Yardım Çoğu Oyunda Uzaktaki Cisimlerin Tırtıklı Gözükmesi

malikk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Minecraft, gta 5 gibi oyunlarda uzaktaki cisimler nedense tırtıklı gözüküyor. Nvidia denetim masasından ne yaptıysam olmadı. Witcher 3'de böyle bir durum yok bu arada (sanırım dlss'den dolayı olabilir.)

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Anti aliasing ayarı çok etkiliyor bu durumu. TAA ayarı bir nebze çözer. Ancak böyle de biraz bulanıklık katar oyuna.

KS

malikk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
yabancı forumlara baktım. herhangi bir çözümü yok diyolar. verdigim paraya yazık...

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
fxaa açıyorum bi etkisi olmuyor
FXAA ve MSAA az etki eder.
TAA - FSR - DLSS bir miktar düzeltir dediğim gibi.

yabancı forumlara baktım. herhangi bir çözümü yok diyolar. verdigim paraya yazık...
Texture shimmering olaylarına girdiysen geçmiş olsun. Kafayı takarsan oyunlardan zevk alamaz haline gelirsin. Titreme - tırtık - bulanıklık vs yüzünden. Maalesef bu durumları diğer oyunculara kıyasla daha şiddetli halde yaşayan kullanıcılar var.

KS

malikk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
FXAA ve MSAA az etki eder.
TAA - FSR - DLSS bir miktar düzeltir dediğim gibi.

Texture shimmering olaylarına girdiysen geçmiş olsun. Kafayı takarsan oyunlardan zevk alamaz haline gelirsin. Titreme - tırtık - bulanıklık vs yüzünden. Maalesef bu durumları diğer oyunculara kıyasla daha şiddetli halde yaşayan kullanıcılar var.
DLSS'le düzelmese baya kafaya takardım bu arada. Bu ekran kartlarının bir kronik sorunu sanırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri