CPU %100

Gravesen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1hafta önce yeni bir sistem aldım 7500f rtx4060 32 ram var

Pc boşta iken aşırı dengesiz CPU kullanımı oluyor. Genel olarak sürekli %30-%50 bandında kullanım gösteriyor ama bazı anlarda %85-%100 arasında kullanım gösteriyor fan full speed modda çalışıyor, ancak görev yöneticisini açtığım anda kullanım %5-%6 lara düşüyor normalleşiyor. Henüz yeni kurulumu yapılan ve tüm parçaları yeni olan sistemde bunun sebebi ne olabilir

sadece görev yöneticisini açtığım zaman hizmetler ana bilgisiyarı başlıklı programlar oluyor (her seferinde bu başlıkla başlayan başka bir program cpu kullanıyor) ve saniyesinde cpu kullanımları 0 a iniyor cpu oranı normale dönüyor. yani şu an cpu değerlerini normal şekilde kullanabilmek için görev yöneticisini arka planda açık bırakıyorum sürekli..

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Şimdi öncelikle şu durumu unutmayalım İşlemci 4 ya da 6 çekirdekli olduğu için test proğramlarında ya da Anakartın kendi yazılım proğramlarında CPU çekirdeklerini tek tek test ettiği için dört ya da altı defa işlemci çalışma hızı anlık olarak önce son hıza sonra düşük ortalama düşük hıza çeker. Bunun dışında İşlemci sürekli hiç oynamadan son hızda kalıyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Test proğramı açık kaldığı sürece bu verileri yenilemek için sürekli böyle gel git yapar. Görev yöneticisinden baktığınız zaman grafik çizgisi önce yüksekten başlar sonra aşağı doğru inip sabit ilerler bu normal.

KS

Gravesen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi öncelikle şu durumu unutmayalım İşlemci 4 ya da 6 çekirdekli olduğu için test proğramlarında ya da Anakartın kendi yazılım proğramlarında CPU çekirdeklerini tek tek test ettiği için dört ya da altı defa işlemci çalışma hızı anlık olarak önce son hıza sonra düşük ortalama düşük hıza çeker. Bunun dışında İşlemci sürekli hiç oynamadan son hızda kalıyorsa o zaman sıkıntı var demektir. Test proğramı açık kaldığı sürece bu verileri yenilemek için sürekli böyle gel git yapar. Görev yöneticisinden baktığınız zaman grafik çizgisi önce yüksekten başlar sonra aşağı doğru inip sabit ilerler bu normal.
Peki hocam oyun oynarken örnek veriyorum pubg oynarken cpu %100den düşmüyor bu bi sorunmudur

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Peki hocam oyun oynarken örnek veriyorum pubg oynarken cpu %100den düşmüyor bu bi sorunmudur
İşlemcinin Pubg testlerine bakmam lazım yarın inceleyip araştırırım. Oyundayken zaten CPU bilgilerini gösteren o proğram bile işlemciyi yüke bindiriyor.

KS

Gravesen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemcinin Pubg testlerine bakmam lazım yarın inceleyip araştırırım. Oyundayken zaten CPU bilgilerini gösteren o proğram bile işlemciyi yüke bindiriyor.
Hocam anladım sagolun bekliyorum birde oyundayken cpu %100 gpuda 90 100 seviyelerinde bi darboğaz söz konusumudur

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Hocam anladım sagolun bekliyorum birde oyundayken cpu %100 gpuda 90 100 seviyelerinde bi darboğaz söz konusumudur
İkisinin de %100 olması çok olası bir senaryo değil. 4060 ve 7500f in %100 olması çok daha düşük bir ihtimal. Sıfır bilgisayarda böyle bir durum varsa değerlere yanlış bakıyorsunuz yüksek olasılıkla. Ekran görüntüsü paylaşmanız mümkün mü? Bir de 7500f in pubg de %100 olması bana pek mantıklı gelmiyor. 720p düşük ayarlarda bile %100 olabilecek bir işlemci değil.

KS

Gravesen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran görüntüsü 2024-12-03 095201.png

KS

Gravesen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İkisinin de %100 olması çok olası bir senaryo değil. 4060 ve 7500f in %100 olması çok daha düşük bir ihtimal. Sıfır bilgisayarda böyle bir durum varsa değerlere yanlış bakıyorsunuz yüksek olasılıkla. Ekran görüntüsü paylaşmanız mümkün mü? Bir de 7500f in pubg de %100 olması bana pek mantıklı gelmiyor. 720p düşük ayarlarda bile %100 olabilecek bir işlemci değil.
yolladım bakabılırsın

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
güç seçeneklerini dengeli moda alın. anakartınızın programından fan hızlarını ayarların muhtemelen herşeyi fullenmiş bir şekilde çalışıyor bilgisayar her zaman

KS

Gravesen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
güç seçeneklerini dengeli moda alın. anakartınızın programından fan hızlarını ayarların muhtemelen herşeyi fullenmiş bir şekilde çalışıyor

güç seçeneklerini dengeli moda alın. anakartınızın programından fan hızlarını ayarların muhtemelen herşeyi fullenmiş bir şekilde çalışıyor bilgisayar her zaman
suan boyle bazen 70 lere cıkıyor ama ilk acıtgım zaman 100 sonra dusuyor

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-12-04 201758.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-04 201758.png
    101 KB · Görüntüleme: 9

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
oyun için alt+r basın nvidia kendi takibini açar orda kullanımları görürsünüz. (sürekli açık oynamayın yoruyor)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri