Soru Çalışma Düzeni Değişiyor Mu? 4 Hafta Çalış, 3 Gün İzin

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Arkadaşlar, şöyle bir söylenti var: Çalışanlar artık 4 hafta çalışıp 3 gün izin kullanacakmış. Sizce bu doğru mudur? Eğer doğruysa, sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, bu değişikliğin temel amacı, çalışanların iş yükünü hafifletmek, verimliliği artırmak ve bireylerin sosyal yaşamlarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak. Özellikle pandemi sonrası dönemde artan esnek çalışma modelleri ve iş-yaşam dengesi talepleri, bu tür bir düzenlemenin gerekliliğini ortaya koymuştu.

Yeni düzenleme kapsamında, çalışma günlerinin 4 güne düşürülmesi planlanırken, haftalık çalışma saatleri toplamda sabit kalacak. Bu durum, günlük çalışma saatlerinin artabileceği anlamına geliyor. Ancak uzmanlar, bu modelin doğru uygulanması halinde hem işverenler hem de çalışanlar için olumlu sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, düzenlemeye ilişkin detayların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Bakanlık yetkilileri, işverenlerin ve çalışanların görüşlerini alarak düzenlemeyi daha kapsayıcı hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak;https://www.ekoturk.com/haberler/is...egisiklik-haftada-3-gun-izin-donemi-basliyor/

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Arkadaşlar, şöyle bir söylenti var: Çalışanlar artık 4 hafta çalışıp 3 gün izin kullanacakmış. Sizce bu doğru mudur? Eğer doğruysa, sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Özel sektör için işlemez diye düşünüyorum hala 6 gün çalışanlar varken. Olursa güzel olur tabi

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Özel sektör için işlemez diye düşünüyorum hala 6 gün çalışanlar varken. Olursa güzel olur tabi
Yapılırsa bu sistem çalışanlar için büyük bir avantaj olur bence

ilkaydmr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Özel sektörü etkilemeyecek bir şey bu. Ancak belki memurlar üzerinden denenecek bir olay.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Yapılırsa bu sistem çalışanlar için büyük bir avantaj olur bence
Ben özel sektördeyim normalde 5 gün. 1 gün uzaktan çalışma izin gibi birşey olmuştu açıkcası hayatın devam ettiğini o günlerde anlıyodum çünkü haftasonu yetmiyor. doktor banka gibi işleride o gün hallediyordum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri