Soru Bu Iki Monitör Arasında Büyük Farklar Var Mı?

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986

Asus tuf 249qgr
Asus tuf 249q1a

Tek fark hz ise boşuna masraf etmek istemiyorum, hemen alır mıyım bilemiyorum ama yakın zamanda alıcağım.

Bir de bunlar mat güzel bir görüntü verir değil mi? Wallpaper için.

@Syqex hocam ve @OceanLaB abi rica etsem bakabilir misiniz?

iWexlyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Hocam bütçeniz yeterse tabiki 165hz alın. Fakat 144 ile 165 arasında öyle gözle fark edilecek kadar büyük bir fark yok. İki monitör de alınır. İkisinin de paneli IPS zaten renkler gayet güzel görünecektir. Tamamen bütçenize bağlı bir durum.

Fleure

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

Asus tuf 249qgr
Asus tuf 249q1a

Tek fark hz ise boşuna masraf etmek istemiyorum, hemen alır mıyım bilemiyorum ama yakın zamanda alıcağım.

Bir de bunlar mat güzel bir görüntü verir değil mi? Wallpaper için.

@Syqex hocam ve @OceanLaB abi rica etsem bakabilir misiniz?
şu arabalı olanın renkleri iyi olmadığını dıymuştum emin değilim

KS

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Hocam bütçeniz yeterse tabiki 165hz alın. Fakat 144 ile 165 arasında öyle gözle fark edilecek kadar büyük bir fark yok. İki monitör de alınır. İkisinin de paneli IPS zaten renkler gayet güzel görünecektir. Tamamen bütçenize bağlı bir durum.
yeter ama hissedilecek bir fark yoktur bence de hep 60hz kullandım zaten
şu arabalı olanın renkleri iyi olmadığını dıymuştum emin değilim
Hmm ips panel ama

iWexlyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93

Hmm ips panel ama
Hocam ben de 1 haftadır 165 hz monitör kullanıyorum. Bundan önce 60 hz kullanıyordum. 144 bile fazlasıyla yeterli gelecektir emin olabilirsin. Dediğim gibi çıkabiliyorsan tabiki 165 al ama 144 te gayet yeterlidir.

Fleure

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

Hmm ips panel ama
bilmiyorum srgb düşük heralde

Hocam ben de 1 haftadır 165 hz monitör kullanıyorum. Bundan önce 60 hz kullanıyordum. 144 bile fazlasıyla yeterli gelecektir emin olabilirsin. Dediğim gibi çıkabiliyorsan tabiki 165 al ama 144 te gayet yeterlidir.
hocam 240gerek var mı 165le cok farkı var mı 60hz le yüce cıkmıstım immo denemek icin 240 düsünüodum yoksa sistemide monitte düşük alıp tasarruf mu edim

iWexlyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
bilmiyorum srgb düşük heralde

hocam 240gerek var mı 165le cok farkı var mı 60hz le yüce cıkmıstım immo denemek icin 240 düsünüodum yoksa sistemide monitte düşük alıp tasarruf mu edim
Hocam konunuza bir tane daha monitör attım. 240 ile 165 arasında tabiki fark var ama 60tan 165'e geçince zaten farkı baya hissedeceksin. Bütçene göre 240hz monitör biraz zor. 165 hz istersen de gayet fazlasıyla seçecek var

Fleure

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam konunuza bir tane daha monitör attım. 240 ile 165 arasında tabiki fark var ama 60tan 165'e geçince zaten farkı baya hissedeceksin. Bütçene göre 240hz monitör biraz zor. 165 hz istersen de gayet fazlasıyla seçecek var
o 180i alıp sistemi düşürüm tasarruf edim o zaman :)

Overlowz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
TUF gaming serisinin renkleri diyerine göre daha güzel ayrıca 165 hz kadar çıkabiliyor
ayrıca bu Asus VP249QGR çok az bir ghosting var diye biliyorum ama rahatsız edecek kadar değil

iWexlyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93

3limed

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
ben aldıgımda yapmıştım ghostıng yok ama ısık sızması var yanı biraz fazla ama nasıl yapacagımı bende bılmıyorum bana uygun gelmıstı aldım sadece begenmedıgım ayakları onun harıcınde ısımı rahat goruyor

metinqsq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Rica etsem gerekli testleri yapıp atar mısınız? Ghosting, ışık sızması gibi gibi

Ne yapılmalı tam bilmiyor
bence ikisinin arası olsun ben aldım çok memnunum tavsiye ediyorum.

Gamebooster felan ama kullananlar memnun

Ghosting yok diyorlar

Sizce?
bu ürünü bende almak istedim güvenemedim hocam iyi yorumlarda yeterli derecede var ama yemedi :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri