(Çözüldü) Bilgisayar Bios Loopa Girdi

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yeni SSD aldım ve windowsu ona kurdum, ardından eski ssdmi temizledim ve artık bilgisayarım açılmıyor :'( BIOS'a girince hiçbir boot device gözükmüyor ne yapmam lazım? Önemli dosyalarım vardı Allah'tan yedek almışım ama yine de format atmadan bu sıkıntıyı çözmenin yolu yok mu?

KS

3miRun

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yeni SSD aldım ve windowsu ona kurdum, ardından eski ssdmi temizledim ve artık bilgisayarım açılmıyor :'( BIOS'a girince hiçbir boot device gözükmüyor ne yapmam lazım? Önemli dosyalarım vardı Allah'tan yedek almışım ama yine de format atmadan bu sıkıntıyı çözmenin yolu yok mu?
Sorunu çözdüm, windows kurulumu olan usb'mi bilgisayara taktım ardından bilgisayarınızı onarın kısmından cmd ekranına girdim. Sırasıyla şu komutları uyguladım:

DISKPART
(çıkan disklerden diskimin numarasını öğrendim)
sel disk 0
list part
(ssd bölümlerine baktım boot kısmı yoktu)
create part efi
format fs=fat32 quick (bende bu çalışmadı ama kullanılması öneriliyor)
assign letter=m (Diskin adına M: diyoruz)
exit
Şimdi windowsun kurulu olduğu diske gideceğiz normalde benimki C: diski ancak bu ekranda D olarak gözüküyor, bunu şöyle bulabiliriz:

C: yazıp enter dedim ve "DIR" komutunu kullandım, windows klasörü yoktu o yüzden "D:" yazıp ardından yine "DIR" yazdım ve windows klasörü buradaydı;

ardından "bcdboot d:\windows /s m" komutunu uyguladıktan sonra bilgisayarım açıldı.

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
Bu durum diskteki boot bölümünün diğer diskte kalması sonucunda oluyor. Bu durumlarda kurulum esnasında tek disk ile kurulum yapmak sorunun oluşumunu engelliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri