Yardım Çok Acil Yardım

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Ryzen 5600 işlemcime SE-214 XT 120 mm sogutucunun montajını yaptırdım. Stok soğutucudan sonra çok fark ettirdi fakat bir sorunum var. PC açılırken ramlerde beyaz bir ışık yanıp sönüyor sanki bir yerde kaçak varmış elektriklenme oluyor gibi oluyor bunu sadece bilgisayarı ilk açarken oluyor. Soğutucunun rgb söketi falan yok sadece CPU fan devrini ayarlayan kablo var. Video linki aşağıda stok soğutucusu fan ile kullanırken böyle bir sorun yoktu. Bu işlemci soğutucu takıldıktan sonra şuanda bu sorun var. Taktırdığım yer bir şey olmaz diyor fakat beni çok rahatsız etti montajını yanlış yapmış olabilimi bilmiyorum sogutucunun. herhangi bir elektrik arızada sistemim gider diye çok korkuyorum beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Arkadaşlar merhabalar,

SE-214 XT modeli soğutucunun montajını yaptırdıktan sonra şöyle birşey dikkatimi çekti. PC ilk açıldığı zaman önce fanda sonrasındada ramlerde beyaz bir ışık yanıp patlıyor kaçak varmış gibi ama bildiğim kadarıyla soğutucu cpularda elektrik kaçağı vs. olmuyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir bilgisi olan varmı. Daha önce böyle birşey yoktu fanın rengi neyse ramlerde ona dönüşüyor gördüğüm kadarıyla rgbli olduğu için. Sorum şu ilk acildiginda neden bu şekilde yapıyor kısa devre gibi sonrasında normal renge göre yanmaya devam ediyor yanlış bağlantı yüzündenmi yoksa normalmi bu durum pek bana normal gibi gelmediği icin size danışmak istedim.

Hocam ARGB koordinasyonundan kaynaklı olabilir aynı şey benim kasa fanlarımda oluyor.

KS

Wrotch

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
608
Konu günceldir yardımlarınızı bekliyorum..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri