Bu Sisteme Sıvı Soğutucu Mu Kule Tipi Soğutucu Mu?

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75
arkadaşlar soğutucu alacağım ama hangisini almalıyım bilmiyorum. sıvı soğutucu oldu mu ileride değiştirmek gerekiyormuş galiba. o yüzdden kule tipi mi alsam diyorum. yardımcı olur musunuz?
kasamın markası: nzxt h510 flow (sıvı soğutucu alsam mecbur öne takacağım çünkü üstte sadece 1 tane fanlık yer var)
sistemimde bu:

1680696703167.png

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
arkadaşlar soğutucu alacağım ama hangisini almalıyım bilmiyorum. sıvı soğutucu oldu mu ileride değiştirmek gerekiyormuş galiba. o yüzdden kule tipi mi alsam diyorum. yardımcı olur musunuz?
kasamın markası: nzxt h510 flow (sıvı soğutucu alsam mecbur öne takacağım çünkü üstte sadece 1 tane fanlık yer var)
sistemimde bu:
Güzel bir kule tipi işinizi görecektir aynı kasayı arkadaşım Ryzen 5 5600 ile kullanıyor. Sıvı soğutma takılı onda ön panelde soğutması Cooler Master ML240 istersen ona da bakabilirsin dönüşüm kitleri itopyada var.

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75
Güzel bir kule tipi işinizi görecektir aynı kasayı arkadaşım Ryzen 5 5600 ile kullanıyor. Sıvı soğutma takılı onda ön panelde soğutması Cooler Master ML240 istersen ona da bakabilirsin dönüşüm kitleri itopyada var.
sıvı soğutucuda sızdırabiliyor gibi şeyler okuıdum da hocam. kule tipi için ne öneribilirsiniz. birde

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
bu kasayı ben de kullanıyorum hava akışı olarak yetersiz maalesef sıvı soğutma daha çok işini görür
sıvı soğutma olarak maksimum 240 mm takılabiliyor

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75
bu kasayı ben de kullanıyorum hava akışı olarak yetersiz maalesef sıvı soğutma daha çok işini görür
sıvı soğutma olarak maksimum 240 mm takılabiliyor
hocam acaba sıvı soğutucuyu nasıl taktınız eğer müsaitseniz fotograf atabilir misiniz?

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
anladım hocam şu an memnun musun peki sıcaklıktan. birde önden çıkarığınız fanı üste taktınız mı. birde ek olarak bu şekil dışarıdan hava alıyor demi dışarı hava vermiyor
Üste takılan fan egsoz fan olarak takılır hocam dışarıya vermesi gerekiyor içeride ki havayı.

sıvı soğutucuda sızdırabiliyor gibi şeyler okuıdum da hocam. kule tipi için ne öneribilirsiniz. birde
Hiç yaşamadım yaşayanda görmedim kaliteli marka alırsanız böyle sorunlar yaşamazsınız.

Üste takılan fan egsoz fan olarak takılır hocam dışarıya vermesi gerekiyor içeride ki havayı.

Hiç yaşamadım yaşayanda görmedim kaliteli marka alırsanız böyle sorunlar yaşamazsınız.
Sizin dediğiniz sızdırma olayı genelde başarısız custom çalışmalarında oluyor.

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
anladım hocam şu an memnun musun peki sıcaklıktan. birde önden çıkarığınız fanı üste taktınız mı. birde ek olarak bu şekil dışarıdan hava alıyor demi dışarı hava vermiyor
11400F kullanıyorum işlemci olarak 55-60 arasında yük altında iken önden çıkardığım fanı üste taktım hocam egzoz fan olarak dışarıya veriyor havayı

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
sistemimde bu:

Ekli dosyayı görüntüle 18923
Kule tipi al geç hocam işlemcin için sıvı soğutma gereksiz

Bütçe belirtirsen öneri yapayım

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75

Sizin dediğiniz sızdırma olayı genelde başarısız custom çalışmalarında oluyor.
sıvı soğutucu olarak ne önerirsiniz 2500 3500 arası

Kule tipi al geç hocam işlemcin için sıvı soğutma gereksiz

Bütçe belirtirsen öneri yapayım
hocam kule tipine baktığım zaman fiyatlar 1500 civarı yani

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BNJ1...e=380333&creativeASIN=B0BNJ1CY4Y&linkCode=asn (kendi kullandığım)

KS

Yusufms

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
75

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
mesela hocam kasayı sıvı soğutma aldığımız zaman fanlar iç kısımdan takılcak demi böyle olmayacakEkli dosyayı görüntüle 18925
Radyatörün arkasında içeriye hava çekecek şekilde bulunacak fanlar hocam.

Radyatörün arkasında içeriye hava çekecek şekilde bulunacak fanlar hocam.
Kasa konfigurasyonu sabittir aslında ön taraf içeriye hava alır üst ve arka egsoz fan olarak havayı dışarı atar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri