Yardım Cooler Master Masterliquid Ml240L Rgb V2 240Mm Sıvı Soğutma Bios'ta Gözükmüyor

lMornex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
anakart asus prime b450m k 2 cooler masterliquid m240l v2 biosta gözükmüyor armoury crate uygulamasında gözükmüyor ne yapmam gerekli

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Nasıl yani gözükmüyor, o anakart zaten sıvı soğutma destekleyen bir anakart değil, fanlar hangi porta takılı ise o porttan kontrol etmelisiniz. Büyük ihtimal pompa cpu fan kısmına, fanlar chassis fan a takılıdır. Rgb kontrol için anakartta rgb desteği de yok, o soğutmanın kendi tuşlu kontrolcüsü var.

KS

lMornex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Nasıl yani gözükmüyor, o anakart zaten sıvı soğutma destekleyen bir anakart değil, fanlar hangi porta takılı ise o porttan kontrol etmelisiniz. Büyük ihtimal pompa cpu fan kısmına, fanlar chassis fan a takılıdır. Rgb kontrol için anakartta rgb desteği de yok, o soğutmanın kendi tuşlu kontrolcüsü var.
pompayı cpu fan kısmına bağladım diğer kabloyu da fanlarla birlikte birleştirme kablosu vardo onu da arkasında ki cpu fan çoklayıcıya takmıştım

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
pompayı cpu fan kısmına bağladım diğer kabloyu da fanlarla birlikte birleştirme kablosu vardo onu da arkasında ki cpu fan çoklayıcıya takmıştım
Yani siz neyi görüp kontrol etmek istiyorsunuz onu anlamadım açıkçası. Arkadaki kontrolcü nasıl bir kontrolcü bilemiyorum, çoklayıcı gibi birşey ise anakartın diğer fan kısmına bağlıdır, oraya bağlı değil ise siz sıvı soğutma fanlarını anakarta bağlayın, biosdan işlemci sıcaklığına göre olacak şekilde seçin ve sıcaklığa göre fan hız artışını ayarlayın. Sıvı soğutmayı herhangi bir programdan göremezsiniz. Ai Suite 3'ü anakart sitesinden indirerek bios dan yapacağınız işi Windows'tan yapabilirsiniz. Ama bugüne kadar düzgün çalıştığını ben görmedim, en azından giriş seviyesi anakartlarda (kendim çok uğraştım ama hiçbir şekilde verimli kullanamadım, silinirken bişey oluyor bazen ortasında kapanıyor, ozmn formattan başka çözüm kalmıyor 10 defa format attıydım denemediğim yol kalmasın diye.) Biostan güzelce ayarlayın geçin bir daha düşünmeyin.

Rgb kontrol dediğim gibi, kasanın kendi fanlarını kontrol eden bir kontrolcü var ise ona takın, hepsi aynı yanar, yoksa kendi kutusunda kontrolcü ile geliyor onunla kontrol edin. Başka da seçeneğiniz yok, zira anakartta rgb desteği yok.

KS

lMornex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
çok teşekkür ederim hocam bilgilendirme için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri