Bu Kablonun Olayı Ne?

Jesusww

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İnce hesaptan pc toplattım. Sadece ekran kartını ben taktım. 2 adet başlık vardı. Bi tanesini taktım diğeri böyle kaldı. O diğerinin işlevi ne? Yanlış bir şey mi yaptım?

Ekli dosyalar

• IMG_20230511_001049.jpg
    IMG_20230511_001049.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 19

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
İnce hesaptan pc toplattım. Sadece ekran kartını ben taktım. 2 adet başlık vardı. Bi tanesini taktım diğeri böyle kaldı. O diğerinin işlevi ne? Yanlış bir şey mi yaptım?
Güc istiyen ekran kartları ekstra olarak 8 pin yerine 16 pin istemekte ondan dolayı böyle var, takmayın

ekranda gördüğünüz kart mesela 8x3 pin güc girisi mevcut
1683753690319.png

Smyrneos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
PCIe kablosundaki o extra 8 pin "Pig Tail" olarak adlandırılır. 8+8 güç beslemesi gerektiren kartlarda kullanılması için tasarlanmıştır.

Ancak bu yöntem pek önerilmez. Eğer 8+8 pin güç beslemesi gerektiren bir grafik kartınız var ise en sağlıklı yöntem harici olarak güç kaynağına takılı bir 8 pin PCIe kablosu daha kullanmaktadır.

İleride 8+8 güç beslemeli bir ekran kartına geçerseniz ve eğer harici bir 8 pin PCIe kablonuz yok ise (ya da güç kaynağında yeterli soket yok ise) kullanabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri