Bütçe dostu sistem, nelerden kısabilirim?

Macalec

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler herkese.

Bütçe dostu bir sistem topluyorum. Grafik kartım var(gtx 1650) bu yüzden sadece kalan parçaları satın alıcam.

En son geldiğim nokta resimdeki gibi ama toplamı 7000'e indirebilirsem çok tatlı olur! Ancak kalite ve hızdan çok ödün vermeden daha nerden kısabilirim emin olamadım. 

Ramlerin hızı 2666 olmasına rağmen çok pahalı geliyor gözüme ancak başka 8x2 makul bir ram bulamadım.

Toplam bütçeyi 7000'e yaklaştırmak için bir öneriniz olur mu? Farklı bakış açılarına açığım.

meta_tekniker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Cvp: Bütçe dostu sistem, nelerden kısabilirim?

kampanyaları bekle derim bu paraya çok güzel sistemler topluyorlar .Stokları kaçırmazsan tabi.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417

Selamlar,

Daha GPU yokken sistem 7.900 TL tutmuş. Açık konuşayım YouTube'da çıkacak sistemleri beklemen daha avantajına olacaktır.

Zira basit bir örnek vereyim;

• İşlemci: Intel Core i3-10100F
• Anakart: ASUS Prime H510-E
• Ekran Kartı: ASUS TUF GTX 1650 OC 4GB
• RAM: (2x8) 16GB G.Skill Ripjaws 3200MHz
• SSD: Toshiba Kioxia 500GB NVMe M2
• Kasa: ThermalTake H330
• PSU: ThermalTake 650W

Yukarıdaki parçaları 6.499 TL çıktık. Tek tek toplayınca 10 - 11.000 TL civarına tekabül ediyor neredeyse. Eğer aciliyetiniz yoksa, bence sistem kovalamanız çok daha avantajınıza olur.

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

Hocam letgoda vs de hazır sistem den çıkma kasalar oluyor adam mining için 3060 li kasayı alıyor geri kalanını satıyor ana yinede hocamın dediği gibi indirimleri beklemeniz daha iyi olacaktır

KS

Macalec

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bütçe dostu sistem, nelerden kısabilirim?

OceanLaB' Alıntı:
YouTube'da çıkacak sistemleri beklemen daha avantajına olacaktır.

Hızlı cevaplarınız için teşekkür ederim. Uzun zamandır pc toplama ve satın alma işlerinden uzağım o yüzden burada ne demek istediğinizi anlamadım.

meta_tekniker' Alıntı:
kampanyaları bekle derim bu paraya çok güzel sistemler topluyorlar .Stokları kaçırmazsan tabi.

cevikyusuf' Alıntı:
Hocam letgoda vs de hazır sistem den çıkma kasalar oluyor adam mining için 3060 li kasayı alıyor geri kalanını satıyor ana yinede hocamın dediği gibi indirimleri beklemeniz daha iyi olacaktır

Kampanyaları toptan takip ettiğiniz belli siteler var mı? Yurt dışında ki gibi fiyat düşünce alarm veren siteler gibi yerler. Yoksa tek tek mi takip ediyorsunuz farklı sitelerden.

KS

Macalec

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Böyle alternatif bir sistem yaptım hem ram hızı 2666dan 3600'a çıktı daha iyi bir zamanlamayla hemde anakartı micro seçip, ssd yi çıkartarak baya bir kar ettim, diğerinden daha ucuz ve daha hızlı bir sistem oldu sanki (Ssd yi çıkarttığımız saymazsanız ki oda çok önemli değil benim için)

Siz ne dersiniz?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
RE: Cvp: Bütçe dostu sistem, nelerden kısabilirim?

Macalec' Alıntı:
Böyle alternatif bir sistem yaptım hem ram hızı 2666dan 3600'a çıktı daha iyi zamanlamayla hemde anakartı micro seçip, ssd yi çıkartarak baya bir kar ettim, diğerinden daha ucuz ve daha hızlı bir sistem oldu sanki (Ssd yi çıkarttığımız saymazsanız ki oda çok önemli değil benim için)

Siz ne dersiniz?

Daha verimli ve güzel olmuş hocam. Ancak SSD çıkartarak kâr elde edildi ama, performanstan çok kısıldı. Bence 240GB bile olsa bir M2 SSD olmasını şiddetle tavsiye ederim. En azından Windows'u M2'ye kurmanız bile açılış hızlarınıza çok etki eder.

Thecacan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Macalec' Alıntı:
İyi günler herkese.

Bütçe dostu bir sistem topluyorum. Grafik kartım var(gtx 1650) bu yüzden sadece kalan parçaları satın alıcam.

En son geldiğim nokta resimdeki gibi ama toplamı 7000'e indirebilirsem çok tatlı olur! Ancak kalite ve hızdan çok ödün vermeden daha nerden kısabilirim emin olamadım. 

Ramlerin hızı 2666 olmasına rağmen çok pahalı geliyor gözüme ancak başka 8x2 makul bir ram bulamadım.

Toplam bütçeyi 7000'e yaklaştırmak için bir öneriniz olur mu? Farklı bakış açılarına açığım.

Bence kampanyaları bekleyip almak daha mantıklı cpu nuz varsa hazır apu sistemler alıp takabilirsiniz.Ryzen 5 5600 lü apular 5-6 bin tl civarına kampanyalara düşüyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri