Soru Coil Whine Problemi

whystreo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Vatandan 9070 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. İlk gelen kartta coil whine vardı, iade ettim. Sonraki kartlarda da aynı sorun devam etti ve böyle böyle derken şu an 5. kartı kullanıyorum. Ne yazık ki bunda da belirgin şekilde coil whine sorunu mevcut.

Araştırmalarımda güç kaynaklarının bazı durumlarda ekran kartındaki coil whine’ı tetikleyebileceğini gördüm. Böyle bir şey mümkün mü?
Sistemim şu şekilde:
  • Anakart: MSI X870 Tomahawk
  • İşlemci: Ryzen 9800X3D
  • PSU: Corsair RM850X Gold
    Kablo olarak da 12V-2x6 kullanıyorum.
Sesin tamamen ekran kartından geldiğine eminim çünkü oyunlarda FPS’i sabitlediğimde coil whine tamamen kayboluyor. Reddit’te bazı kullanıcıların uzun süre kullanım sonrasında sesin azaldığını söylediklerini gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Tamamen iade edip farklı bir modele mi yönelsem?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam 9070 XT Pure kullanıcısıyım, maalesef bende de var coil whine. Çok rahatsız edici boyutta değil, o yüzden üzerine düşmedim. PSU'dan gelmediğine de eminim. Araştırdığımda bu işin RESMEN piyango olduğunu gördüm. Bağıran RTX 5090 da gördüm, sessiz sakin tam güçte çalışan da. O yüzden rahatsız edici boyutta değilse takılmayın derim. Çünkü coil whine olmama ihtimali olma ihtimalinden daha düşük.

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
AMD ekran kartlarında daha çok duyuyorum bu şikayetleri.

Özellikle Saphire mimli bu konuda.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
CW eğer kasa içinde dışarıya duyulacak gibi değilse herhangi sıkıntı olmaz. Normal şartlarda bile dışarıya sürekli rahatsız edici derece duyuluyorsa o başka. Undervolt yaparak belki sesi daha da aşağıya çekebilirsin. Nedense son zamanlarda NITRO+ için çok fazla duyuyorum bu CW olayını.

KS

whystreo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
CW eğer kasa içinde dışarıya duyulacak gibi değilse herhangi sıkıntı olmaz. Normal şartlarda bile dışarıya sürekli rahatsız edici derece duyuluyorsa o başka. Undervolt yaparak belki sesi daha da aşağıya çekebilirsin. Nedense son zamanlarda NITRO+ için çok fazla duyuyorum bu CW olayını.
Hocam 5. kart valla nefret ettirdi ya ses az buz da değil. Şimdi bunu iade etsem muhtemelen yine aynı şekilde gelecek.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
Hocam 5. kart valla nefret ettirdi ya ses az buz da değil. Şimdi bunu iade etsem muhtemelen yine aynı şekilde gelecek.
Maalesef CW şans işi, az ya da çok olması tamamen kısmet.
Bazen en ucuz kartta olmuyor, bazen de en üst seviye kartlarda oluyor.
5 sefer NITRO+ mı geri gönderdin?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri