Bu Macunu Sipariş Ettim Nasıldır ?

responsiblex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu termal macunu satın aldım, 11900K Kullanıyorum nasıldır arkadaşlar, yorumlarsanız sevinirim.

"NOT; FİYATI 370 TL Kupon ile birlikte 284'e geldi"

Ekli dosyalar

• resim_2023-09-24_223409174.png
    resim_2023-09-24_223409174.png
    36.5 KB · Görüntüleme: 47

iWexlyn

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
Bu termal macunu satın aldım, 11900K Kullanıyorum nasıldır arkadaşlar, yorumlarsanız sevinirim.

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Gayet güzel bir macun fakat kullanırken çok dikkat edin. Normal macunlara göre sıvı metal olanlar biraz daha dikkat gerektirir. İşlemcinin yan taraflarına bant çekerek sürün bence. Farklı herhangi bir yere gelmesin.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

Sıvı metal olduğunu bilerek mi aldınız? Sıvı metal, macun değildir, sıvı metaldir adı üstünde. Termal macun gibi yoğun değil, biraz daha akışkan ve iletkendir. Anakartta herhangi bir yere sıçrarsa çok büyük sorun çıkarır, temizlemesi uğraştırır baya. Etrafını kapton bantla dönmek mutlaka yapılması gereken bir önlem bence. İlk sıkmadan önce bir kaba havasını almak için az bişey sıkın, anakarta fışkırmasın. Daha uygun benzer bir ürün olarak pullsarın sıvı metali de olur. Genelde laptoplara sürülüyor, masaüstünde kullanımını vardır mutlaka ama hiç karşıma çıktıda görmedim. Dik durduğundan aşağıda toplanabilir mi zamanla bilmiyorum. Ps5 ler gibi, dik uzun kullanımda çip üzerinden kayıyor macun. Sorun olmazsa sonuçta metal, 4-5 yıl götürür, yenilemeye gerek kalmaz.

Son düzenleme:

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
H150İ Elite Capellix kullanıyorum sorun olur mu acaba, bide masaüstü direkt dik duruyor kayma yaparsa biteriz :/
Yani hocam atıyorum yük altında 85 derecelerde termal macun degistiniz herşeyi yaptınız sıcaklık düşmuyor o zaman sivi metal sürülür onun dusunda 70-75 lerde takılan sıcaklık için bence gereksiz risk. Bir damlamasinda ekran kartına vs gelse kısa devreden herşeyin içine edebilir. İşlemci yerine ekran kartına kullanmak daha mantıklı çünkü ekran kartı zaten yatay duruyor. Çok çok az sürüp yayın YouTube dan videoları izleyin gerçekten dikkatli olun herşeyi monte ettikten sonra PSU kapalıyken bı 10dk bekleyin fazla sürerseniz belki damlama yapar.

KS

responsiblex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani hocam atıyorum yük altında 85 derecelerde termal macun degistiniz herşeyi yaptınız sıcaklık düşmuyor o zaman sivi metal sürülür onun dusunda 70-75 lerde takılan sıcaklık için bence gereksiz risk. Bir damlamasinda ekran kartına vs gelse kısa devreden herşeyin içine edebilir. İşlemci yerine ekran kartına kullanmak daha mantıklı çünkü ekran kartı zaten yatay duruyor. Çok çok az sürüp yayın YouTube dan videoları izleyin gerçekten dikkatli olun herşeyi monte ettikten sonra PSU kapalıyken bı 10dk bekleyin fazla sürerseniz belki damlama yapar.
Sürünce 10 15 dakika bekleyeyim mi biraz daha katı hale gelmesi için, kuruma süresi falan var mı bildiğimiz cıva gibi çok kayıyor, pcyi kaldırıp masaya koyunca aşağıya kayar diye korkum var açıkçası. işlemci de 11900k olunca mecbur bunu almak istedim 4K oynuyorum çünkü, baktıklarımın arasında en sağlam olanı buydu

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
52
hocam bilgi seviyenizi bilmiyorum ama sıvı metal macunu direkt işlemci üzerine mi uygulayacaksınız yoksa delit mi yapıcaksınız.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Sürünce 10 15 dakika bekleyeyim mi biraz daha katı hale gelmesi için, kuruma süresi falan var mı bildiğimiz cıva gibi çok kayıyor, pcyi kaldırıp masaya koyunca aşağıya kayar diye korkum var açıkçası. işlemci de 11900k olunca mecbur bunu almak istedim 4K oynuyorum çünkü, baktıklarımın arasında en sağlam olanı buydu
Sıvı metalden önce kaliteli bir macun denemek daha iyi olur. Akacağını sanmam, bir arada duran bir madde. Kuponu geri alabiliyorsan risk almamayü seçebilirsin, iade et. O ürünle kapton bant gelmiyor ama. Güzel bir bant ile etrafını dönün mutlaka tavsiyem.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
herşeyi monte ettikten sonra bi 10-15dk dikey koyun elektrık yokken eğer fazla ya da yanlış sürdüyseniz akma vs yapar. düzgün sürdüyseniz direk bişey olmaz zaten.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri