Corsair H115i Bağlantısı ve Ekran Kartı Sorunu

Emre Dal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba.
Arkadaşlar Corsair H115i sıvı soğutma pompasına takılan usb kablosunun diğer uç tarafını anakart üzerindeki hangi pine bağlamam gerekiyor. Daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadım. Daha yeni sıvı soğutmaya geçiş yaptım. Şu an işlemciyle beraber gelen stok fanı kullanmaktayım. Birde ekran kartım Asus HD 7870 2 GB 256 Bit AMD Chipset eski sistemimden kalma ekran kartıdır. 2 adet PCI soketi bağladığımda soldaki soketin ledi yanıyor fakat sağdaki soketin ledi yanmıyor. Ekrana görüntü vs. geldiği yok 3 sene boyunca boşta kutusunda duruyordu. Yeni bilgisayar topladım. Şu an için yeni ekran kartı almaya gerek duymadım. Ekran kartının fanları vs. dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Kartın bozuk olma ihtimali var mı? Bozuk değilse nasıl düzeltirim.

KS

Emre Dal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
Normal onboard da görüntü geliyor mu kartı çıkar öyle dene birde bu kartin extra güç alması lazım onları bağladın mı

Merhaba öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Ekran kartını söküp onboard kullanabiliyorum. Güç bağlantılarını yaptım. Extra güç derken 2 adet 6 lı PCI soketi bağlı işte fanlar vs. dönüyor. Ekrana görüntü vermiyor. HDMI, DVI ile deniyorum yine görüntü yok. Chipseti arızalanmış olabilir mi acaba fakat durduk yere neden arızalanır orasını anlamadım. Kullandığım PSU 800W Bronze güç kaynağında da bir sıkıntı yok

KS

Emre Dal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir denim bakalım olacağını sanmıyorum ama denemekten zarar gelmez.

KS

Emre Dal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Denedim usta olmadı. Silgiyle soket tarafını temizledim. Birde dediğin gibi bakır olan yerlerini temizledim. Sorun şurda aslında sorunun nemle ilgisi yok kutuda zaten nem almasını önleyen poşetlerden var 2 tane kutuda zaten nem almaz ki psu dan gelen PCI soktlerinde sorun var dedim yerlerini değiştirdim ama ekran kartının üstündeki soldaki ledi yanıyor sağ taraftaki led yanmıyor. Resim çekseydim keşke yine unuttum. Birde stok fanla işlemci 33 derece ve 28 derece oynuyordu. Sıvı soğutma ile 25 e kadar düştü. Bu değerler normal mi?

Anlayacağın kart çöp :D
Ekran kartı nasıl olsa yeter bana diyordum. Yalan oldu ekran kartı.

KS

Emre Dal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen. Peki dostum. Sağolasın yardımcı olduğun için

KS

Emre Dal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Araştırıp bir yer bulursam götürücem bakalım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri