlık hocam bend ehep 1x te kaçla çalıştırabilirim diye merak ediyordum.

Hangi dönüştürücüyü kullandınız link var mı?
bf700f17-bc59-4636-b59a-cb86fc34193d.png

x1 genişleme yuvası PCİE versiyonuna göre hızdaki değişiklikler bu şekilde.

Son düzenleme:

MEDAXs

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri