Bu Konuları Bilen Var Mı

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba kasam deepcool cc560 750w mid tower kasa fanı ledli ve bilgisayarım geldiğinde bu fanın ışıkları sürekli yanıp sönerek çalışıyordu bu durumdan rahatsız olup kapatmak için baya uğraştım araştırdım en son forumlarda bulduğum bi yöntem işe yaradı biostan fanları pwm moda aldım şuanda stabil yanıyor bu ayarlarda bi sorun var mı değiştirmem gereken olmazsa bios içerisinden de değiştirebilirim en doğru ayarlar nasıl olmalı?

Ekli dosyalar

• 17096387163121398591150621130456.jpg
    17096387163121398591150621130456.jpg
    4.2 MB · Görüntüleme: 7
  • 17096387342627552731138905434103.jpg
    17096387342627552731138905434103.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 7

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
504
Birinci fotodaki kasa fanı oluyor değil mi? Bunu ikinci fotodaki işlemci fan grafiğine benzer bir şekilde yaparsanız daha mantıklı olur.
Deepcool cc560 kasa önde 3 fan arkada bir fan toplamda 4 fanla geliyor.

Anakart nedir? Ayrıca anakartların resmi sitesinde modele göre, Fan expert (Asus), Fan Tunning gibi yardımcı yazılımlarda bulunuyor.
Bunlardaki kolaylık biosa girmeden, masaüstünde ayarları kontrol ve tunning yapabilmeniz. Önce tunning ayarını yaparsınız. Tıkladığınızda bunu otamatik kendisi yapar. Aynı fotolardaki gibi biosta görünen grafik ayarlamaları mevcuttur.

Silent-Standart -Turbo-Fullspeed modları bulunur.
Fan tunning ten sonra, gerektiği durumlarda bunlara tıklayarak değiştirebilirsiniz.

Son nokt: Programda fanların görünebilmesi için, anakart üzerindeki sistem fan soketlerine takılı olması gerekir. Harici fan hub tarzı apartlarda takılı ise görmeyebilir

KS

Heisenberg8

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Birinci fotodaki kasa fanı oluyor değil mi? Bunu ikinci fotodaki işlemci fan grafiğine benzer bir şekilde yaparsanız daha mantıklı olur.
Deepcool cc560 kasa önde 3 fan arkada bir fan toplamda 4 fanla geliyor.

Anakart nedir? Ayrıca anakartların resmi sitesinde modele göre, Fan expert (Asus), Fan Tunning gibi yardımcı yazılımlarda bulunuyor.
Bunlardaki kolaylık biosa girmeden, masaüstünde ayarları kontrol ve tunning yapabilmeniz. Önce tunning ayarını yaparsınız. Tıkladığınızda bunu otamatik kendisi yapar. Aynı fotolardaki gibi biosta görünen grafik ayarlamaları mevcuttur.

Silent-Standart -Turbo-Fullspeed modları bulunur.
Fan tunning ten sonra, gerektiği durumlarda bunlara tıklayarak değiştirebilirsiniz.

Son nokt: Programda fanların görünebilmesi için, anakart üzerindeki sistem fan soketlerine takılı olması gerekir. Harici fan hub tarzı apartlarda takılı ise görmeyebilir
Birinci fotodaki sanırım kasa fanı değil öyle sanıyordum ama biosa girdiğimde grafik bu şekilde değildi standart modda çalışıyordu herşey. Çok anlayamadım ama sanırım sorun yok boşta 45 46 derecede çalışıyor valorantta bugün ilk defa 60 ları gördü bu yüzden korktum biraz acemiyim 😂 pcyi alalı çok olmadı öncesinde bu işlerin pek içinde değildim dün ramlerimin özelliği olan expoyu açtım açık değildi öncesinde, ilk aldığımda açtığımda pc açılma süresi çok uzamıştı konuyu araştırıp dün çözüme kavuşturdum yani expoyu açtım açılış süresi de normale döndü bugün bi 60ı görünce tedirgin oldum bi sorayım dedim ana kartım asus prime b650m-r bu arada

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri