Öneri Bos Kasa Onerisi

Guts58263

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
arkadaslar suanki kasamdan memnun degilim yeni kasa alicam ama gösteriş meraklisi degilim benim derdim uzun omurlu olsun soğutması iyi olsun ve ilerde am5 sistem topliyicagim zaman degistirmeme gerek kalmasin istiyorum onerileriniz nelerdir ?

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

Lian Li Lancool 216 F/P

Eğer fan masrafıyla uğraşmayayım diyorsan en iyi seçenek budur.

Önünde devasa iki adet 160mm fan ile geliyor. Bu fanlar düşük devirde bile inanılmaz hava basar ve sessizdir. Arkada da 140mm egzoz fanı vardır.
Yeni nesil dev ekran kartları ve tepeye 360mm sıvı soğutucular rahatça sığar.
Ekran kartı soğutması için özel bir fan braketi bile takılabiliyor.

KS

Guts58263

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Lian Li Lancool 216 F/P

Eğer fan masrafıyla uğraşmayayım diyorsan en iyi seçenek budur.

Önünde devasa iki adet 160mm fan ile geliyor. Bu fanlar düşük devirde bile inanılmaz hava basar ve sessizdir. Arkada da 140mm egzoz fanı vardır.
Yeni nesil dev ekran kartları ve tepeye 360mm sıvı soğutucular rahatça sığar.
Ekran kartı soğutması için özel bir fan braketi bile takılabiliyor.
uste sadece sıvı sogutma eklemem yeterlı degılmı 360 lık sıvı sogutma alacagım baska fan eklememe gerek yok degılmı
bırde fan masrafına okey dersem ne onerırsın ?

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39

İlerde PSU derdim olmasın diyorsan da bu olabilir.

İster ilerde AM5 sistem topla ister daha da bekle AM6 çıkınca topla, bugünden kasa alıyorsan anakartı arkadan bağlantı destekli kasa al, ne olur ne olmaz.

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
uste sadece sıvı sogutma eklemem yeterlı degılmı 360 lık sıvı sogutma alacagım baska fan eklememe gerek yok degılmı
bırde fan masrafına okey dersem ne onerırsın ?
Sadece sıvı soğutma yetersiz.
Olayın mantığı şu: Radyatör fanları içerideki sıcak havayı dışarı atar (egzoz). E peki içeri taze (serin) hava nereden girecek? Önde fan olmazsa kasa içeride negatif basınç oluşturur, bulduğu her delikten toz çeker, içerisi de hamam gibi olur. Ekran kartın taze hava alamadığı için fanları %100 devirde kafa ütüler.

Yani formül net: Önden temiz hava GİRECEK, üstten ve arkadan sıcak hava ÇIKACAK.

Önerdiğim kasa yeterli bazı modeller az fan sayısıyla geliyor o yüzden öyle söyledim.

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
KS

Guts58263

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sadece sıvı soğutma yetersiz.
Olayın mantığı şu: Radyatör fanları içerideki sıcak havayı dışarı atar (egzoz). E peki içeri taze (serin) hava nereden girecek? Önde fan olmazsa kasa içeride negatif basınç oluşturur, bulduğu her delikten toz çeker, içerisi de hamam gibi olur. Ekran kartın taze hava alamadığı için fanları %100 devirde kafa ütüler.

Yani formül net: Önden temiz hava GİRECEK, üstten ve arkadan sıcak hava ÇIKACAK.

Önerdiğim kasa yeterli bazı modeller az fan sayısıyla geliyor o yüzden öyle söyledim.

https://ty.gl/z33rvga3et4lu mesela boyle bir kasa buldum ama markasi anonim sirf 7 tane fani var diye alinirmi yoksa bilgisayarini tehlikeye atma lian li mi al diyorsun cunku hem fiyati daha uygun hemde 7 tane fani var ama guvenli olurmu acaba kasa elektriklenmesi felan yasarmiyim ?

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
https://ty.gl/z33rvga3et4lu mesela boyle bir kasa buldum ama markasi anonim sirf 7 tane fani var diye alinirmi yoksa bilgisayarini tehlikeye atma lian li mi al diyorsun cunku hem fiyati daha uygun hemde 7 tane fani var ama guvenli olurmu acaba kasa elektriklenmesi felan yasarmiyim ?
Sırf 7 fanı var diye bu kasayı almak, Ferrari motorunu Şahin kaportasına takmaya benzer.

Senin baştaki kriterin neydi?
Uzun ömürlü olsun, AM5 toplayacağım, başım ağrımasın. Bu Revenge marka kasa, senin kriterlerinin tam tersi.

Piyasada bu tür markalar (Revenge, Gamepower, Rampage vb.) genelde şu taktiği kullanır: Kasanın kendisi çok ucuz maliyetlidir, içine 7-8 tane ışıklı (RGB) ama performansı yerlerde sürünen fan koyup göz boyarlar.

O 7 fanın üflediği toplam hava, 1 tane kaliteli Lian Li veya Noctua fanın üflediği havaya eşit bile olmayabilir. Sadece ışık yakıp dönerler, içeriye soğuk hava basamazlar. Genelleme yapıyorum tabii.
3-5 ay sonra bu ucuz fanların bilyeleri bozulur, traktör gibi ses yapmaya başlarlar.
Böyle birçok sorun çıkabilir yani. İncelemesi olmayan kasalardan uzak dur.

KS

Guts58263

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sırf 7 fanı var diye bu kasayı almak, Ferrari motorunu Şahin kaportasına takmaya benzer.

Senin baştaki kriterin neydi?
Uzun ömürlü olsun, AM5 toplayacağım, başım ağrımasın. Bu Revenge marka kasa, senin kriterlerinin tam tersi.

Piyasada bu tür markalar (Revenge, Gamepower, Rampage vb.) genelde şu taktiği kullanır: Kasanın kendisi çok ucuz maliyetlidir, içine 7-8 tane ışıklı (RGB) ama performansı yerlerde sürünen fan koyup göz boyarlar.

O 7 fanın üflediği toplam hava, 1 tane kaliteli Lian Li veya Noctua fanın üflediği havaya eşit bile olmayabilir. Sadece ışık yakıp dönerler, içeriye soğuk hava basamazlar. Genelleme yapıyorum tabii.
3-5 ay sonra bu ucuz fanların bilyeleri bozulur, traktör gibi ses yapmaya başlarlar.
Böyle birçok sorun çıkabilir yani. İncelemesi olmayan kasalardan uzak dur.
tamam cok teşekkür ederim adamsin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri