Çift Monitör Yerine Ultrawide Alınır Mı?

Jenosit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi forumlar. Yakin zamanda monitor alacagim ama kararsizim yardimlarinizi bekliyorum.

İnternette arastirirken samsung odyssey neo g9 modelini gordum ve cok hosuma gitti. Kagit uzerinde hersey harika hersey istedigim gibi ama merak ettigim bir konu var. Ben hep cift monitor kullandim birinde oyun oynarken digerinde video, discord, internette gezinme vs pc de istedigimi yapabiliyorum. Bu G9 monitoru alirsam ayni sekilde kullanabiliyor muyum? Veya ben herhangi bir oyunu 21:9 oraninda acip yan tarafina baska istedigim herhangi bir yeri acabiliyor muyum? Bu tarz ayarlari tabiri caizse tek tusla yapiliyor mu?

Resim icinde resim ve resim yaninda resim ozelligi varmis ama sanirim bu farkli girisleri birlestirerek veriyor mesela konsol vs baglandiginda iki farkli goruntu veriyormus tam bilgi sahibi degilim ama istedigim bu degil sadece tek pc var.

Not: baska model almayi vs dusunmuyorum lutfen baska monitor önermeyin. Artisi eksisi bilmem gerekenler vs bilgilendirirseniz sevinirim.

Sistemim:
Ekran karti: asus dual rtx 4070 oc
İslemci: r7 5800x3d
Anakart: gigabyte b550 gaming x
Ram: g.skill trident z rgb (2x16) 4000 mhz cl18

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Herkese iyi forumlar. Yakin zamanda monitor alacagim ama kararsizim yardimlarinizi bekliyorum.

İnternette arastirirken samsung odyssey neo g9 modelini gordum ve cok hosuma gitti. Kagit uzerinde hersey harika hersey istedigim gibi ama merak ettigim bir konu var. Ben hep cift monitor kullandim birinde oyun oynarken digerinde video, discord, internette gezinme vs pc de istedigimi yapabiliyorum. Bu G9 monitoru alirsam ayni sekilde kullanabiliyor muyum? Veya ben herhangi bir oyunu 21:9 oraninda acip yan tarafina baska istedigim herhangi bir yeri acabiliyor muyum? Bu tarz ayarlari tabiri caizse tek tusla yapiliyor mu?

Resim icinde resim ve resim yaninda resim ozelligi varmis ama sanirim bu farkli girisleri birlestirerek veriyor mesela konsol vs baglandiginda iki farkli goruntu veriyormus tam bilgi sahibi degilim ama istedigim bu degil sadece tek pc var.

Not: baska model almayi vs dusunmuyorum lutfen baska monitor önermeyin. Artisi eksisi bilmem gerekenler vs bilgilendirirseniz sevinirim.

Sistemim:
Ekran karti: asus dual rtx 4070 oc
İslemci: r7 5800x3d
Anakart: gigabyte b550 gaming x
Ram: g.skill trident z rgb (2x16) 4000 mhz cl18
Hangi monitor düşündüğüne bağlı linklerini atarmisin ?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
KS

Jenosit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
sistemi yeni topladim monitor almadim. Onceki sistemimi sattim komple. Bu bahsettigim monitoru almak istiyorum ama ekran bolme olayini ogrenmeye calisiyorum. Cift monitor kullanma gibi ozellik varsa direk alicam. Ekrani bolerek bi taraftan oyun bir taraftan youtube dc vs pc de takilmak istiyorum alt tab yapmak istemiyorum.

İzleyip cevap verecegim
2 monitor bence daha iyi böyle 2 ye bolmek gayet mantıksız

KS

Jenosit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Videolarda resim icinde resimden bahsediyor. 2 farkli kaynaktan goruntuyu tek monitore aktariyor. Mesela bi yandan pc bi yandan konsol aciyor. Ama bende sadece pc var yani cift monitor kullanirken oyun actiginizda bir ekranda oyun tam olarak aciliyor obur ekran bos duruyor oradanda pc nizden istediginiz sekilde yararlanabiliyorsunuz. Bu olur mu diye ogrenmek istiyorum

2 monitor bence daha iyi böyle 2 ye bolmek gayet mantıksız
Bu zaten 2 tane 27 inch 2k monitorun birlesimi gibi. Ozellikleri cok iyi. Eger cift monitor gibi kullanabilirsem bu benim icin harika olur

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Videolarda resim icinde resimden bahsediyor. 2 farkli kaynaktan goruntuyu tek monitore aktariyor. Mesela bi yandan pc bi yandan konsol aciyor. Ama bende sadece pc var yani cift monitor kullanirken oyun actiginizda bir ekranda oyun tam olarak aciliyor obur ekran bos duruyor oradanda pc nizden istediginiz sekilde yararlanabiliyorsunuz. Bu olur mu diye ogrenmek istiyorum
Videoda anlatıyor.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bu monitorun ozelliklerinde tavsiyen varmi ?
Kullanım amacını, teknik özellik kısmında başlangıç kriterlerini ve bütçeni belirterek yeni bir konu açarsan orada üyeler önerilerini paylaşılır. Örneğin; "minimum 27", IPS, min. 144 Hz, 20.000 TL" vs. gibi gibi.

Ek olarak; 1 büyük, 2 küçük monitör şeklinde de setup kurabilirsin.
Yani 27" + 32" + 27" gibi kombinasyonlar da yapabilirsin.

74p75ub9bae51.jpg

7d416301.jpg

how_to_enable_dual_monitor_gaming (2).jpg

KS

Jenosit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullanım amacını, teknik özellik kısmında başlangıç kriterlerini ve bütçeni belirterek yeni bir konu açarsan orada üyeler önerilerini paylaşılır. Örneğin; "minimum 27", IPS, min. 144 Hz, 20.000 TL" vs. gibi gibi.

Ek olarak; 1 büyük, 2 küçük monitör şeklinde de setup kurabilirsin.
Yani 27" + 32" + 27" gibi kombinasyonlar da yapabilirsin.

74p75ub9bae51.jpg

7d416301.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 21463
Oncelikle samsung monitore cevabi kesin olarak bulduktan sonra degerlendirecegim tesekkurler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri