Şimdi öncelikle geleceğe yönelik düşünüyorsan ve tercihin 4060ti ise 4060ti kas gücü olarak kendi rakibi 3070 den daha zayıf durumda fakat dlss 3 farkı ile önde ve ilerdede böyle olacak gibi ki oyunlarda dlss 3 devam ederse. Öncelikle bunu bilmelisin. yani kas gücü olarak 3070ti lı sistem 4060ti dan daha iyi dlss kapalı iken açıkken her oyunda değişiklik olabilir bazı oyunlarda cidden pek fark yaratırken diğerlerinde değişmiyor bile. (youtubeden bakabilirsin)
2. olarak anakartın 450(intel için 610-20 hatırlayamadım) serisi değilde 550(660 intel) serisi olmalı minimum gelecek için olduğu içinde 4 ram slotu ve 2 m2 slotunu olduğunu kontrol etmeyi unutma bkz : gigabyte 550m ds3h
3. ramini 32 gb yapmanı tavsiye ederim bazı oyunlar ram killer bkz hogwarts legacy ha aklında olsun 16gb ramle oynuyorum 3070 ile high ayarlarda ultrada oynuyorum fakat ultrada cidden sıkıntılar olabiliyor dlss kapalıyken 4060ti da dlss açıkken ne kadar bir fark olur bilemem fakat çözünürlüğü düşürüyor açınca.
4. güç kaynağını düzgün bir marka seçmelisin ilerde değiştirmemek için.
5. işlemcin intel için 12400f amd için 5600 olmalı minimum.
6. işlemci soğutma için ise 240 ml sıvı sogutucu yada se 224 xt modelleri gibi kule tipi yada 2 fanlı araba radyatörü gibi kule tipi soğutucu seçebilirsin.
benim diyeceklerim tavsiyelerim bu kadar