Soru Casper Excalibur E600 Ara Sıra Kendi Kendine Yeniden Başlıyor

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Merhaba,

Casper Excalibur E600 masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Arkadaşlar Valorant oynarken sistemim ara sıra kendi kendine yeniden başlıyor, fakat şimdiye kadar hiç mavi ekran almadım, bunu belirtmek isterim.

CPU ve GPU sıcaklıklarına baktım:
İşlemci: 45-50°C
Ekran kartı: 35-40°C

Sıcaklık değerleri normal görünüyor, ancak internetten baktığım kadarıyla bazı güç kaynakları yüksek sıcaklıkta kendini korumaya alıp sistemi resetleyebiliyormuş. Benim sistemimde sıcaklık normal olmasına rağmen reset nadiren oluyor (ayda yılda bir gibi). Bu durumun tam sebebini bilen varsa, lütfen yardımcı olabilir mi?

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
Merhaba,

Casper Excalibur E600 masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Arkadaşlar Valorant oynarken sistemim ara sıra kendi kendine yeniden başlıyor, fakat şimdiye kadar hiç mavi ekran almadım, bunu belirtmek isterim.

Sıcaklık değerleri normal görünüyor, ancak internetten baktığım kadarıyla bazı güç kaynakları yüksek sıcaklıkta kendini korumaya alıp sistemi resetleyebiliyormuş. Benim sistemimde sıcaklık normal olmasına rağmen reset nadiren oluyor (ayda yılda bir gibi). Bu durumun tam sebebini bilen varsa, lütfen yardımcı olabilir mi?
Psu sorunu olabilir. Occt den test yaparmısın?

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Merhaba,

Fazla ısınma-Ani ısınma gibi durumlarda genelde bu oluyordu belirttiğiniz gibi ayda yılda 1 fakat belli oyunlarda başıma gelir. belirli saatin sonunda.Casper modellerinde böyle bir ayar var diye biliyorum geçmişten bugune yabancı forumlarda uzun süre araştırmamadan sonra bu ayarı biostan kapatmıştım diye hatırlıyorum (Sonra pc kendini kapatmadığı için kart yandı o ayrı bi konu) Bundan dolayı tavsiye etmem. Gereksiz fazla fps almaktansa offlinede 60 sabitleyip oynamanızı, klimalı odada kullanmanızı ve soğutuculu bir şekilde kullanmanızı öneririm.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Psu sorunu olabilir. Occt den test yaparmısın?
Tamamdır, kardeşim şuan hastanedeyim eve gidince test edip değerleri atarım.

Fazla ısınma-Ani ısınma gibi durumlarda genelde bu oluyordu belirttiğiniz gibi ayda yılda 1 fakat belli oyunlarda başıma gelir. belirli saatin sonunda.Casper modellerinde böyle bir ayar var diye biliyorum geçmişten bugune yabancı forumlarda uzun süre araştırmamadan sonra bu ayarı biostan kapatmıştım diye hatırlıyorum (Sonra pc kendini kapatmadığı için kart yandı o ayrı bi konu) Bundan dolayı tavsiye etmem. Gereksiz fazla fps almaktansa offlinede 60 sabitleyip oynamanızı, klimalı odada kullanmanızı ve soğutuculu bir şekilde kullanmanızı öneririm.
Odam da klima var, açıyorum zaten ama kasam genelde ayağımın altında olduğu için pek bir faydası olmuyor. Herhalde masaya koyacak yerim olmadığı için kasa yerde.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Tamamdır, kardeşim şuan hastanedeyim eve gidince test edip değerleri atarım.

Odam da klima var, açıyorum zaten ama kasam genelde ayağımın altında olduğu için pek bir faydası olmuyor. Herhalde masaya koyacak yerim olmadığı için kasa yerde.
Kusura bakma e600 diye modeli görünce laptop zannettim. Masaüstü gözden kaçmış

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@Boozew
İlk yazdığın yorum masaüstü bilgisayar için de geçerli değil mi kardeşim?

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Psu kabloları tam oturmuş mu bir kontrol edin, ram testi yapın.

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Merhabalar en büyük olasılıklar
1. power yetmezliği veya anlık voltaj değişimleri
2. sıcaklığınız artmasa bile termal macununuz eskimiş olabilir anlık sıcaklık yükseltmeleri ile kasayı res e düşürebilir
3. anakart üzerindeki kondansatörleri gözünüz ile kontrol edin hepsi sağlammı
4. ramleri çıkartıp silgi ile silip tekrar takın
bu aşamalardan sonra devam ediceğini düşünmüyorum ederse yeniden değerlendirme gerçekleştiririz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri