CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX su sesi

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Merhaba,
Bu sıvı soğutmada su sesi geliyor sanırm işlemciye yük binince, rpm artınca oluyor 3-4 gündür duyuyorum şimdi emin olabildim su sesi geldiğine.
Sanki içinde az meyve suyu olan bir meyve suyu kabından bardağa döker gibi su geliyor.
Sorun yaşar mıyım? Garantiye göndermeli miyim?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,242
Soğutma performansında bir sorun yoksa bu bir sorun teşkil etmez.

BİOS ekranından ' CPU Fan1 ' Kısmı olacak PWM İşaretli olması lazım onu DC Kısmına getirdikten sonra sorun çözülmesi lazım.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Soğutucuyu kullanmaya başlayalı ne kadar zaman oldu? Yani sıvı eksilmesi çok normal zamanla. Onu da tekrar doldurarak çözebiliyorlar. Sadece sus sesiyse yine iyi. Motor sesi bazen artıyor arıza olup. Bazen radyatörde baloncuk da sıkışıyor. Radyatörü söküp biraz elinde farklı yönlere doğru hareket ettirerek sıkışan hava kabarcığı varsa belki onu gidererek su sesini azaltabilirsin.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Soğutucuyu kullanmaya başlayalı ne kadar zaman oldu? Yani sıvı eksilmesi çok normal zamanla. Onu da tekrar doldurarak çözebiliyorlar. Sadece sus sesiyse yine iyi. Motor sesi bazen artıyor arıza olup. Bazen radyatörde baloncuk da sıkışıyor. Radyatörü söküp biraz elinde farklı yönlere doğru hareket ettirerek sıkışan hava kabarcığı varsa belki onu gidererek su sesini azaltabilirsin.
Sıvı soğutucuda kaçak yoksa sıvı eksilmez.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Soğutma performansında bir sorun yoksa bu bir sorun teşkil etmez.

BİOS ekranından ' CPU Fan1 ' Kısmı olacak PWM İşaretli olması lazım onu DC Kısmına getirdikten sonra sorun çözülmesi lazım.
Bunun amacı nedir peki tam olarak neyi etkiliyor ? Yaptım ayarı.
Merhaba,
4 ay kadar oldu yeni aldım ürünü. Söylediğim gibi su sesi olduğu bariz belli oluyor. Garantiye gönderipte uzun süre beklemek istemiyorum aslında. Acaba bir bilgisayarcıya götürüp göstersem sorun olur mu garanti açısından.
Ek olarak sökmeyi deneyemiyorum çünkü geçen sefer zor oturtmuştuk Cpu'ya tam temas etmiyordu.

Sıvı soğutucuda kaçak yoksa sıvı eksilmez.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Soğutucunu kasanda nasıl ve nereye konumlandırdın acaba? Bir fotoğraf çekip atabilmen mümkün mü? Belki radyatör konumun daha verimli bir konuma alınabilir.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
Bunun amacı nedir peki tam olarak neyi etkiliyor ? Yaptım ayarı.

Merhaba,
4 ay kadar oldu yeni aldım ürünü. Söylediğim gibi su sesi olduğu bariz belli oluyor. Garantiye gönderipte uzun süre beklemek istemiyorum aslında. Acaba bir bilgisayarcıya götürüp göstersem sorun olur mu garanti açısından.
Ek olarak sökmeyi deneyemiyorum çünkü geçen sefer zor oturtmuştuk Cpu'ya tam temas etmiyordu.
Su sesi sorun değildir dostum.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Soğutucunu kasanda nasıl ve nereye konumlandırdın acaba? Bir fotoğraf çekip atabilmen mümkün mü? Belki radyatör konumun daha verimli bir konuma alınabilir.

E72EA363-64E8-41B8-976D-902B604AE7A5.jpeg

bu şekilde.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Evet su sesi sorun değil sadece kulak rahatsızlığı vermekten öteye çok geçmez. Arkadaş kasa önü konumlandırmasını da gayet doğru yapmış.

Benim önerim bir de kasanın üzerine montajlayarak deneyimlemen olurdu. Aslında Loop'un en etkili olduğu yöntem radyatörün üstte olması. Radyatörde yer çekiminin yatay alana dağılması dikey konumuna oranla LOOP'un daha akıcı ve rahat olmasını destekliyor. Yukarıda yatay konumda denemeni tavsiye ederim.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Evet su sesi sorun değil sadece kulak rahatsızlığı vermekten öteye çok geçmez. Arkadaş kasa önü konumlandırmasını da gayet doğru yapmış.

Benim önerim bir de kasanın üzerine montajlayarak deneyimlemen olurdu. Aslında Loop'un en etkili olduğu yöntem radyatörün üstte olması. Radyatörde yer çekiminin yatay alana dağılması dikey konumuna oranla LOOP'un daha akıcı ve rahat olmasını destekliyor. Yukarıda yatay konumda denemeni tavsiye ederim.
yatay konum için alanım yok maalesef.
Üst tarafa takarsan muhtemelen ses kesilir.
Hatırladığım kadarıyla bu kasada üst tarafa takılmıyor. Denedik hatta olmadı.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Belki biraz RAM'lerden yana korkmuş olabilirsiniz. Montaj esnasında RAM'leri çıkarıp öyle montajlayın ve sonrasında RAM'leri tekrar takın. Ram'lere değmediği sürece 1mm bile boşluk olsa yeterli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri