Coil Whine , Ekran Kartını Satarken Değer Düşürür mü?

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Selamlar , geçen günlerde konu açmıştım bunun hakkında şimdi farklı bir sorum daha var , GamingGenden sistem almıştım Asus tuf 3060 ti ekran kartlı , fakat kartta coil whine çıktı asusa video vs attım cevap bekliyorum.

İlerde bu sistemi veya kartı satarken coil whine dolayısıyla değer düşermi sizce , bu sesin performansa etkisi yok çünkü sesin linkinide alta bırakayım.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,219
Alacak kişi bunu belirterek indirim isteyebilir ama sadece ses olduğunu ve performansa etkisi olmadığını belirtirsiniz. Fiyat düşürme durumu bence söz konusu olmamalı.

paladaddy

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
681
buna asus karar vercek gibi. eğer ses fazlaysa zaten değişim yapıyorlar fakat normal karsılanırsa sende satacağın kısıye asus ıle olan maıllesmeni gösterirsin. (bu arada o ses fps sabıtleyınce 'vysnc acınca' olmuyor)

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
buna asus karar vercek gibi. eğer ses fazlaysa zaten değişim yapıyorlar fakat normal karsılanırsa sende satacağın kısıye asus ıle olan maıllesmeni gösterirsin. (bu arada o ses fps sabıtleyınce 'vysnc acınca' olmuyor)
Evet hocam ve birde 300-400 fpslerde bazı oyunlarda geliyor veya yük altındayken , vsync açtığım gibi ses gidiyor veya fps sabitleyince zaten ikiside aynı şeyde

paladaddy

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
681
Evet hocam ve birde 300-400 fpslerde bazı oyunlarda geliyor veya yük altındayken , vsync açtığım gibi ses gidiyor veya fps sabitleyince zaten ikiside aynı şeyde
evet valorantta 500 e yakın fps alıyorum bende de aynı durum cızırtı baslıyor. bazen sabıtlıyorum bazen de kulaklıktan cok hıssetmıyorum bıle

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Siz alacak olsaydınız aynı fiyata kartlar arasında cw olan ve olmayan arasında hangisini seçerdiniz. Bir miktar indirimle cazip kılmanız beklenebilir.

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Siz alacak olsaydınız aynı fiyata kartlar arasında cw olan ve olmayan arasında hangisini seçerdiniz. Bir miktar indirimle cazip kılmanız beklenebilir.
Eğer bunun büyük bir sorun olduğunu düşünsem cwli almazdım hocam , ama sadece sesten ibaret olduğunu bilsem ve satıcı azcık indirim yapsa cwyi sorun etmezdim

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Eğer bunun büyük bir sorun olduğunu düşünsem cwli almazdım hocam , ama sadece sesten ibaret olduğunu bilsem ve satıcı azcık indirim yapsa cwyi sorun etmezdim
Hocam artık cwyi problem etmek mantıksız çünkü yeni çıkan kartların neredeyse %60'ında cw var,bu bir problem değil zaten bu yüzden piyasadaki fiyattan satarsın ben olsam indirim yapmam

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Şahsi fikrimi belirteyim bende de Zotac 3060 Tİ var ve cw sesi yok kulaklık takıp sizin kartın sesini duyunca ben olsam almam bile bırakın indirim yapılmamasını kullanımında bir sıkıntı olmaz ama o sürekli cızırtı kulaklık kullanılmıyorsa çekilmez.
İnsanlar bu ses var diye iade ediyor bizim ülkede elektrik akımı bobinlerden geçiyor filan deyip normal kabul ediliyor ama Avrupa nın hiç bir ülkesinde kimseye bunu normal kabul ettirip iade almamazlık yapamazlar .
Sorunlu mallar her şeyde bizim gibi ülkelere geliyor artık. Az önce 80 gb hdd vardı denedim iyi yer oldu dedim baktım vınlama başladı kasada söktüm direk bazı insanların sese tahammülü olmuyor odaklanmayı konsantreyi çalışmayı kötü etkiliyor kartın fiyatı çok düşmeden satın biraz indirimle derim .
Not: Eğer satarken Cw var derseniz etik olarak belirtmelisiniz biz de al satçı kitle öyle bir fiyat kırmaya sahte hesaplarla fiyat düşürmeye sizi bıktırmaya çalışır ki pişman olursunuz geri adım atmadan belirlediğiniz fiyattan satın.

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Şahsi fikrimi belirteyim bende de Zotac 3060 Tİ var ve cw sesi yok kulaklık takıp sizin kartın sesini duyunca ben olsam almam bile bırakın indirim yapılmamasını kullanımında bir sıkıntı olmaz ama o sürekli cızırtı kulaklık kullanılmıyorsa çekilmez.
İnsanlar bu ses var diye iade ediyor bizim ülkede elektrik akımı bobinlerden geçiyor filan deyip normal kabul ediliyor ama Avrupa nın hiç bir ülkesinde kimseye bunu normal kabul ettirip iade almamazlık yapamazlar .
Sorunlu mallar her şeyde bizim gibi ülkelere geliyor artık. Az önce 80 gb hdd vardı denedim iyi yer oldu dedim baktım vınlama başladı kasada söktüm direk bazı insanların sese tahammülü olmuyor odaklanmayı konsantreyi çalışmayı kötü etkiliyor kartın fiyatı çok düşmeden satın biraz indirimle derim .
Not: Eğer satarken Cw var derseniz etik olarak belirtmelisiniz biz de al satçı kitle öyle bir fiyat kırmaya sahte hesaplarla fiyat düşürmeye sizi bıktırmaya çalışır ki pişman olursunuz geri adım atmadan belirlediğiniz fiyattan satın.
Siz olsanız ne kadara satarsınız hocam , asus tuf 3 fanlı 3060 ti .

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Siz olsanız ne kadara satarsınız hocam , asus tuf 3 fanlı 3060 ti .
Orasını sizin iyice araştırmanız lazım. İkinci el alım satım sitelerinde kartınızı aratın ses sorunu olmayan en düşük kartla ses sorunu olan en yüksek fiyatlı kart arasında konumlandırın. Facebookta ki gruplara da bakın diyeceğim ama orada fiyatları referans almayın kartı öldürürler zaten. :) Fikir açısından oraya da bakın, çünkü sahibinden gibi sitelerde fiyatlar uçukken facebookta dipte oluyor. Bir de satın dedim de cw sesinin size bir sıkıntısı yoksa 3-4 yıl 1080p full hd de güzel gider satmanız gerekmiyor. Ben şahsen 4 sene 5 sene fiyatlar böyleyse sistem değiştirmeyi düşünmüyorum.

batuhan11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Bu konunu görmeden önceki konuna sistemi gençer gamingden mi aldın diye sormuştum. Yanılmadım. Yine gençer Gaming ve yine coil whine hatası.

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Bu konunu görmeden önceki konuna sistemi gençer gamingden mi aldın diye sormuştum. Yanılmadım. Yine gençer Gaming ve yine coil whine hatası.
Şu marka algısını anlamıyorum, bütün marka model farketmeksizin cw olabiliyor hatta yüksek ihtimalle olabiliyor istersen kralından al kartı yine aynı,gencergamingin olayı şu satıştan sonra ilgilenmiyor veya kargo işlerinde sıkıntı yapıyorlar,o yönden haklı ama cwyi gencergaminge suç atamazsınız.

Orasını sizin iyice araştırmanız lazım. İkinci el alım satım sitelerinde kartınızı aratın ses sorunu olmayan en düşük kartla ses sorunu olan en yüksek fiyatlı kart arasında konumlandırın. Facebookta ki gruplara da bakın diyeceğim ama orada fiyatları referans almayın kartı öldürürler zaten. :) Fikir açısından oraya da bakın, çünkü sahibinden gibi sitelerde fiyatlar uçukken facebookta dipte oluyor. Bir de satın dedim de cw sesinin size bir sıkıntısı yoksa 3-4 yıl 1080p full hd de güzel gider satmanız gerekmiyor. Ben şahsen 4 sene 5 sene fiyatlar böyleyse sistem değiştirmeyi düşünmüyorum.
Hocam şuan dipte evet bundan 3-4 ay önce fiyatlar çok değişikti,misal şuan 3060'ı kullanıcı için Max 5kya bulunur bundan 3 ay önce 7-8k idi,böyle olmasının sebebi de mining

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Ben radyatöre fanlarını maksimum %50 de kasa fanlarını ise 700 rpm yani yüzde %30 gibi kullanıyorum. Sesi ne kadar sevmediğimi anlayabilirsiniz. Sıfır alırken cw işi şans olsa da ikinci elde çoğu kullanıcı şansa bırakmak istemez. Çevremde kim varsa cw olan kart yerine cw olmayan karta daha fazla vermeyi tercih etti şu ana kadar. Unutmayın ikinci elde insanların deneme yapma ve seçme şansı oluyor. Bu yüzden şanslı değilseniz kesinlikle piyasa fiyatının altında satılacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri